Ja uczestniczyłam w takim kursie i uważam że nie jest to strata czasu, zwłaszcza część przygotowująca do testu umiejętności. Dzięki temu forum i kursowi test umiejętności zdałam na maksa. Nie załapałam się do mianowania brakło mi kilku punktów ale z własnej głupoty, bo coś co potem było oczywistą odpowiedzią, na egzaminie okazywało się kosmosem. Głupie błędy, ale mam zamiar to zmienić w tym roku Ale nie będę się powtarzać, bo już faktycznie ten temat był poruszany.
29 gru 2011, 09:49
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
MAM PYTANKO nt. DODATKOWEGO URLOPU USC...- Skoro od 01.12.2011 usc (tym co mają staż od 5 lat lub więcej w adm.publ.) przysługuje dodatkowy urlop...to rozumiem, że można go wykorzystać najpóźniej do 31.08.2012 (????????)a więc tak samo jak "zwykły" urlop??????
a odnośnie dodatku.......u mnie wyszlo ok. 630 zł netto.......
29 gru 2011, 18:53
Re: Akt mianowania
Badman
nova1
U mnie nie ma żadnej tłoczonej pieczęci
To chyba macie nieważne akty
ddd
Hm... no właśnie... :blink:
Akty są z pewnością ważne. Domyślam się, że może to wynikać z faktu, że zgodnie z ustawą o służbie cywilnej w 2009 roku mianowań dokonywał Prezes Rady Ministrów (i wtedy akty miały pieczęć), a od 2010 roku mianowań dokonuje Szef Służby Cywilnej i dlatego te akty są bez pieczęci. Na moim akcie z 2009 roku jest wytłaczana okrągła pieczęć Prezesa Rady Ministrów i czerwona podłużna Szefa Sc z upoważnienia Prezesa Rady Ministrów.
Załącznik:
akt mianowania 2009.JPG
Być może Pan Brodziński nie ma takiej ładnej wytłaczanej pieczęci "Szef Służby Cywilnej" i dlatego od 2010 roku nie ma jej na aktach mianowania. Ale jakaś (czy okrągła, czy podłużna czy czerwona) - moim zdaniem - raczej powinna być...
viper29
MAM PYTANKO nt. DODATKOWEGO URLOPU USC...- Skoro od 01.12.2011 usc (tym co mają staż od 5 lat lub więcej w adm.publ.) przysługuje dodatkowy urlop...to rozumiem, że można go wykorzystać najpóźniej do 31.08.2012 (??)a więc tak samo jak "zwykły" urlop??
To już było wyjaśniane w tym topiku: TAK.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
29 gru 2011, 19:54
"Kurs przygotowujący do egzaminu na urzędnika mianowanego" - czy ktoś otrzymał refundację za ten kurs ?
29 gru 2011, 23:53
Fiona42
"Kurs przygotowujący do egzaminu na urzędnika mianowanego" - czy ktoś otrzymał refundację za ten kurs ?
Chyba zwariowałaś w przededniu Sylwestra! Ja musiałam jeszcze ukrywać fakt uczestnictwa w tymże (w czasie wolnym oczywiście) żeby nie narazić się na drwiny niektórych "kolegów i koleżanek" zwłaszcza tych "wyzszych". Osobiście uczestnictwa w kursie nie polecam stracony czas i pieniądze.
30 gru 2011, 07:37
Re: Akt mianowania
Nadir
Być może Pan Brodziński nie ma takiej ładnej wytłaczanej pieczęci "Szef Służby Cywilnej" i dlatego od 2010 roku nie ma jej na aktach mianowania. Ale jakaś (czy okrągła, czy podłużna czy czerwona) - moim zdaniem - raczej powinna być...
No właśnie to mnie dziwi, że Brodziński tylko się podpisał i nie postawił nawet zwykłej czerwonej pieczątki...
Załącznik:
Akt_mianowania_2011_11_25.jpg
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
30 gru 2011, 11:18
Proszę, powiedz, że żartujesz z tymi pieczęciami, znakami wodnymi, nieważnością... Listy osób do mianowania były? Były. Mianowanie było? Było. Kasa? Urlop? I o co jeszcze chodzi Więc na Nowy Rok: więcej wiary w ludzi, mniej spiskowej teorii dziejów. I obyśmy zdrowi byli
30 gru 2011, 15:35
alesandra4
Listy osób do mianowania były? Były. Mianowanie było? Było. Kasa? Urlop? I o co jeszcze chodzi Więc na Nowy Rok: więcej wiary w ludzi, mniej spiskowej teorii dziejów. I obyśmy zdrowi byli
Ślubowanie było? Było! Kasa jest? Jest! Urlop jest? Jest To co Cię jeszcze obchodzi?
A na Nowy Rok do tych od których to zależy: aby nie dawali powodów do braku wiary.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
30 gru 2011, 16:27
Witam, zastanawiam się nad przystąpieniem do egz w 2012 r. czy mógłby ktoś napisać spis ustaw w punktach które trzeba znać? plisss a poza tym-czy trzeba znać wszystkie rozporządzenia do tych usta...?
01 sty 2012, 19:21
asiapw
Witam, zastanawiam się nad przystąpieniem do egz w 2012 r. czy mógłby ktoś napisać spis ustaw w punktach które trzeba znać? plisss a poza tym-czy trzeba znać wszystkie rozporządzenia do tych usta...?
czy ktoś zna tę firmę? godna polecenia czy szkoda czasu?
Szkoda czasu. Poczytaj forum.
Ja korzystałam i zdałam, mój kolega również. Ogólnie jestem zadowolona i polecałabym choc oczywiście były wykłady które były nudne i nie podobały mi się
Ale zagadnienia a ustawy i rozporządzenia do tych zagadnień to co innego...
03 sty 2012, 13:21
asiapw
http://www.ksap.gov.pl/pksc/files/rozpo ... _PK_sc.pdf na końcu masz wykaz zagadnień
Ale zagadnienia a ustawy i rozporządzenia do tych zagadnień to co innego...
Każdy ze zdających sam dopasowywał ustawy do zagadnień wymienionych w wykazie. Ty sama musisz zdecydować czego się uczysz, a czego nie.
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
03 sty 2012, 20:38
nowa
asiapw
http://www.ksap.gov.pl/pksc/files/rozpo ... _PK_sc.pdf na końcu masz wykaz zagadnień Ale zagadnienia a ustawy i rozporządzenia do tych zagadnień to co innego...
Każdy ze zdających sam dopasowywał ustawy do zagadnień wymienionych w wykazie. Ty sama musisz zdecydować czego się uczysz, a czego nie.
Zdecydowanie się z tym zgadzam. To będzie pierwsze zaznajomienie się przez Ciebie z ogromem materiału. Może ponownie zmienisz decyzję lub się w niej utwierdzisz. Jak już przygotujesz listę "lektur obowiązkowych" to zaprasza do dyskusji o jej zawartości w temacie "gimnastyka umysłu". http://www.skarbowcy.pl/blaster/forum/viewtopic.php?p=93585#p93585
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.