To jeszcze zależy od tego ile mają koleżanki

Komisarz skarbowy PDOP - pomorskie, ? punkty, ? zł, ? wskaźnik ?, kasa ?.
I nawet nie ma do kogo się porównać

A inna sprawa, że ocena dotyczy stanowiska - nie pracownika i w tej sytuacji logicznym byłoby, by wszystkie osoby (stanowiska) w dziale czy referacie wykonywujące takie same czynności miały tę samą ilość punktów.
Logicznym byłoby, ale z tego co widzę, to chyba nie jest.
Słusznie. Zastanawia mnie jednak jeszcze jedno.
Jeśli komisarz czy nawet st. komisarz z kilkunastoletnim doświadczeniem pracuje na takim samym stanowisku jak świeżo przyjęty referent, to zgodnie z zasadami wartosciowania stanowisk powinien mieć tę samą ilość punktów?! Bo pracują na takim samym STANOWISKU!
Pytam, bo nie wiem - nie zajmowałem się wartościowaniem.
Bo skoro tak, to powinno być jeszcze przeprowadzone wartościowanie pracowników, by wyrównać dysproporcję między wartoscią stanowiska a wartością pracownika. Bo inaczej taki komisarz (czy nawet st. komisarz) będzie niedowartościowany w stosunku do tego referenta, a referent przewartościowany.
Dobrze myślę? Czy popełniam jakiś błąd w myśleniu?
<!--fonto:Trebuchet Ms--><span style="font-family:Trebuchet Ms"><!--/fonto-->Przeciw!

Za dużo postów jest już w obu tematach.
Po połączeniu ich i ustawieniu chronologicznym powstanie wrażenie, że niektórzy odpowiadają zupełnie nie na temat. Nie każdy post zawiera cytat wypowiedzi, do której nawiązuje.<!--fontc--></span><!--/fontc-->
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Szkoda...
Bo miałem TAKĄ OCHOTĘ!!! :zeby: