Teraz jest 09 wrz 2025, 15:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA10 lut 2008, 11:48

POSTY        91
Post Postępowanie kwalifikacyjne
Hej, widziałam galerię :) I siebie z uściskiem dłoni Prezesa też :)
Za to zdębiałam jak zobaczyłam, że Szef SC fotografował się z mianowanymi jako atrakcja na koniec imprezy :)

Wszystkim gratuluję i pozdrawiam :)

29 gru 2009, 18:40
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
norrpl                    

Hej, widziałam galerię
I siebie z uściskiem dłoni Prezesa też :)
Wszystkim gratuluję i pozdrawiam

Hej, a który to numerek fotki??? :D

30 gru 2009, 08:53
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA04 lut 2008, 18:11

POSTY        120
Heh - też się odnalazłem na kilku fotkach. Co prawda troszkę daleko ale jestem :)

30 gru 2009, 10:14
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 gru 2006, 12:37

POSTY        255
Koledzy Skarbowcy :) zna ktoś może jakąś dobrą szkołę językową w Białymstoku, gdzie można szybko zrobić (zdać) certyfikat z angielskiego?? Tak sie podjarałem tymi mianowaniami i pomyślałem, że ja też tak chcę  :rolleyes:

30 gru 2009, 12:19
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 19:03

POSTY        266
antiFa                    

Koledzy Skarbowcy :) zna ktoś może jakąś dobrą szkołę językową w Białymstoku, gdzie można szybko zrobić (zdać) certyfikat z angielskiego?? Tak sie podjarałem tymi mianowaniami i pomyślałem, że ja też tak chcę  :rolleyes:

Jeśli chodzi o certyfikat TOEIC, to każda szkoła mająca uprawnienia do przeprowadzenia tego egzaminu jest Ci go w stanie przygotować w ciągu 2 tygodni. Nawet, jeśli miałbyś być jedynym przystępującym ( koszt jest wtedy niewiele wyższy ). Wiem, bo sama tak zdawałam :D

30 gru 2009, 12:44
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 gru 2006, 12:37

POSTY        255
... a jakiego rzędu jest to koszt?? I czy tak samo postępuje sie przy TELCu??

30 gru 2009, 12:49
Znawca
Własny awatar

POSTY        266
antiFa                    

... a jakiego rzędu jest to koszt?? I czy tak samo postępuje sie przy TELCu??

Od pewnego czasu przy każdym egzaminie TELC obecny jest egzaminator zewnętrzny ( o ile dobrze pamiętam z ośrodka w Hamburgu? ), zatem po pierwsze musi się zebrać odpowiednia grupa ( min.10 osób ) a po drugie przygotowanie egzaminu trwa około 2 mies. Są to wszystko inf. uzyskane w moim ośrodku. Za "indywidualnego" TOEICa zapłaciłam około 450 zł ( już dokładnie nie pamiętam ), gdyby było nas więcej koszt byłby w granicach 400 zł. TELC kosztuje ponoć podobnie. Jedyny plus tego drugiego egzaminu jest taki, że w sytuacji gdybyś nie zdał którejś części możesz powtórnie zaliczać tylko ją ( do roku od pierwszego podejścia ). Ale zapłacić musisz jak za pełny egzamin.
Według mnie TOEIC jest łatwiejszy.

30 gru 2009, 14:06
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 lut 2009, 08:07

POSTY        134
Ja jak zdawałem TOEIC to rejestrowałem sie na egzamin na tej stronie:
https://www.pl.etsglobal.org/store/adva ... nga&step=2

To są otwarte sesje pod patronatem ETS GLOBAL (jest tam też Białystok).

Płaciłem niecałe 400 zł (w tym 20 zł za certyfikat).
Tak się złozyło, że w moim wybranym ośrodku w moim terminie nikt się nie zgłosił, więc zdawałem sam (ale ponieważ była to sesja otwarta, to cena nie wzrosła, bo płaciłem wczesniej - "z góry").
Oprócz tego wiele innych szkół organizuje również sesje "zamknięte" i tam cena może byc uzależniona od ilości uczestników.

Certyfikat dostałem pocztą, listem poleconym, po tygodniu.

30 gru 2009, 18:56
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 mar 2009, 20:18

POSTY        42
Post Postępowanie kwalifikacyjne - oświadczenia majątkowe
Mam pytanie do nowo mianowanych urzędników. Czy dostaliście już może do wypełnienia oświadczenia majątkowe? Zdaje się, że jedno ma być ze stanem na dzień sprzed mianowania, czyli 30 listopada, a drugie ze stanem na 31.12.2009? Do kiedy musicie je wypełnić? U mnie kadry jeszcze nic na ten temat nie mówią, czy u Was już się to może ruszyło?

05 sty 2010, 14:02
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Jet                    

Mam pytanie do nowo mianowanych urzędników. Czy dostaliście już może do wypełnienia oświadczenia majątkowe? Zdaje się, że jedno ma być ze stanem na dzień sprzed mianowania, czyli 30 listopada, a drugie ze stanem na 31.12.2009? Do kiedy musicie je wypełnić? U mnie kadry jeszcze nic na ten temat nie mówią, czy u Was już się to może ruszyło?

:huh:  podaj podstawę prawną

05 sty 2010, 15:26
Znawca
Własny awatar

POSTY        266
supersaper                    

Jet                    

Hi, hi, podstawę prawną :wysmiewacz: U nas od lat oświadczenia majątkowe składają wszyscy jak leci - urzędnik, kierownik i każdy zwykły robol. Pokaż takiego, który odmówi...

05 sty 2010, 16:35
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        42
supersaper                    

Jet                    

Poszukałam i chyba sama sobie odpowiedziałam na pytanie:
http://www.dsc.kprm.gov.pl/strona.php?id=127&id2=21

USTAWA z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ograniczeniu prowadzenia działalności gospodarczej przez osoby pełniące funkcje publiczne
http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet? ... 9971060679

Art. 10.
1. Osoby określone w art. 1 oraz w art. 2 pkt 1?5 i 7?11 są obowiązane do złożenia
oświadczenia o swoim stanie majątkowym. [...]
2. Urzędnicy służby cywilnej zajmujący inne stanowiska niż określone w art. 2 są
obowiązani do złożenia oświadczenia, o którym mowa w ust. 1.
[...]
4. Oświadczenie, o którym mowa w ust. 1, składa się kierownikowi jednostki
(dyrektorowi generalnemu urzędu), z zastrzeżeniem ust. 5 i 6, przed objęciem
stanowiska, a następnie co roku do dnia 31 marca, według stanu na dzień 31
grudnia roku poprzedniego
, a także w dniu opuszczenia stanowiska. Kierownik
jednostki (dyrektor generalny urzędu) dokonuje analizy zawartych w
oświadczeniu danych.

05 sty 2010, 20:42
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Ivka                    

...
U nas od lat oświadczenia majątkowe składają wszyscy jak leci - urzędnik, kierownik i każdy zwykły robol. Pokaż takiego, który odmówi...

OK. Do tego jest rzecz jasna podstawa prawna, więc tak być powinno (choć są niejasności w pewnych grupach pracowników wynikające ze zbiegu przepisów).
Ja się pytam o podstawę prawna do przypadku opisanego w poście usera "Jet". W szczególności chodzi mi o oświadczenie na dzień mianowania (a raczej dzień poprzedzający to wydarzenie). Pierwszy raz spotkałem się z tym problemem i uważam, że warto go zgłębić (może faktycznie były jakieś przegapione zmiany  :blink: ). Podobne rozwiązanie przecież istnieje w samorządach.

05 sty 2010, 20:50
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        42
Nie wiem, czy oświadczenie "przed objęciem stanowiska" ma mieć stan na dzień, tydzień czy jeszcze inną liczbę dni przed tym wydarzeniem. Logiczne by chyba było, żeby na dzień przed. Taki na przykład nasz Szef S.C. złożył to oświadczenie z datą 14.04.2009, a powołano go chyba z datą 15.04.2009 (w starych aktualnościach informacja o jego powołaniu jest właśnie z 15.04.2009).
Pytanie tylko, czy my powinniśmy byli takie pierwsze oświadcznie złożyć przed mianowaniem, czy też może mamy na to więcej czasu (ile?).

06 sty 2010, 09:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139 ... 840  Następna strona