Teraz jest 05 wrz 2025, 15:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
Rozwarstwienia wynagrodzeń pomiędzy komórkami urzędu 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 paź 2007, 17:05

POSTY        53
Post Rozwarstwienia wynagrodzeń pomiędzy komórkami urzędu
W czasach gdy wydawałoby się wszystkim nam (skarbowcom) żyje się coraz gorzej - zamrożone wynagrodzenia, czy wręcz ich nominalny spadek, istnieją oazy w urzędach, gdzie istnieje możliwość zarobienia więcej. Te oazy to komórki egzekucyjne. Dlaczego inne działy czy referaty nie mają takich możliwości?

21 sty 2013, 19:35
Specjalista

REJESTRACJA27 kwi 2010, 11:57

POSTY        481
Post Re: Rozwarstwienia wynagrodzeń pomiędzy komórkami urzędu
Inne referaty za wykonaną pracę nie otrzymują prowizji.

21 sty 2013, 19:41
Zaawansowany

REJESTRACJA18 maja 2009, 20:16

POSTY        36
W urzędach powstała też nowa kasta - pracownicy AP. Zwartościowani często na poziomie kierowników. Bez kontaktu z podatnikiem i jakiejkolwiek odpowiedzialności. Nie chcę tu podjudzać pracowników przeciw sobie (pracowników AP rozumiem -  to nie ich wina, że takie mają obowiązki i wynagrodzenia), ale takie zróżnicowanie nie poprawia atmosfery w pracy. Gołym okiem widać kto ma trudniejszą i bardziej stresującą pracę a kto większe profity.

21 sty 2013, 20:18
Zaawansowany

REJESTRACJA23 paź 2006, 10:06

POSTY        86
Można wnioskować o przeniesienie do Naczelnika/Dyrektora. Z jakiego przepisu wynika, że wszyscy w Urzędzie mają zarabiać jednakowo? Czy wykonują takie same obowiązki/czynności? Zawsze subiektywnie wydaje nam się, że inni mają lepiej, łatwiej, mniej odpowiedzialności. Czy ktoś z narzekających chciałby być komornikiem? Ja nie, ale jeśli ktoś chce, to wystarczy się przekwalifikować.

22 sty 2013, 08:14
Amator

REJESTRACJA19 maja 2009, 15:07

POSTY        25
Nie zazdrośćcie egzekucji. Oni mają naprawdę specyficzną pracę. Mnie zastanawia, kto pozwala na taką dowolność w przyznawaniu wynagrodzeń, że między osobami z jednego działu, wykonującymi dokładnie te same obowiązki i zwartościowane dokładne tak samo różnica w wynagrodzeniu dochodzi nawet do 1000 zł. Tak jest u nas.

22 sty 2013, 08:41

REJESTRACJA26 maja 2009, 13:42

POSTY        28
utic                    

W urzędach powstała też nowa kasta - pracownicy AP. Zwartościowani często na poziomie kierowników. Bez kontaktu z podatnikiem i jakiejkolwiek odpowiedzialności. Nie chcę tu podjudzać pracowników przeciw sobie (pracowników AP rozumiem -  to nie ich wina, że takie mają obowiązki i wynagrodzenia), ale takie zróżnicowanie nie poprawia atmosfery w pracy. Gołym okiem widać kto ma trudniejszą i bardziej stresującą pracę a kto większe profity.

Zróżnicowanie zależy od Naczelnika, a nie od pracownika i pewnie w każdym urzędzie jest inaczej. Masz rację AP za nic nie odpowiada i ogólnie są nudy. Jest to komórka w której czyta się gazety, gra w gry na komputerze (służbowym), maluje panzokcie, rozmawia o gotowaniu w trakcie godzin pracy i przekazuje się Naczelnikowi wyniki mierników. Jak są dobre to zasługa EA, KP, PP, OB i RP, jak są złe to wina AP. Taki trochę żartobliwy, ironiczny lubię być.

22 sty 2013, 11:11
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Kaumanawardze                    

Masz rację AP za nic nie odpowiada i ogólnie są nudy. Jest to komórka w której czyta się gazety, gra w gry na komputerze (służbowym), maluje panzokcie, rozmawia o gotowaniu w trakcie godzin pracy i przekazuje się Naczelnikowi wyniki mierników. Jak są dobre to zasługa EA, KP, PP, OB i RP, jak są złe to wina AP. Taki trochę żartobliwy, ironiczny lubię być.

Z ostatniego zdania wynika, że jesteś facetem... No to musisz zaprzestać w godzinach pracy zajmowania się głupotami bo się to źle dla Ciebie skończy. Szczególnie malowanie paznokci i rozmowy o gotowaniu jest przez kolegów czasami źle rozumiane!  :nonono:

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

22 sty 2013, 11:45

REJESTRACJA26 maja 2009, 13:42

POSTY        28
Harakiri                    

Kaumanawardze                    

Masz rację AP za nic nie odpowiada i ogólnie są nudy. Jest to komórka w której czyta się gazety, gra w gry na komputerze (służbowym), maluje panzokcie, rozmawia o gotowaniu w trakcie godzin pracy i przekazuje się Naczelnikowi wyniki mierników. Jak są dobre to zasługa EA, KP, PP, OB i RP, jak są złe to wina AP. Taki trochę żartobliwy, ironiczny lubię być.

Z ostatniego zdania wynika, że jesteś facetem... No to musisz zaprzestać w godzinach pracy zajmowania się głupotami bo się to źle dla Ciebie skończy. Szczególnie malowanie paznokci i rozmowy o gotowaniu jest przez kolegów czasami źle rozumiane!  :nonono:

Ja tylko gram w gry. Koleżanki czynią pozostałe zło ... :)

22 sty 2013, 13:24
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Kaumanawardze                    

Ja tylko gram w gry. Koleżanki czynią pozostałe zło ... :)

Ufff... od razu mi ulżyło. Tak to w porządku!

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

22 sty 2013, 13:38
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 paź 2007, 17:05

POSTY        53
Do GOSIK. Po pierwsze, nawet jakbyśmy bardzo chcieli to wszyscy nie możemy pracować w egzekucji. Po drugie, nie chodzi o to, żeby wszyscy zarabiali jednakowo, tylko, żeby dać MOŻLIWOŚĆ tym, którzy pracują w innych komórkach urzędu, a mają odpowiednie wykształcenie, są dobrzy w tym co robią, są pracowici, posiadają doświadczenie, żeby mogli zarobić więcej. Osobiście nie mam nic przeciwko wysokości zarobków egzekucji. Tylko niech inni również dostaną taką szansę jak mają oni. Ja gdybym nawet wykazał miliony uszczupleń, to nie dostanę za to żadnych dodatkowych pieniędzy. No może trochę przesadziłem. Jakieś sto, może dwieście złotych brutto bym otrzymał. Jeszcze jedno komornik w urzędzie jest tylko jeden i on częstokroć wcale nie zarabia tak dużo, tak jak i poborcy.

22 sty 2013, 16:42
Specjalista

POSTY        481
Kaumanawardze                    

utic                    

Zróżnicowanie zależy od Naczelnika, a nie od pracownika i pewnie w każdym urzędzie jest inaczej. Masz rację AP za nic nie odpowiada i ogólnie są nudy. Jest to komórka w której czyta się gazety, gra w gry na komputerze (służbowym), maluje panzokcie, rozmawia o gotowaniu w trakcie godzin pracy i przekazuje się Naczelnikowi wyniki mierników. Jak są dobre to zasługa EA, KP, PP, OB i RP, jak są złe to wina AP. Taki trochę żartobliwy, ironiczny lubię być.

Czyli referat AP to chłopiec do bicia? no to powinien dobrze wynagradzany.

22 sty 2013, 19:18
Specjalista

REJESTRACJA25 lut 2008, 20:06

POSTY        468
Jak już kiedyś pisałam, moim zdaniem wynagrodzenia w urzędach zależą od "widzimisię" szefa. W moim urzędzie AP jest zwartościościowane jest nisko, ja wysoko. Moja pensja nie jest uzależniona od zwartościowania. A najlepiej zarabiają w masowym wprowadzaniu. Mam ostatnio trudny okres w pracy. Mam już dosyć robienia po godzinach tylko dlatego żeby nie utonąć, mam dosyć nocnych pobudek, kiedy gonitwa myśli o prowadzonych postępowaniach, rozprawach i tym co niezałatwione nie pozwala mi zasnąć. I naprawdę nie rozumiem dlaczego pani zajmująca się wprowadzaniem deklaracji zarabia tyle co ja. I naprawdę nie jestem w stanie nic z tym zrobić.

22 sty 2013, 20:12
Specjalista

POSTY        481
Barbarka witaj w smutnym, prawie psychiatrycznym klubie  :wacko: tak już jest,że  dobrze jest tam gdzie nas nie ma.

22 sty 2013, 20:44
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 13 ]