Teraz jest 06 wrz 2025, 13:59

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 139 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona
Kiedy zmiany na "górze" po egzaminach? 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Post Kiedy zmiany na "górze" po egzaminach?
olek168                    

Ptaszki ćwierkają, że coś będzie się działo 15 stycznia

A wyniki egzaminów drugiej tury egzaminów to gdzieś są?  :unsure:

13 sty 2010, 17:30
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
olek168                    

Ptaszki ćwierkają, że coś będzie się działo 15 stycznia

Pewnie jakiś Paweł się schleje  :piwo: , a może nawet z Makarym  :rotfl:

13 sty 2010, 19:31
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA03 mar 2008, 11:46

POSTY        44
15 tuż tuż, a termin nominacji ponoć przesynięty, na razie na 1 luty

14 sty 2010, 10:29
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 18:35

POSTY        114
ciekawe ilu będzie naczelników, którzy nie zdali dwukrotnie pisemnego egzaminu a zostali powołani. może jak nie ma pana H.S. to nie dojdzie do takiego paradoksu. wg mnie nie ważne zabrakło jeden czy dwa punkty, taki gość nie powinien  myśleć o takim stanowisku (to może być ważne tylko  dla tego kandydatka któremu zabrakło, żeby mógł się pocieszyć).

14 sty 2010, 20:15
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 18:46

POSTY        26
A ja myślę Gryzli, że będziesz cholernie zazdrościć tym którzy zostali powołani bez zdanego egzaminu. Co więcej...pewnie myślisz, że ktoś z AP to czyta i pod wpływem Twojej opinii zmieni mu się światopogląd. Ja natomiast nie widzę żadnej różnicy pomiędzy kandydatem, który z egzaminu miał np. 45 pkt a tym który miał 44 i nie przeszedł. Czysty brak szczęścia. Nie wiem ile pkt miał mój NUS, ale choćby miał 5 pkt to jest najfajniejszym NUSem jakiego miałem i kropka.

14 sty 2010, 21:41
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 paź 2009, 07:05

POSTY        10

moim zdaniem osoba która zdała egzamin nie gwarantuje, iż będzie dobrze kierować urzędem... wiem coś na ten temat... także dla mnie nie będzie niespodzianką sytuacja, że zostaną powołane na NUSów osoby, które nie zdały pisemnych...

14 sty 2010, 22:27
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Emilka38 - fakt nie zdania egzaminu chyba jednakowóż nie gwarantuje, że będzie się dobrym NUS'em? No chyba, że to jakaś akcja protestacyjna! Nie zdam - bo się znam!!!

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

15 sty 2010, 08:22
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA22 cze 2009, 11:11

POSTY        11
I kolejna dogrywka dla kandydatów na nus :)
http://www.mf.gov.pl/dokument.php?const ... 6&typ=news

15 sty 2010, 14:49
Znawca
Własny awatar

POSTY        114
Czemuś te egzaminy służą, jak każdy egzamin: zdasz idziesz dalej, nie zdasz - stoisz w miejscu albo się cofasz. Dyskusja kto będzie lepszy, ten co zdał czy ten co nie zdał, jest bez sensu. Były dwa podejścia, kandydaci mogli je wykorzystać. Teraz mają jeszcze trzecie, to tak jak  
"warunek" na studiach :zeby: .

Ostatnio edytowano 15 sty 2010, 18:24 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

gramatyka....

15 sty 2010, 18:17
Zaawansowany

REJESTRACJA15 lis 2009, 11:40

POSTY        30
gryzli                    

Czemuś te egzaminy służą, jak każdy egzamin: zdasz idziesz dalej, nie zdasz - stoisz w miejscu albo się cofasz. Dyskusja kto będzie lepszy, ten co zdał czy ten co nie zdał, jest bez sensu. Były dwa podejścia, kandydaci mogli je wykorzystać. Teraz mają jeszcze trzecie, to tak jak  
"warunek" na studiach :zeby: .

Ten nowo ogłoszony konkurs dotyczy urzędów, w których konkursy przeprowadzono tylko raz. Czyli to jest drugie podejście. Trzeciego nie będzie, chyba. :wysmiewacz:

15 sty 2010, 18:30
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA31 sie 2009, 14:00

POSTY        12
Fiskal                    

A ja myślę Gryzli, że będziesz cholernie zazdrościć tym którzy zostali powołani bez zdanego egzaminu. Co więcej...pewnie myślisz, że ktoś z AP to czyta i pod wpływem Twojej opinii zmieni mu się światopogląd.

Ciekawy pomysł z tym kształtowaniem poglądów ludzi z MF. A może by tak podesłać wyniki ankiety z innego wątku "Nowi NUS (be-)z konkursów" np. nowemu Dyrektorowi AP lub samemu Andrzejowi (można próbować na adresy wg wzoru: imię.nazwisko@mofnet.gov.pl). :P

17 sty 2010, 18:48
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 paź 2009, 14:24

POSTY        50
Myślę, że pisemny egzamin ma tylko dac wiedzę MF jakie są merytoryczne umiejętności kandydata. Nie ważne czy miał 35 czy 45 punktów. Ważne , że nie  miał 5 lub 10 bo to by o czymś już świadczyło. Ale kilka punktów różnicy może swiadczyć tylko o szczęściu a nie o wiedzy. Dlatego jeśli powołaja kogoś komu zabrakło kilku punktów do 45 dla mnie i muślę, że dla większości skarbowców jest ok. Lepiej takiego powołać, niż jakiegoś aferzystę, lub kogoś kto ma zarzuty lub podatnicy piszą wiecznie skargi. Ludzie konfliktowi nie powinni sprawować stanowisk kierowniczych.

24 sty 2010, 14:50
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA31 sie 2009, 14:00

POSTY        12
jareczek                    

jeśli powołaja kogoś komu zabrakło kilku punktów do 45 dla mnie i muślę, że dla większości skarbowców jest ok

Wyniki ankiety : viewtopic.php?f=6&t=1662   :czytaj:  zdają się świadczyć o czymś zupełnie przeciwnym.
Czyżbyś należał do grupy tych "szczęśliwców" o których pisałeś?

24 sty 2010, 19:15
Znawca
Własny awatar

POSTY        114
chyba tak, jeżeli brakuje kilku to brakuje 10 + kilka. Jak każdy egzamin zdany lub nie. Wniosek z tego do nauki ci co nie zdali.

24 sty 2010, 19:20
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 139 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona