Teraz jest 06 wrz 2025, 03:04

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 110 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona
Planowane redukcje wynagrodzeń oraz etatów 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA20 kwi 2008, 16:59

POSTY        252
Post Re: Planowane redukcje wynagrodzeń oraz etatów
Sęk w tym że to na razie gdybanie jest a im dłużej nic nie będzie wiadomo tym ludzie będą bardziej nerwowi. Widać że coś się zbliża, ale nikt nie wie kiedy, nikt nie wie jak to będzie wyglądać. A wyobraźnia pracuje...
Zawsze można wyjść z założenia że może najgorzej nie będzie, poza tym zbyt wiele do gadania to tu nie mamy i będzie co ma być.

24 kwi 2020, 09:06
Początkujący

REJESTRACJA07 kwi 2020, 10:27

POSTY        3
Fly86                    

Tantra                    

Cyt. Redukcje są już faktem - brak zgody MF na zawarcie umów o pracę z pracownikami, którzy zakończyli służbę przygotowawczą.
Inf. od kierownika "mieszacza".
Sprostowanie - MF nie wyraziło zgody na zawarcie umów w kwietniu, o ile umowa była zawarta na czas dłuższy (do lipca np.)

Potwierdzam  strzel===]  nie dostanę kolejnej umowy po roku pracy, bo akurat mi się kończy a MF zakazał :(
Najgorsze, że nic z tym nie można zrobić.  :zly1:

I co rozumiem że kończysz współpracę z KAS?
Nic się nie da zrobić i tyle mają do powiedzenia?

24 kwi 2020, 09:19
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
Szukanie oszczędności i redukcja pracowników w organie, który buduje budżet to taka głupota, że student 1 roku ekonomii powinien wiedzieć jak takie zagranie się skończy. SC to nie tylko USy. Liczę, że mocno nas to nie dotknie. Jeśli obniżą wynagrodzenia, ja już mam CV gotowe i dwa miejsca pracy nowe wybrane. Mam jedno życie, nie spędzę go jako niewolnik.

24 kwi 2020, 10:11
Początkujący

REJESTRACJA02 maja 2019, 01:27

POSTY        3
Fly86                    

Tantra                    

Cyt. Redukcje są już faktem - brak zgody MF na zawarcie umów o pracę z pracownikami, którzy zakończyli służbę przygotowawczą.
Inf. od kierownika "mieszacza".
Sprostowanie - MF nie wyraziło zgody na zawarcie umów w kwietniu, o ile umowa była zawarta na czas dłuższy (do lipca np.)

Potwierdzam  strzel===] nie dostanę kolejnej umowy po roku pracy, bo akurat mi się kończy a MF zakazał :(
Najgorsze, że nic z tym nie można zrobić.  :zly1:

Dokładnie, jestem na tyle wkur..., że szukam już czegoś nowego. :/ CV już gotowe. Papa budżetówko - tyle dobrego w tej całej historii. pije-===[

24 kwi 2020, 16:31
Znawca

REJESTRACJA23 cze 2009, 22:31

POSTY        210

redukcję, a dla pozostałych obniżki wynagrodzeń itp. Z tego wynika, że przyjęta zostanie opcja najlepsza dla rządu czyli praca w tym samym wymiarze czasu za obniżone wynagrodzenie.

Więcej pracy w tym samym wymiarze czasu za obniżone wynagrodzenie. Ktoś musi wykonać pracę za tych zredukowanych !
Czyli 20% redukcja etatów to o 20% więcej obowiązków dla każdego pracownika , który pozostał, za obniżone wynagrodzenie.
Panie Premierze, Panie Prezydencie my też kończyliśmy studia i jako ściągający podatki, walczący z mafiami vatowskimi potrafimy liczyć.

24 kwi 2020, 17:28
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 lis 2016, 07:52

POSTY        26
https://wiadomosci.wp.pl/resort-finanso ... 739311745a

24 kwi 2020, 17:45
Zaawansowany

REJESTRACJA03 gru 2013, 10:48

POSTY        79
Kadrowe w urzędach już przeglądają akta osobowe...

https://www.money.pl/gospodarka/kadrowe ... 8545a.html

24 kwi 2020, 17:55
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA24 lut 2020, 04:40

POSTY        21
cindy1                    

Kadrowe w urzędach już przeglądają akta osobowe...

https://www.money.pl/gospodarka/kadrowe ... 8545a.html

Może lepiej przeniosły by się do US, bo jest tak mało ludzi a tyle pracy!

24 kwi 2020, 19:52
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2009, 20:32

POSTY        202
Kto mieczem wojuje...
Gdzie jest najwięcej zbędnych etatów ?
U Syna w Korporacji zwolnili 50% a w pierwszym rzędzie managerów.
Przypadek ?
Ktoś pracę musi wykonać, mierniki, wskaźniki, telekonferencje nie pomagają w pracy a wręcz zajmują czas którego brak.

24 kwi 2020, 21:05
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
A ja mam nadzieję, że rząd zobaczy co to znaczy doprowadzić do ostateczności tych co dbają aby budżet był pełny. Bo nie może być tak, żeby dobrobyt innych (IPN, wojsko, policja, straż graniczna, służba więzienna, sądy, prokuratury, nauczyciele) budowano na wpędzeniu w skrajną nędzę wielu pracowników skarbówki, którzy będą i tak (choć ze łzami w oczach) musieli zapełniać ten budżet. Dla innych marchewka a dla nas tylko bat. I to jest taka sprawiedliwość.

25 kwi 2020, 06:36
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 sty 2016, 15:03

POSTY        113
Czy komuś np. kończy się umowa z końcem kwietnia i dostał nową umowę albo oficjalną informację, że ma iść na zaległy urlop i dziękujemy za pracę?

26 kwi 2020, 17:51
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 paź 2019, 16:04

POSTY        3
No właśnie. Albo może wypowiedzenia jakieś (bo powinni w zależności od stażu dawać wcześniej wypowiedzenia umów) lub informacje z Izb odnośnie nieprzedłużenia umowy zawartej na czas określony po skończonej służbie przygotowawczej???

27 kwi 2020, 09:15
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA09 kwi 2020, 14:38

POSTY        2
BlackKnight                    

Myślę że czas zacząć przyglądać się temu zagadnieniu, piszmy co wiemy na ten temat.
Z tego co do mnie dotarło, ministerstwo zażyczyło sobie wykazu emerytów.

Pytanie, chodzi tylko o emerytów w wieku przedemerytalnym, czy również "młodych wiekiem" (ale jeszcze ok. 10 - 7 lat przed wiekiem emerytalnym) byłych, siłowo ucywilnionych funkcjonariuszy S.C., którzy nabyli prawo do emerytury mundurowej?

27 kwi 2020, 12:09
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2019, 09:41

POSTY        48
Robozoll                    

BlackKnight                    

Myślę że czas zacząć przyglądać się temu zagadnieniu, piszmy co wiemy na ten temat.
Z tego co do mnie dotarło, ministerstwo zażyczyło sobie wykazu emerytów.

Pytanie, chodzi tylko o emerytów w wieku przedemerytalnym, czy również "młodych wiekiem" (ale jeszcze ok. 10 - 7 lat przed wiekiem emerytalnym) byłych, siłowo ucywilnionych funkcjonariuszy S.C., którzy nabyli prawo do emerytury mundurowej?

Wydaje mi się, że emeryt to emeryt. Jak trzeba będzie zwolnić, powiedzmy 10% to czy pozostawią osobę z emeryturą by dorabiała w KAS a zwolnią taką, dla której KAS to jedyne źródło utrzymania? Liczmy jednak, że nie będzie żadnych zwolnień....

27 kwi 2020, 15:39
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 110 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona