tak naprawdę to tutaj są same gdybania, nie wiemy co będzie i trzeba do tego przywyknąć co jest!!!
25 maja 2009, 13:11
Nagrody 3% za I kwartał 2009
awoz
tak naprawdę to tutaj są same gdybania, nie wiemy co będzie i trzeba do tego przywyknąć co jest!!!
Jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się nie lubi!!!
____________________________________ Osiem lat podstawówki, cztery liceum, potem pięć - bite! - studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jakby ktoś dał mi w mordę
25 maja 2009, 21:25
awoz
tak naprawdę to tutaj są same gdybania, nie wiemy co będzie
Jak to nie wiemy. Jak mawiał klasyk Kononowicz- w ogóle NIC nie będzie. Ludziska nie dostali nagród? Nie dostali. Pracują? Ano, pracują. No, to dobrze, niech pracują tak dalej, bo dalej nie będzie nagród.
26 maja 2009, 10:08
Bergen
awoz
tak naprawdę to tutaj są same gdybania, nie wiemy co będzie
Jak to nie wiemy. Jak mawiał klasyk Kononowicz- w ogóle NIC nie będzie. Ludziska nie dostali nagród? Nie dostali. Pracują? Ano, pracują. No, to dobrze, niech pracują tak dalej, bo dalej nie będzie nagród.
Mało pracują... dobrze pracują
26 maja 2009, 11:44
zamierzamy coś z tym zrobić? może jakiś protes
26 maja 2009, 12:12
Inne ministerstwa np. sprawiedliwości dostały nagrody z funduszu 3%..więc nie cały kraj ma wstrzymane
26 maja 2009, 12:39
dlatego ze skarbowka jak zwykle milczy
26 maja 2009, 13:39
Milczenie jest "złotem", więc o co chodzi?
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
26 maja 2009, 14:19
Niestety ludzie boją się o pracę. U mnie w urzędzie każdy krzyczy, ale jak przychodzi co do czego, to mało kto się włącza, bo nie ma związków i władza krzywo patrzy na wychylających się
Regulamin czytałem, a moje pytanie tyczyło się III kwartału!
Dodano: 27 Maj 2009 10:23 am
...eee nie, przemyślałem sprawę - przepraszam! Nie chcę już tego 3%. Jest kryzys może oddam je mojemu bratu żołnierzowi, który zarabia 2x więcej niż ja, albo bratowej pielęgniarce z taką samą pensyjką, albo nie - lekarzom - tak lekarzom. Mi się nie należy bo tylko 2 fakultety mam i gupi jestem...
Ostatnio edytowano 27 maja 2009, 10:53 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz
zdublowany temat
27 maja 2009, 10:33
jak PiSowi uda się odwołać JVR nasze nagrody zostaną "przeksięgowanę" na odprawę
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
27 maja 2009, 15:30
Tadeo74
jak PiSowi uda się odwołać JVR nasze nagrody zostaną "przeksięgowanę" na odprawę
A to oznacza, że my będziemy pracować jeszcze lepiej i jeszcze wydajniej. Znów posypią się pełne dramatyzmu słowa, że UXY stoją pod ścianą i że muszą wszystkim udowodnić, że są potrzebne...
Ministerstwo Finansów powinno uczyć się od najlepszych pracodawców jak należy dbać o pracowników.
Spece z MF nie zapoznają się na początek z raportem Great Place to Work http://www.rp.pl/artykul/19422,311310_N ... olsce.html A dbać o pracowników warto, bowiem najlepsi pracodawcy "mają dużo niższą absencję i rotację kadr niż ich konkurenci, dużo wyższe wskaźniki innowacyjności i górują nad nimi efektywnością prac".(..) "Ponad dwie trzecie osób zatrudnionych we wspaniałych miejscach pracy twierdzi, że w ich firmie szanuje się i wspiera ludzi, a trzy czwarte z nich ocenia, że pracownicy są traktowani uczciwie i rzetelnie. W ogólnopolskim sondażu podobnego zdania jest tylko ok. jednej trzeciej badanych."
Co się liczy w pracy? "Zaufanie to podstawowy składnik najważniejszej w miejscu pracy relacji między pracownikiem a pracodawcą. Według naszego wzorca, zaufanie budują trzy jego wymiary: Wiarygodność, Szacunek i Uczciwość" podane za- http://www.greatplacetowork.pl/great/wymiary.php