Teraz jest 05 wrz 2025, 23:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3
Nagrody w Izbie Skarbowej w Krakowie w latach 2007-2012 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA11 lut 2013, 13:23

POSTY        17
Post Re: Nagrody w Izbie Skarbowej w Krakowie w latach 2007-2012
Myślę w każdej IS jest inaczej. W naszej premie są dużo niższe niż w US. I to dużo niższe. Z wynagrodzeniami też jest różnie. Może zacznę od tego, że pracowałam w urzędzie,  gdy przeszłam do izby byłam w szoku! Okazało się że mam prawie najwyższe wynagrodzenie w wydziale (nie mogli mi dać niższego niż w urzędzie), a premie ... szkoda gadać - ok. połowę mniej niż w US. Więc ja, jako (wtedy) 10-letni pracownik, zarabiałam więcej od pracownika pracującego w IS od 25 lat. Więc nie oceniajcie pracowników IS i nie wrzucajcie ich do "jednego worka", bo rzeczywistość wcale nie jest taka słodka...

No prawda, BHP-wiec w IS Kraków ... hmm, nic tylko pracować!

07 kwi 2013, 20:38
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
Były pytania o świetnie zarabiającego BHP-owca. Zapytaliśmy DIS o uzasadnienia nagród. Jest odpowiedź.

Załącznik:
1.GIF

Załącznik:
2.GIF

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

23 kwi 2013, 21:31
Zobacz profil WWW
Znawca

REJESTRACJA19 kwi 2013, 12:41

POSTY        120
Ciekawy jest fakt (i jego przyczyny), że w komórce VAT tej Izby, która:
1.jest komórką merytoryczną
2.ten podatek uchodzi za najtrudniejszy - ścisłe podporzadkowanie prawu współnotowemu, wyrokom TSUE i częste zmiany
3.ten podatek przynosi najwyższe wpływy do budżetu
-średnia/osobę (zakładając, że ilość zatrudnionych rzeczywiście przez cały
czas yła taka jak podano ) jest niższa niż np. w innych komórkach podatkowych, w dziale ogólnym, kadr i bhp? Kuriozalne!
A poza tym - tłumaczenie Dyrekcji IS traci arogancją - jak to możliwe, żeby 1 pracownik (bhp) w ciągu tych samych 8 godzin pracy był zatrudniony (i pobierał nagrody - a może też wynagrodzenie ?) na dwóch różnych stanowiskach pracy - tzn. że na każdym jest za mało pracy - i za to nagroda?!
Wynika z tego, że na stanowiskach gdzie pracy jest tyle, że nie można jej przerobić - to na drugą (wyższą) nagrodę się nie dorobi, nawet gdyby pracowało sie po godzinach!

24 kwi 2013, 11:39
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2006, 10:57

POSTY        265
Ktoś chyba nie przemyślał tego uzasadnienia. Celem nagrody jest dowartościowanie robienia czegoś ponad swoje obowiązki. BHP jest w jego zakresie obowiązków, a dodatkowo ma czas na pełnienie jeszcze innej funkcji (czyli BHP nie zajmuje 8 godzin) i za to można dołożyć coś ekstra. Ale dlaczego ma dostawać dwie nagrody?
Jakaś pokrętna logika.  
W US-ach jest rzeczywiste nasilenie obciążenia pracą w związku z akcją PIT, a nagrody albo żenujące, albo zerowe.
Jak się czyta o tych nagrodach od IS wzwyż to pojawia się pytanie jak tu znaleźć motywację do robienia coś więcej niż minimum jakie trzeba?

24 kwi 2013, 12:05
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
W piśmie z IS zwróciła moją uwagę informacje, że nie sporządzono uzasadnienia dla tej nagrody gdy w US  jest oczywistym standardem, wymogiem jej przyznania jest stworzenie opisu zasług.

Czyżby nagroda BEZZASADNA ?

24 kwi 2013, 22:48
Zaawansowany

REJESTRACJA24 cze 2009, 15:36

POSTY        69
Ja mam inną refleksję. Dobrze by było, żeby takie osoby, które udanie realizują zadania na dwóch etatach zostały zaangażowane w prowadzenie szkoleń z zakresu organizacji pracy. Nie można takich talentów kryć pod korcem!
A może niektórzy pracują na nawet trzech etatach?
Warto byłoby poznać takie wybitne jednostki!

25 kwi 2013, 05:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 34 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3