Dzień dobry! Chciałam się upewnić - zamierzam z końcem listopada złożyć pracodawcy wypowiedzenie. Moje pytanie brzmi co z trzynastka? Przykładowo jeśli na wypowiedzeniu będę pracować do lutego, a trzynastka wpłynie w marcu? Niby 13 pensja wpływa u nas w lutym, ale w związku z tą całą pandemia nie zdziwię się, jeśli będą pewne opóźnienia i mogę być już po ustaniu stosunku pracy. Z tego co wyczytałam trzynastke dostać powinnam z uwagi na przepracowany rok 2020, ale wolę się upewnić. Może ktoś z Państwa miał styczność z taką sytuacją?
18 lis 2020, 18:30
Re: Trzynastka a wypowiedzenie
Jasna sprawa, że dostaniesz nie ma obaw. To nie premia to ustawowy obowiązek.
____________________________________ Klasyczna korytarzowa plotka może -> podobno -> na pewno -> z całą pewnością
18 lis 2020, 19:15
Re: Trzynastka a wypowiedzenie
Jestemsupcio
Z tego co wyczytałam trzynastkę dostać powinnam z uwagi na przepracowany rok 2020, ale wolę się upewnić.
Wystarczy przepracować pół roku, aby mieć uprawnienia do 13-ki za ten rok. Proporcjonalnie.
____________________________________ Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy. Marylin Monroe.