Niech mi ktoś powie, że da się tego wszystkiego nauczyć, bo jak na razie to szczerze wątpię. :mur:
Nie da się! Przynajmniej moim skromnym zdaniem taka ilość materiału jest nie do opanowania, zwłaszcza jeżeli na żadnej z tych dużych ustaw (FP, PZP) nie pracujesz. Trzeba czytać, czytać, czytać i mieć nadzieję, że: a) trafi się na pytania, na które odpowiedzi się wyczytało b) w głowie otworzy się odpowiednia klapka do odpowiedniego pytania
Niech moc będzie z nami!
Jeszcze 2 tygodnie i koniec Czy to nie brzmi pięknie? PS. Czy tylko ja mam takie uczucie po egzaminach, że nagle mam nadmiar wolnego czasu z którym nie mam co zrobić. Dopada mnie taka myśl: "Jak to? To ja się już nie muszę uczyć? To co ja mam teraz robić?" Mimo wszystko już bym tak chciała.
18 cze 2012, 07:42
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Sorry że tak późno: mieszkam stosunkowo niedaleko miejsca egzaminu i mam wolne łóżko - mogę przenocować chętnego spoza Warszawy. Uprzedzam jednak lojalnie, że dojazd do mnie może okazać się trudniejszy niż na Marsa (mieszkam pod Warszawą). Jeśli ktoś reflektuje, proszę pisać na joannakucharska1@gmail.com.
18 cze 2012, 07:43
edyta850
visavi
Niech mi ktoś powie, że da się tego wszystkiego nauczyć, bo jak na razie to szczerze wątpię. :mur:
Nie da się! Przynajmniej moim skromnym zdaniem taka ilość materiału jest nie do opanowania, zwłaszcza jeżeli na żadnej z tych dużych ustaw (FP, PZP) nie pracujesz. Trzeba czytać, czytać, czytać i mieć nadzieję, że: a) trafi się na pytania, na które odpowiedzi się wyczytało b) w głowie otworzy się odpowiednia klapka do odpowiedniego pytania
Niech moc będzie z nami!
Jeszcze 2 tygodnie i koniec Czy to nie brzmi pięknie? PS. Czy tylko ja mam takie uczucie po egzaminach, że nagle mam nadmiar wolnego czasu z którym nie mam co zrobić. Dopada mnie taka myśl: "Jak to? To ja się już nie muszę uczyć? To co ja mam teraz robić?" Mimo wszystko już bym tak chciała.
Jak tylko zaczynam tak myśleć, przypominam sobie o egzaminach na biegłego rewidenta czy na aplikację prawniczą i natychmiast przestaję narzekać
18 cze 2012, 07:46
Tomek8484
Trochę statystyki :) - limit mianowań 500 - miejsca zajęte dla absolwentów KSAP 71 - pozostało do wzięcia 429 - liczba chętnych na ww. wolne miejsca 2061 (pewnie może się jeszcze zmienić, ale nie jakoś szczególnie) - średnia 4,8 chętnych na jedno mianowanie
I na pocieszenie, nie przejmujcie się liczbami, należy wierzyć w siebie ( ja wierzę :D ,ale to zabrzmiało) :zeby: . Jak to mówią jednym z największych kłamstw jest statystyka ( i coś w tym jest bo zgodnie ze statystyką średnio w skarbówce zarabiamy po 4 tyś :zeby: )
Moje ulubione twierdzenie statystyczne: Ja i mój pies mamy średnio po trzy nogi.
edyta850
Myślę że ta chwila oddechu po egzaminie będzie bardzo krótka. W moim przypadku - wiele rzeczy poodkładanych i tych przyjemniejszych (spotkania towarzyskie) i mniej przyjemnych (odgruzowywanie domu - cały czas się dziwię że robaki jeszcze nie biegają i SANEPID nie wpadł na inspekcję)
visavi
Niech mi ktoś powie, że da się tego wszystkiego nauczyć, bo jak na razie to szczerze wątpię.
Cieszy mnie to, że nie tylko ja tak mam. Na myśl o powtórce FP mam odruch
18 cze 2012, 10:33
Takie niedyskretne pytanie mam do użytkowników arslege. Na mniej więcej ile procent robicie testy na tej stronie, oczywiście po przyswojeniu materiału. Bo ja z przykrością stwierdzam, że niestety 100 % jest dla mnie nieosiągalne:( a widzę, że sporo osób tam szpera, rozwiązuje i uczy się:)
18 cze 2012, 14:44
Jak robię pytania z poszczególnych ustaw to mam i 100% (oczywiście z takich moich koników, które mam ładnie opanowane). Niestety przy testach z tego dużego zakresu ustaw pt. Egzamin na urzędnika mianowanego ok 70-80%. Tu jest różnie zależy od dnia i tego na jakie pytania trafię
18 cze 2012, 15:19
cytrynka23
Takie niedyskretne pytanie mam do użytkowników arslege. Na mniej więcej ile procent robicie testy na tej stronie, oczywiście po przyswojeniu materiału. Bo ja z przykrością stwierdzam, że niestety 100 % jest dla mnie nieosiągalne:( a widzę, że sporo osób tam szpera, rozwiązuje i uczy się:)
Mnie tak wychodzi 90 - 92 % Też nie mam setki.
18 cze 2012, 15:58
Ojoj! Ładne macie wyniki, u mnie to nie wygląda tak różowo - średnio 70 %. Łapię się np na tym że, znam odpowiedź, a błędnie zaznaczę, bo nie doczytałam dokładnie. Ponadto uważam, że pytania z PZP są niedokładnie opracowane - wręcz z błędami. Wysłałam uwagi i dostałam odpowiedź, iż już poprawili. Nie ma się więc co przejmować brakiem 100%
18 cze 2012, 16:26
No ja nie mam nawet 90% i teraz się zdołowałam.
Ostatnio edytowano 18 cze 2012, 16:41 przez dufus, łącznie edytowano 1 raz
18 cze 2012, 16:33
ang72
Ojoj! :brawa: Ładne macie wyniki, u mnie to nie wygląda tak różowo - średnio 70 %. Łapię się np na tym że, znam odpowiedź, a błędnie zaznaczę, bo nie doczytałam dokładnie. Ponadto uważam, że pytania z PZP są niedokładnie opracowane - wręcz z błędami. Wysłałam uwagi i dostałam odpowiedź, iż już poprawili. Nie ma się więc co przejmować brakiem 100%
Właśnie z tym doczytaniem pytania też tak mam! A trzeba czytać dokładnie Czytając pytania można się nauczyć tych ustaw. Jak byłam w zeszłym roku na tym egzaminie to praktycznie pytania były takie, jak tu, ale odpowiedzi bardziej szczegółowe i pogmatwane
18 cze 2012, 16:35
No a u mnie jest różnie. Raz mam bardzo dużo procent, a za chwilę niewiele. Zobaczymy jak będzie na egzaminie. Jak do tej pory wszystkie egzaminy w życiu zdawałam, tylko samo zdanie to mało. Mianowanie to cel.
18 cze 2012, 17:00
cytrynka23
No a u mnie jest różnie. Raz mam bardzo dużo procent, a za chwilę niewiele. Zobaczymy jak będzie na egzaminie. Jak do tej pory wszystkie egzaminy w życiu zdawałam, tylko samo zdanie to mało. Mianowanie to cel.
Powiem szczerze, w zeszłym roku też liczyłam, na to że i tym razem się uda.... do tej pory się udawało. Zdać zdałam, ale do mianowania dużo zabrakło. A z roku na rok będzie coraz gorzej, więcej chętnych i dużo lepiej przygotowani.
18 cze 2012, 17:45
Hejka kochani! mam pytanko, czy ktoś czasem nie jedzie na egzamin spod Olsztyna?
19 cze 2012, 06:40
z testu na urzędnika na arslege też osiągam średnio 80%. I dobrze i niedobrze. Bo z jednej strony zakres pytań jest dużo szerszy niż na egzaminie, a z drugiej pytania (a w zasadzie - odpowiedzi) są łatwiejsze