ale mianowanie juz niedługo po egzaminie 3 lipca a zatrudnienie w administracji rządowej już myśle wiekszość ma, ponawiam pytanie co można zyskać ?
ps koleżanka mi własnie powiedziała (bo sie interesowała) iż bardzo trudno sie dostać i kosztuje sporo
11 cze 2010, 09:58
Postępowanie kwalifikacyjne
MarcinCz
ale mianowanie juz niedługo po egzaminie 3 lipca a zatrudnienie w administracji rządowej już myśle wiekszość ma, ponawiam pytanie co można zyskać ?
ps koleżanka mi własnie powiedziała (bo sie interesowała) iż bardzo trudno sie dostać i kosztuje sporo
Podałam stronę, wejdź na nią i poczytaj, podany był przykładowy zakres pytań za poprzednie lata, egzamin bardzo trudny, zwłaszcza z języka, coś za coś
O jakim Ty człowieku mianowaniu mówisz 3 lipca??? Najpierw sobie skończ szkołę, a później składaj wniosek o mianowanie
11 cze 2010, 10:22
miałem na myśli postępowanie kwalifikacyjne do SC przypominam tytuł wątku "postępowanie kwalifikacyjne" egzamin jest 3 lipca a.d., potem pracownik przestaje być zatrudnionym na umowę o prace staje się mianowanym na urzędnika SC myślałem że takich podstaw wyjaśniać nie potrzeba pozdr
ps w.w. jaką szkołe mam kończyć i po co ? KSAP do mianowania nie jest mi potrzebny, ani ta szkoła, mianowania powinny być jeszcze w 2010 roku po Egzaminie, 3 lipca radze doczytać
11 cze 2010, 11:46
MarcinCz
miałem na myśli postępowanie kwalifikacyjne do SC przypominam tytuł wątku "postępowanie kwalifikacyjne" egzamin jest 3 lipca a.d., potem pracownik przestaje być zatrudnionym na umowę o prace staje się mianowanym na urzędnika SC myślałem że takich podstaw wyjaśniać nie potrzeba pozdrps w.w. jaką szkołe mam kończyć i po co ? KSAP do mianowania nie jest mi potrzebny, ani ta szkoła, mianowania powinny być jeszcze w 2010 roku po Egzaminie, 3 lipca radze doczytać
Wiesz co, mi się już z Tobą nie chce gadać, ja odnoszę wrażenie, że u Ciebie raczej z tą wiedzą ogólną (która jest taka oczywista) jednak na bakier. I tak się pocieszam, że jak więcej takich mądrali ściągało te pliki od Nadira, to jednak są jakieś szanse na te mianowania w tym roku pomimo takiej ilości chętnych pozdrawiam
11 cze 2010, 11:56
co można zyskać... może rozwinąć wiedzę z zakresu prawa i języka obcego.. a stracić... nie mam pomysłów
11 cze 2010, 12:41
MarcinCz
alesandra4
...ale skoro pytasz jak oceniłem siebie to Ci wyjaśnie iż porównałem siebie do innych wiele lat benchmarkingu ...nie zrozumiałam...
gdybyś czytał/ła ze zrozumieniem, zauważył/ła byś pojecie "inni", w poście wyżej używałem cydzysłowia, potem ceniac inteligencję innych zaprzestałem używania tego znaku ale jak widać trzeba innym językiem hm, po "do innych" powinien byc przecinek ale z pospiechu takie rzeczy bywają pomijane, myślę iż z logiki zdania widać ten przecinek pozdr
Gdybyś pisał jak należy to każdy czytający by Ciebie zrozumiał. W noweli jednej z ustaw po dodaniu dalszego ciągu zdania zapomniano w tym miejscu postawić przecinka. Ty wiesz jakie później były problemy???!! Bo wyszło coś odwrotnego niż zamierzano. A wiesz co było jak dodano "oraz" przed słowem "czasopisma" ? W końcu to nawet głupie "0' (zero) dodane na szarym końcu liczby podnosi jej wartość. Np. z 10.000.000 na 100.000.000 to różnica 90 milionów. np. euro. PS Spójrz jeszcze raz w lustro. I nie bądź taki zarozumiały. Pogadamy po egzaminie. A mianowania (tych którzy zdadzą ) będą od 1 grudnia.
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
11 cze 2010, 13:02
Badman
A mianowania (tych którzy zdadzą ) będą od 1 grudnia.
W tym roku nie wystarczy zdać - jest 2500 zgłoszeń... trzeba jeszcze zmieścić się w limicie
11 cze 2010, 13:51
beatka82
co można stracić... nie mam pomysłów
Jak to co!?! najważniejsze - forsę!
11 cze 2010, 14:01
Witam wszystkich i z przykrością stwierdzam że alesandra4 ma rację - upał jest nieznośny. Poza tym po ostatnich postach odnoszę wrażenie że ogólne zmęczenie też daje się we znaki... Mówię tu o zmęczeniu nauka i zazdroszczę tym którzy już dają sobie odpoczynek na 3 tyg przed lub liczą tylko na łut szczęścia czy swoją wrodzoną mądrość i bystrość umysłu Dla mnie to dopiero półmetek i zakuwanie do ostatniej chwili bo zapamiętać tego wszystkiego na długo niestety nie dam rady. Udało mi się przejrzeć przynajmniej częściowo Wasze dotychczasowe wiadomości i chcę bardzo podziękować za pomysły i inspiracje do nauki. No i uświadomienie, że samo zdanie już nie wystarczy trzeba jeszcze zdać bardzo dobrze, a i tu szczęścia trzeba mieć niemało Oby dla nas wszystkich jak najwięcej - pytań z naszego forum. Miłego weekendu i owocnej nauki Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 14 cze 2010, 16:21 przez Nadir, łącznie edytowano 2 razy
Początki Zdań WIELKIMI Literami
11 cze 2010, 15:32
Warto szukać pracy w administracji Zapewnia Sławomir Brodziński, szef Służby Cywilnej.
W najbliższym czasie, 3 lipca, odbędzie się egzamin dla osób starających się o mianowanie. Czy warto starać się o ten status? (......)
Ostatnio edytowano 14 cze 2010, 16:28 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
dodałem fragment artykułu
14 cze 2010, 14:40
Mam prośbę do NADIRA o materiały na mika11-70@o2.pl bardzo dziękuję
15 cze 2010, 13:18
Witam. Czy ktoś może dostał już potwierdzenie z KSAP o akceptacji zgłoszenia do egzaminu? Ja mam ciągle na stronie KSAP informacje, że zgłoszenie do nich dotarło i nic więcej. Żadnego potwierdzenia, że wszystko ze zgłoszeniem oki ani konkretnego zaproszenia na egzamin. Zaczyna mnie to irytować
Ostatnio edytowano 15 cze 2010, 19:01 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
zmieniłem emotka
15 cze 2010, 18:51
Wczoraj kolega dzwonił do KSAPu i dowiedział się, że w najbliższych dniach ma być podany harmonogram egzaminu. Jakoś późno... Ma też wyglądać inaczej niż w tamtym roku. Pomiędzy dwiema (zabawne słówko...) częściami ma być dość długa przerwa, a druga część ma zacząć się później niż trzecia w tamtym roku... Jakoś dziwnie mi to wygląda
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
15 cze 2010, 19:06
Pewnikiem po to żeby mieć czas prace ODPOWIEDNICH osób oddzielić od prac tych MNIEJ ODPOWIEDNICH...