Teraz jest 05 wrz 2025, 21:34

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 87 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Dolnośląskie... 
Autor Treść postu

REJESTRACJA22 paź 2006, 18:16

POSTY        4
Czyli w DUSie jeszcze ryzyko analizują oprócz planowania kontroli i wystawiania upoważnień. A wiesz ile osób to robi?

08 lis 2006, 20:50
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 17:33

POSTY        24

Od kilku dni czytam żale, złośliwości, propozycje ruchów kadrowych w  DUS. Jaki wniosek? Zlikwidować DUS, podatników do właściwych US a pracownikom podziękować i problemy się same rozwiążą. A także wiele innych (znajdą się oszczędności - Tanie Państwo, etaty się zwolnią, IS będzie miała tymczasową siedzibę, Dyrektor na jakiś czas da spokój z akcją "Filializacja i likwidacja").

Chyba żaden z dolnośląskich urzędów nie był zamieszany w tyle afer i skandali. Najpierw otwarcie z wielkim rozmachem a potem mobbing, naciski żeby szukać "haków" na podatników, w końcu kradzież tych milionów i sprawa z fałszywym numerem rachunku bankowego. Ta dziwnie duża rotacja pracowników też chyba daje do myślenia. :o
Nie można się dziwić, że likwidacja DUSu to najprostszy pomysł na tymczasowe problemy.

Ostatnio edytowano 09 lis 2006, 11:25 przez anais acosta, łącznie edytowano 1 raz

08 lis 2006, 20:51
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 20:15

POSTY        7

Czyli w DUSie jeszcze ryzyko analizują oprócz planowania kontroli i wystawiania upoważnień. A wiesz ile osób to robi?

Za moich czasów (pracowałem tam do zeszłego roku) były to trzy-cztery osoby i kierownik.

Ostatnio edytowano 09 lis 2006, 11:28 przez pszczosek, łącznie edytowano 1 raz

08 lis 2006, 21:17
Amator

REJESTRACJA29 paź 2006, 22:04

POSTY        18
1) Czy ktoś wie, czy skradzione w DUS Wrocław 5 milionów zł. zostało odnalezione, czy nie?
2) Jaka była przyczyna zniknięcia tej kasy?
3) Jaką odpowiedzialność za tą zgubę poniosły osoby z najwyższego szczebla zarządzania?

Nagrodą za prawidłowe odpowiedzi będzie roczna praca w DUS (bezpłatna) w wybranym przez siebie, dowolnym stanowisku i w dowolnym wydziale, poza stanowiskiem naczelnika i vice!!! :rolleyes:  :D

Ostatnio edytowano 09 lis 2006, 11:29 przez Lola, łącznie edytowano 1 raz

08 lis 2006, 22:29
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lis 2006, 22:52

POSTY        33
adam                    

A jak tam Polkowice i Góra? W trawie piszczy niepokojąco...

Co słychać w urzędach po zmianach naczelników? Czy cisza świadczy, że nic się nie dzieje? Duże zmiany nastąpiły też w IS we Wrocku... Napiszcie koledzy, co się u Was dzieje. <_<

Ostatnio edytowano 09 lis 2006, 11:29 przez Liliput, łącznie edytowano 1 raz

08 lis 2006, 23:00
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA07 lis 2006, 12:42

POSTY        6
Te swławetne 5 mln. zł wypłynęło w siną dal!!!
Chętnie bym coś uszczknął z tej kwoty- ale checa!!! :lol:
Za etat w DUS dziękuję z całego serca, bo wolę zasiłek dla bezrobotnych. Acha, co do odpowiedzialności, to zwolniła się ponoć tylko jedna pracownica, która również ponoć niewiele była winna! :mellow:
Osoba w pełni odpowiedzialna odgrzebuje się z popiołu i chyba znowu myśli o PENTAGONIE?
Co wy na to, pracownicy DUS-u, czy taka opcja Was satysfakcjonuje? :za2:  :za2:  :za2:

Ostatnio edytowano 09 lis 2006, 17:20 przez kubus, łącznie edytowano 1 raz

09 lis 2006, 15:23
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Duże zmiany nastąpiły też w IS we Wrocku... Napiszcie koledzy, co się u Was dzieje. <_<

<a href="http://www.is.wroc.pl/pl/news/45/Są_elitą_wśród_urzędników_państwowych_i_pracują_w_Izbie_Skarbowej_we_Wrocławiu" target="_blank">http://www.is.wroc.pl/pl/news/45/Są_elitą_...ej_we_Wrocławiu</a>

09 lis 2006, 16:06
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692

Co słychać w urzędach po zmianach naczelników? Czy cisza świadczy, że nic się nie dzieje? Duże zmiany nastąpiły też w IS we Wrocku... Napiszcie koledzy, co się u Was dzieje. <_<

Z tego, co się dowiedziałam, to w Polkowicach nie było zmiany naczelników.

Ostatnio edytowano 09 lis 2006, 17:21 przez Newlunatiq, łącznie edytowano 1 raz

09 lis 2006, 16:37
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2006, 17:39

POSTY        2
Witam wszystkich milusińskich pracowników skarbówek. :) :D

Czy ktoś z Was wie może coś na temat likwidacji urzędów w województwie dolnośląskim?
Czy to kolejna plotka? <_<

Ostatnio edytowano 09 lis 2006, 19:39 przez malutka:):), łącznie edytowano 1 raz

09 lis 2006, 17:42
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2006, 17:39

POSTY        2

Z tego co wiem, to PUS nie będzie podlegał likwidacji w najbliższym czasie.
Ta sprawa ma się rozstrzygnąć w przeciągu dwóch lat, więc głowa do góry. :):):):)

Ostatnio edytowano 09 lis 2006, 19:41 przez malutka:):), łącznie edytowano 1 raz

09 lis 2006, 17:44
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 17:33

POSTY        24
To nie jest plotka. :angry: W październiku było u nas spotkanie z panem Dolatą, dyrektorem IS we Wrocławiu i w dość niejasny sposób omówione zostały problemy lokalowe wrocławskiej skarbówki :( i w związku z tym, że jest planowana reorganizacja, jest pomysł, aby rozwiązać PUS a pracowników rozdzielić po innych urzędach wraz z przenoszonymi podatnikami. :huh: To się ma w ciągu dwóch lat wyjaśnić, ale myślę, że będzie to wcześniej w ramach "taniego państwa", :D Po prostu obniżając realne wynagrodzenie ludzi zachęci się, żeby odeszli do firm lub na emeryturę albo w ostateczności wyemigrowali za granicę. Jak by na to nie patrzeć, to zawsze jest jakieś wyjście. :rolleyes:

Ostatnio edytowano 09 lis 2006, 20:02 przez anais acosta, łącznie edytowano 1 raz

09 lis 2006, 19:50
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2006, 21:07

POSTY        3
Witaj Kubusiu - ankieterze z wyboru (powołania ???). Ja też czekam na zmiany w DUS, ale nie wiem, czy na takie jak Ty. Dziwi mnie (i nie tylko mnie), dlaczego tak nerwowo zareagowałeś na post Loli??? A może Miś, Kubuś i Puchatek to te trzy kierowniczki z kontroli? B))) :P :blink:

Ostatnio edytowano 09 lis 2006, 21:39 przez Weraksa, łącznie edytowano 1 raz

09 lis 2006, 21:17
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA07 lis 2006, 12:42

POSTY        6
Nie tak znowu agresywnie. Chcę podjąć pracę w DUS.Ale tam tyle się dzieję że nie wiem jaką wybrać opcję. Czekam na zmiany.  Może podejmę się funcji kierownika? ;)  i z tąd się wzięła ta ankieta. Jeżeli już trafię do DUS-u to chciałbym spełnić oczekiwania ludu pracującego. Dlatego proszę o wypowiedzi jaki Waszym zdaniem powienien być dobry kierownik. Co w DUS-ie szwankuje? Będę LONEM ZAWODOWCEM, który zrobi totalną czystkę ale muszę wiedzieć kogo odstrzelić!!!

10 lis 2006, 09:18
Własny awatar

Nie tak znowu agresywnie. Chcę podjąć pracę w DUS.Ale tam tyle się dzieję że nie wiem jaką wybrać opcję. Czekam na zmiany.  Może podejmę się funcji kierownika? ;)  i z tąd się wzięła ta ankieta. Jeżeli już trafię do DUS-u to chciałbym spełnić oczekiwania ludu pracującego. Dlatego proszę o wypowiedzi jaki Waszym zdaniem powienien być dobry kierownik. Co w DUS-ie szwankuje? Będę LONEM ZAWODOWCEM, który zrobi totalną czystkę ale muszę wiedzieć kogo odstrzelić!!!

:angry:
Sądzę, że dobry kierownik w DUS powinien się zająć więcej pracą, nadzorem merytorycznym a nie powszechnie odgrywanym serialem brazylijskim i polityką lokalną  - i będzie dobrze. :)

Ostatnio edytowano 10 lis 2006, 13:38 przez WIECHUR, łącznie edytowano 1 raz

10 lis 2006, 10:47
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 87 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona