Słabo szukasz viewtopic.php?f=61&t=1999&start=1776 Chociaż ja przygotowując się do egzaminu to paru ustaw z tego zestawienia nawet na oczy nie widziałem
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
30 sty 2013, 19:13
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Witajcie.
Przymierzam się w tym roku do egzaminu pomimo niskiego limitu mianowań. Czy zgłoszenie się na egzamin w ramach rejestracji na Internetowym Systemie Zgłoszeń KSAP-u wymaga aby mieć podpis mojego szefa? Raczej chciałbym uniknąć rozgłosu, że przystępuję do egzaminu, a potem uszczypliwości w razie gdybym nie załapał się. Taki urok urzędu...
Pozdrawiam
____________________________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
31 sty 2013, 07:48
Przymierzam się w tym roku do egzaminu pomimo niskiego limitu mianowań. Czy zgłoszenie się na egzamin w ramach rejestracji na Internetowym Systemie Zgłoszeń KSAP-u wymaga aby mieć podpis mojego szefa?
Tak podpis jest konieczny, to przecież ten podpis potwierdza, że spełniasz wszystkie wymogi aby przystąpić do egzaminu.
Raczej chciałbym uniknąć rozgłosu, że przystępuję do egzaminu, a potem uszczypliwości w razie gdybym nie załapał się. Taki urok urzędu...
Do urzędu przychodzi tylko informacja jak zdasz, w innym przypadku urząd nie dostaje informacji (chociaż można sprawdzić bo wyniki są dostępne na stronie internetowej).
31 sty 2013, 08:02
W systemie możesz się zalogować w każdej chwili, ale jesli wydrukujesz wypełnione zgłoszenie, dyrektor generalny Twojego urzędu MUSI podpisać, bo zgodnie z art. 42 ust. 3 ustawy o służbie cywilnej dyrektor generalny potwierdza spełnianie warunków umożliwiających przystąpienie do postępowania kwalifikacyjnego dla pracowników służby cywilnej ubiegających się o mianowanie.
31 sty 2013, 08:06
@ Tomek 8484 i Elizabeta82
Dzięki wam za odpowiedź - tak przypuszczałem, że na słowo nie uwierzą, że mam staż pracy w SC.
Pozdrawiam
____________________________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
31 sty 2013, 08:54
Witam po prawie roku przerwy Zaczynam dzisiaj (pomimo tego, że jest weekend i powinnam odpoczywać) drugie podejście do egzaminu. Nie obrażę się NADIR, jeśli w tym roku również będziesz mnie podtrzymywał na duchu
15 mar 2013, 19:28
sami
Witam po prawie roku przerwy Nie obrażę się NADIR, jeśli w tym roku również będziesz mnie podtrzymywał na duchu
Podtrzymuję!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
15 mar 2013, 19:33
dzięki wielkie, na Ciebie można zawsze liczyć
15 mar 2013, 21:49
Ja zaczęłam cztery dni temu więc dołączam się do klubu Wszystkim podejmującym walkę w tym roku (ja również po raz drugi jak SAMI) życzę dużo wytrwałości bo czeka nas nie lada przeprawa
Witajcie, ja również spróbuję zmierzyć się po raz drugi (zabrakło mi do mianowania 1 punktu! Póki co codziennie biję się z myślami, żeby może jednak zacząć naukę od jutra... widzę że też macie ten problem, życzę owocnej nauki! Pozdrawiam
17 mar 2013, 08:28
A ja Wam zrobię prezent i w tym nie startuję! Ten limit mnie zniechęcił i zdecydowałam, że nie będę marnować tylu pieniędzy, czasu i nerwów, tym bardziej, że patrząc na to co się dzieje z finansami- to różnie to jeszcze może być...Dlatego cieszę się, że nie muszę teraz ślęczeć nad ustawami a potem żałować straconego czasu. Oczywiście ja zachęcam do zdawania innych! Życzę powodzenia, bo przecież zawsze komuś się uda. Na pewno się jeszcze w przyszłości spotkamy, ale póki nie zmieni się limit, to ja ma to gdzieś
17 mar 2013, 09:55
Ja też odpuszczam, za tydzień zdaję dopiero na certyfikat B2. Mózg mam już porządnie wyprany. Nie dam rady za mało czasu, ale będę was wspierać i śledzić z wami gimnastykę umysłu.