Teraz jest 06 wrz 2025, 07:30

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 maja 2009, 06:50

POSTY        37
Post Postępowanie kwalifikacyjne
Odnośnie punktacji wiem jak ona wygląda ponieważ na zajęciach przygotowujacych do egzaminu pani psycholog z Lublina nam wyjaśnila

30 maja 2009, 13:25
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Magdus                    

Odnośnie punktacji wiem jak ona wygląda ponieważ na zajęciach przygotowujacych do egzaminu pani psycholog z Lublina nam wyjaśnila

To napisz!!
Może inni też czegoś się dowiedzą?

30 maja 2009, 16:38
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2006, 19:34

POSTY        27
Macie może jakiś link do danych statystycznych za cały 2008 rok?
Bo nic nie mogę znaleźć, a chyba trzeba też to przejrzeć, a nuż na coś się trafi?

Ostatnio edytowano 31 maja 2009, 17:58 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

literówki, ortografy

31 maja 2009, 17:18
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 cze 2008, 21:55

POSTY        161
np. strona internetowa GUS-u

31 maja 2009, 18:42
Znawca

REJESTRACJA19 maja 2009, 08:33

POSTY        222
W Badziewiu Górnym udało mi się wypełnić prawie całą tabelkę oprócz kolumny dotyczącej lekcji. Moim zdaniem nie ma w treści odpowiedniej ilości danych do ustalenia ile lekcji przeprowadzono w poszczególnych miesiącach (z wyjątkiem informacji, że Mariola przeprowadzała je regularnie - czyli mogła przeprowadzać po max 8 lekcji miesięcznie) oraz nie ma żadnych informacji o lekcjach przeprowadzonych, bądź nieprzeprowadzonych przez Sławka.
Czy ktoś rozgryzł wątek lekcji w tym zadaniu?

01 cze 2009, 12:03
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
biurwa1                    

Moim zdaniem nie ma w treści odpowiedniej ilości danych do ustalenia ile lekcji przeprowadzono w poszczególnych miesiącach (z wyjątkiem informacji, że Mariola przeprowadzała je regularnie - czyli mogła przeprowadzać po max 8 lekcji miesięcznie)

Robisz błąd.
Nie: Mariola przeprowadzała lekcje regularnie,
a: Mariola powiedziała, że przeprowadzano je regularnie.

biurwa1                    

oraz nie ma żadnych informacji o lekcjach przeprowadzonych, bądź nieprzeprowadzonych przez Sławka.

Zgadza się: nie ma. Trzeba je wyliczyć...  :D

01 cze 2009, 16:15
Znawca

POSTY        222
cytat z zadania:

Mariola powiedziała, że swoje lekcje przeprowadzała regularnie i w każdym miesiącu przeprowadzała ich tyle samo.

Dla mnie to oznacza, że ona przeprowadzała, a nie, że przeprowadzano...

Nieee, no ja wiem, że trzeba wyliczyć ale nie widzę w treści zadania potrzebnych danych.

01 cze 2009, 20:28
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
biurwa1                    

cytat z zadania:

Mariola powiedziała, że swoje lekcje przeprowadzała regularnie i w każdym miesiącu przeprowadzała ich tyle samo.

Dla mnie to oznacza, że ona przeprowadzała, a nie, że przeprowadzano...

Nieee, no ja wiem, że trzeba wyliczyć ale nie widzę w treści zadania potrzebnych danych.

Mea culpa...  :blush:
1 - błędnie przepisałem i nie sprawdziłem, że nie przeprowadzała, a przeprowadzono.

2 - po zdaniu: Mariola powiedziała, że to nieprawda, bo ona rozkleiła aż 2 razy więcej plaktów niż Ewa.
zabrakło dalszej części:
A jeśli chodzi o lekcje to, przeprowadziła ich tyle samo co Michał

Ale to dowód, że nikt przed Tobą nie próbował rozwiązać tego zadania.
Teraz powinno być już łatwo.
Przepraszam i powodzenia :D

01 cze 2009, 21:14
Znawca

POSTY        222
Noooo, to zmienia postać na poleżeć :)

Jutro doliczę do końca bo teraz już mi sie mózg przełącza na tryb nocny ;).
Podobają mi sie te zadanka, poprosze o więcej  :D

01 cze 2009, 22:09
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
biurwa1                    

Noooo, to zmienia postać na poleżeć :)
Jutro doliczę do końca bo teraz już mi się mózg przełącza na tryb nocny ;).
Podobają mi się te zadanka, poproszę o więcej  :D

Mi też :D
Proszę bardzo:
W Bieszczadzkim Urzędzie Wojewódzkim w Sopocie w tym roku wyjątkowo wielu pracowników postanowiło przystąpić do postępowania kwalifikacyjnego. Dyrektor generalny Adam Nawiedzony, wyraźnie zaniepokojony sytuacją, nakazał przynieść sobie dane personalne osób zainteresowanych i przeglądając je poczynił następujące interesujące spostrzeżenia: wszyscy zdający są albo blondynami, albo brunetami, albo szatynami. Jeśli chodzi o kolor oczu, to wśród zdających są one tylko trzy: niebieski, szary i zielony. Aż 75% zdających to kobiety. Spośród 800 pracowników Urzędu zdawać zamierza aż 1/5. Co druga kobieta jest szatynką. A blondynki stanowią zaledwie 20% zdających. Mężczyzn brunetów i szatynów jest razem tylu, co blondynek, przy czym brunetów jest o 8 więcej niż blondynów. Co 11-ty pracownik brunet jest dyrektorem. Dyrektorów szatynów jest tyle samo co pozostałych dyrektorów. Kierowników brunetów jest tyle samo, co łącznie dyrektorów szatynów i blondynów. Wszystkich kierowników jest 16. St. insp. woj. brunetów jest o połowę mniej niż kobiet brunetek. St. insp. woj. szatynów jest więcej niż st. insp. woj. blondynów, ale mniej niż st. insp. woj. brunetów. Insp. woj brunetów jest o 7 więcej niż insp. woj. szatynów. Co druga szatynka ma niebieskie oczy (i ani jedna blondynka czy brunetka). Tylko co ósmy mężczyzna jest zielonooki. Żaden z dyrektorów nie ma zielonych oczu. Za to 3/4 kierowników to zielonoocy. Niebieskookich st. insp. woj jest tyle samo co szarookich i zielonookich. Insp. woj. niebieskookich jest 3 razy więcej niż niebieskookich st. insp. woj.

Uwaga: w zadaniu nie zachowano równoważności: liczba kobiet i mężczyzn o określonym kolorze włosów/oczu jest równa liczbie dyrektorów, kierowników, st. inspektorów woj. oraz inspektorów woj. o tym kolorze włosów/oczu.
Inne równoważności są zachowane.

Na podstawie powyższych wiadomości uzupełnij poniższą tabelkę:

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

02 cze 2009, 05:50
Znawca

POSTY        222
Proszę o weryfikację Badziewia Górnego ;)

Dodano: Wto Cze 02, 2009 10:01 am

Przy rozwiązywaniu zadania o Bieszczadzkim Urzędzie Woj. w Sopocie zakładam, że zdanie:

Niebieskookich st. insp. woj jest tyle samo co szarookich i zielonookich.

oznacza, że "niebieskookich jest tyle samo co szarookich i tyle samo co zielonookich" a nie, że  "nienieskookich jest tyle samo co szarookich i zielonookich razem". Zresztą 39 nie dzieli się przez 4 ;)

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

02 cze 2009, 07:43
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 maja 2009, 06:50

POSTY        37
supersaper                    

Magdus                    

To napisz!!
Może inni też czegoś się dowiedzą?

Za każdą tabelkę jest 5 punktów. Najmniej są punktowane zadanie numer jeden.Po zrobieniu tabelek mamy 25 punktów. Zaczynajmy od tabel i wygrajmy.

02 cze 2009, 18:59
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
biurwa1                    

Proszę o weryfikację Badziewia Górnego ;)

5 punktów!  :brawa:

02 cze 2009, 19:08
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 19:03

POSTY        266
Lepiej powiedzcie jak przebrnąć przez ten nieszczęsny test wiedzy  :mur:

02 cze 2009, 20:29
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 840  Następna strona