Teraz jest 10 wrz 2025, 14:06

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11748 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA18 sie 2011, 09:43

POSTY        17
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Nie, to nie chodzi o nakrecanie się  3mmsie--  ;) , ale o podejscie do całego postępowania. Takie dziwne..
Nie mam tej uchwały przed nosem, czytałam ją parę dni temu, z tego co pamniętam nie ma nic o przejęciu obowiązków obserwatora p.k. za 2011, tylko jest mianowanie obserwatorem p.k. za 2011. A to duża różnica.
Gdyby ktoś się uparł, jeśli oczywiscie dobrze pamiętam treść uchwały, może p.k. unieważnić. Protokoły przekazania nie niwelują braku przekazania w formie uchwały statusu obserwatora 2011.
Ale z uwagi na konieczność ew. zwrotu kasy - nie unieważnią tego egzaminu, choć może byłoby lepiej, bo dziwnie to wyglada. aLE MOŻE TO TA NASZA URZEDNICZA NIEUFNOŚC  :zly1:  czytaj=--===  :czytaj:  ;)

19 sie 2011, 10:02
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA31 gru 2010, 12:00

POSTY        3
wiosenka                    

kto każe Ci być w służbie cywilnej z tymi wszystkimi Twoim zdaniem tłukami, jak jesteś takim wyjątkowym   pracownikiem firmy prywatne przyjmą Ciebie z otwartymi ramionami, a jeśli jesteś taki zdolny to test umiejętności zaliczysz na maxa nie wspomnęo teście wiedzy i będziesz pierwszym na liście uprawnionym do mianowania.

Nie obrażaj innych Strusiu

pozdrawiam

Nie unoś się tak bardzo.
Jak nie widzisz ironii w moim wpisie to mi przykro.
A że geniuszy w służbie nie ma za wielu to fakt.
Matematyka jest nieubłagana. Nikt nie będzie robił za grosze jak ma alternatywę kilkakrotnie większych zarobków.
Ja takiej alternatywy nie mam więc jestem gdzie jestem. :blush:
Nie obrażam innych, stwierdzam fakt.

A, że całe postępowanie to jedna wielka kpina to inna bajka.
W zeszłym roku datę egzaminu podano w okolicach maja, gdzie każdy normalny człowiek ma już poważne plany urlopowe, często wiążące się z wpłatami zaliczek rezerwacjami itp.
Urzędników doskonałych (KSAP) takie bzdety nie interesują.
Więc człowiek płaci za postępowanie, jedzie do stolycy gdzie za swoje pieniądze dostaje 2 testy wodę mineralną a potem musi dłuuuugo czekać na wyniki a potem jeszcze dłuuuużej na mianowanie.
W promocji mamy jeszcze trochę ględzenia oficjeli, lekka szyderka ze zdających "mam nadzieję że wszyscy spotkamy się w grudniu".
W tym roku to ludzie nawet nie dostali nowego testu za swoje pieniądze.
Może by tak do sądu o zwrot części opłaty za postępowanie ;)  
taka nasza tradycyjna polska fikcja.
Miało być profesjonalnie a wyszło jak zwykle.

19 sie 2011, 10:13
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA13 lip 2010, 10:13

POSTY        12
Zgadzam się z przedmówcą :) zastanawiajac się co ja robię w szanownej budzetowej instytucji za te marne grosze, i przychodzi mi do głowy jedna odpowiedz , alternatywa robienia duzych pieniędzy w wielkich korporacjach i idąca za tym walka o przetrwanie na swoim stanowisku A budzetowa kawka o 11.15, i spokój zatrudnienia i pakiet drobnych benefitów jakie niesie ze sobą praca na państwowej posadce działają jak hamulec bezpieczeństwa w drodze do pędzącej maszyny korporacyjnej :mur:

19 sie 2011, 12:01
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA18 sie 2011, 09:43

POSTY        17
Dodajmy jeszcze dzieci 3mmsie-- , gotowanie  :mur: zakupy :zly1: pranie, sprzatanie  <_< psy :blush: koty :wub: - i mamy odpowiedż, czemu nie wzbijamy się niczym te orły, choć dzieci kiedys dorosną.... i wtedy  :piwo:

19 sie 2011, 12:27
Zaawansowany

REJESTRACJA24 mar 2011, 09:20

POSTY        83
Nie mam już nic do powiedzenia - można skasować.

Ostatnio edytowano 19 sie 2011, 17:21 przez gazrik, łącznie edytowano 1 raz

19 sie 2011, 17:18
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA28 gru 2010, 14:01

POSTY        10
gazrik                    

nova1                    

Ja nie oceniam S. Brodzińskiego po wyglądzie i kilku słowach na egzaminie. Miałam z nim kontakty  :lol: służbowe (!) i stąd wiem, że jest ok.

Mam odwrotne zdanie. Jak ktoś, kto dopuszcza, by kolejny rok z rzędu były dokładnie identyczne (nie podobne) pytania na teście umiejętności, jak opublikowane w necie przez Wjawora może być dalej szefem służby cywilnej ? Ten egzamin, to najważniejsza rzecz, jaką w ciągu roku robi szef służby cywilnej. Mam nadzieję, ze zostanie zdymisjonowany w tym roku.

Wiem że klika zadań się powtórzyło bo widziałem je wcześniej na forum. Czy według Ciebie wszystkie pytania w teście umiejętności były powtórzone z zeszłego roku? "Gazrik" czy możesz podać jakiś link do opublikowanych pytań z testu umiejętności?

20 sie 2011, 07:20
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA03 cze 2011, 11:58

POSTY        44
Jak dla mnie nie były one identyczne we wszystkich częściach. Co do skojarzeń słownych - to zgadzam się - wszystkie były na forum, natomiast rysunki były moim zdaniem trudniejsze niż w zeszłym a tabelki - chyba kilka było podobnych ale  nie dam sobie głowy uciąć że identyczne - zwłaszcza ostatnie.
Dla zdających w przyszłym roku rada - przekopcie się przez forum w poszukiwaniu skojarzeń słownych - to niesamowicie skraca czas rozwiązywania testu!

20 sie 2011, 19:25
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
zbych111                    

["Gazrik" czy możesz podać jakiś link do opublikowanych pytań z testu umiejętności?

Pytania z testu umiejętności nie są nigdzie publikowane. Jedynie są odtwarzane z pamięci na naszym forum.

keikan                    

Jak dla mnie nie były one identyczne we wszystkich częściach.
Co do skojarzeń słownych - to zgadzam się - wszystkie były na forum, natomiast rysunki były moim zdaniem trudniejsze niż w zeszłym a tabelki - chyba kilka było podobnych ale  nie dam sobie głowy uciąć że identyczne - zwłaszcza ostatnie.

Skojarzenia słowne powtórzyły się. Nie wiem w jakim procencie w stosunku do całości.
Treść kilku tabelek była podobna (bezrobocie, referendum, itd.) ale dane były inne. Jeśli nawet ktoś wykuł na pamięć tabelki z lat poprzednich, to nic mu nie dało. Tabelki trzeba po prostu wyćwiczyć.

keikan                    

Dla zdających w przyszłym roku rada - przekopcie się przez forum w poszukiwaniu skojarzeń słownych - to niesamowicie skraca czas rozwiązywania testu!

Bardzo dobra rada :)

20 sie 2011, 19:43
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 mar 2011, 17:09

POSTY        30
Jak myślicie: kiedy wyniki pojawią się w sieci?  :blink:
Czy 30 sierpnia jest sens sprawdzać BIP?  boje--==
Czy raczej należy spodziewać się wrześniowej publikacji?  :mur:

21 sie 2011, 20:10
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lut 2010, 22:09

POSTY        55
Myślę że nie wcześniej niż 2 września się dowiemy.

21 sie 2011, 20:35
Zaawansowany

REJESTRACJA07 sty 2008, 07:51

POSTY        33
Też stawiam na 2 września.
Zatem do piątku

22 sie 2011, 08:27
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        30
Dlaczego akurat w piątek?

22 sie 2011, 08:44
Zaawansowany

REJESTRACJA07 sty 2008, 07:51

POSTY        33
Bo w piątek wszysy będą mieli czas by ochłonąć - jedni będą pić z radości, inni z rozpaczy :piwo:

22 sie 2011, 08:53
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        30
Czyli piszemy tutaj o akcji potencjalnie zakłócającej normalne funkcjonowanie urzędu...

"Sabotażyści" z KSAPu i KPRMu  :D

Niezłe podsumowanie ostatnich 2 miesięcy...

22 sie 2011, 09:09
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11748 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353 ... 840  Następna strona