____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
22 cze 2010, 08:45
Postępowanie kwalifikacyjne
Potwierdzam, w sali zimno i doprawdy nie wiem jak rok temu udało się wytrzymać na egzaminie paniom ubranym w letnie sukienki i sandałki - mnie samej na ich widok aż cierpła skóra. Co do toalet to nie jest źle - można śmigać do tych na innych piętrach. Jeśli zaś chodzi o jedzenie - wystarczy tzw. drugie śniadanie, no chyba, że ktoś stres odreagowuje pochłaniając masy krytyczne strawy A wszystkim zdającym życzę POWODZENIA!!!
22 cze 2010, 09:12
Drogi Nadirku pięknie DZIĘKUJĘ + BUŹKA
Słonecznie wszystkich pozdrawiam i do zobaczenia 3 lipca.
22 cze 2010, 09:23
Dziękuje za wszystkie rady, dzięki Wam mam jakieś pojęcie jak tam jest.
Może Nadir zechciałby zamieścić jeszcze jakąs tabelkę? Chwila wytchnienia w trakcie analizowania struktur UE
22 cze 2010, 10:27
Drogi Nadirze, również proszę o przesłanie materiałów. Mój adres: marlenas@wp.pl Z góry dziękuję,
22 cze 2010, 11:26
W takim razie Nadirze poproszę o przesłanie materiałów na ilonazak@gmail.com Szczególnie zależy mi na teście umiejętności i słynnych tabelkach
Bardzo dziękuje Pozdrawiam Ilona
22 cze 2010, 13:58
Heh. Do osób proszących o materiał od Nadira. Naprawdę liczycie na to, że test umiejętności będzie miał podobny charakter co w poprzednich latach? Ja nie sądzę żeby zachowali stary schemat testu skoro zupełnie zmieni się punktacja. Dobrze będzie jeśli zachowają pytania z matrycami Ravena i tabelkami. Gorzej jak wymyślą zupełnie nowe rodzaje pytań - wtedy trzeba będzie poświęcić sporo dodatkowego czasu na rozgryzienie o co w nich chodzi.
22 cze 2010, 19:22
a ja myślę, że ciężko będzie całkowicie zmienić test umiejętności, który sprawdzał się od lat i od lat odsiewał mnóstwo osób. drobne zmiany może będą, ale bez przesady. co mogłoby być nowego?
22 cze 2010, 19:31
Z tego co wiem matryc ma nie być za to jest coć ciekawszego !
22 cze 2010, 19:34
Zastanawiam się, czy "osoby proszące" wiedzą, o co tak naprawdę proszą. Nadir swego czasu udostępnił linki do książeczki: "Sprawdź swoje IQ" Butler, Pirie. Nie jest to więc nic magicznego, owszem, przydatna, nawet bardzo, ale nie jest to (chyba niestety) jakiś cudowny eliksir. A tabelki, zadania, matryce itp. (i rozwiązania!) są zamieszczone w tym wątku i "Gimnastyce umysłu". Dzięki wszystkim, którzy wspólnymi siłami zagospodarowali te wątki. Prośby np. o tabelki z rozwiązaniami czy konkretne dane statystyczne "na mejla" (jak "na zająca") wydają mi się (i nie tylko mnie) niestosowne. Kliknij i poszukaj. Po prostu
22 cze 2010, 19:36
darecki
Z tego co wiem matryc ma nie być za to jest coć ciekawszego !
a co?
22 cze 2010, 19:39
Nadzieja umiera ostatnia, a wiara czyni cuda
madzianna1
darecki
Z tego co wiem matryc ma nie być za to jest coś ciekawszego !
a co?
Tablice Ravena
alesandra4
(...) Prośby np. o tabelki z rozwiązaniami czy konkretne dane statystyczne "na mejla" (jak "na zająca") wydają mi się (i nie tylko mnie) niestosowne. Kliknij i poszukaj. Po prostu
Olu, nie odbieraj ludziom nadziei! A poważniej, to ostatnio dopisuję uwagę: te testy nie są wystarczające, żeby zdać test umiejętności, ale bardzo w tym pomagają. Zawierają wskazówki jak rozwiązywać testy, jest tam omówienie konstrukcji testów, przykłady zadań i 2 pełne testy po 60 zadań, które (po przerobieniu przykładów) można spróbować rozwiązać. To pomaga oswoić się z różnorakimi zadaniami i poznać tę materię. Po ich przestudiowaniu testy na egzaminie na pewno już nie będą "ciemną magią"...
Masz rację pisząc:
...ale nie jest to (chyba niestety) jakiś cudowny eliksir. A tabelki, zadania, matryce itp. (i rozwiązania!) są zamieszczone w tym wątku i "Gimnastyce umysłu". Dzięki wszystkim, którzy wspólnymi siłami zagospodarowali te wątki.
To nie jest (niestety) jakiś cudowny eliksir. Proponuję poczytać forum od 29 strony viewtopic.php?p=45341#p45341 skąd zaczyna się zeszłoroczna dyskusja PRZEDegzaminowa.
Od 64 strony zaczyna się zeszłoroczna dyskusja POegzaminowa viewtopic.php?f=6&t=1464&start=945 gdzie jest m.in. omówienie testów, które były na egzaminie i "Gimnastyka umysłu" - zagadki umysłowe tworzone wspólnymi siłami forumowiczów viewtopic.php?f=21&t=1737
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.