Data jest pewna. Los OZ IS raczej przesądzony. Zdecydowanie cyt. "...o Rzesz...kurna Tutaj będzie organizacyjna zmiana - jedni awansują drudzy spadną..."
____________________________________ TEMPUS REGIT ACTUM
04 cze 2009, 12:01
Likwidacja OZ Izb Skarbowych
tributarius
Data jest pewna. Los OZ IS raczej przesądzony. Zdecydowanie cyt. "...o Rzesz...kurna Tutaj będzie organizacyjna zmiana - jedni awansują drudzy spadną..."
I jak tam słuchy w OZ i IS, czy ma ktoś wiedzę, czy zapadły jakieś decyzje odnośnie OZ-tów ? W podkarpackim chodzą słuchy, że ponoć lecimy na zbity pyszczek.
____________________________________ "Kto cały czas ciężko pracuje, nie ma czasu zarabiać pieniędzy" - J. D. Rockefeller
10 cze 2009, 13:21
Likwiacja OZ
Pracuje juz w Izbie Skarbowej 20 lat, po reformie w 1999 r , zostalismy Osrodkiem Zamiejscowym Izby Skarbowej i od tej pory nas rozwiazuja.Mam jeszcze 15 lat do emerytury i sądze ze jak tak dalej bedzie to sie jej doczekam. od osrodków
10 cze 2009, 14:04
Myślę, że jednak coś sie zmienia. Chodzi o dbałość o pracowników. Jest z tym coraz gorzej i dlatego pewne decyzje, których wcześniej nie podejmowano z przyczyn nazwijmy to ludzkich, mogą teraz zapaść... Jako przykład ich racjonalności niech posłuży IS Warszawa. Zlikwidowano stanowiska naczelników wydziałów w OZ tej Izby i powołano na ich miejsce naczelników w centrali (o jednego mniej, niż do tej pory). Na pewno usprawni to działania.
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
10 cze 2009, 15:22
inspektor
Zlikwidowano stanowiska naczelników wydziałów w OZ tej Izby i powołano na ich miejsce naczelników w centrali
A jak to działa? Projekty aktów idą e-mailem, czy naczelnicy raz w tygodniu wożą się do OZ-tów?
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
10 cze 2009, 18:55
Drago
inspektor
Zlikwidowano stanowiska naczelników wydziałów w OZ tej Izby i powołano na ich miejsce naczelników w centrali
A jak to działa? Projekty aktów idą e-mailem, czy naczelnicy raz w tygodniu wożą się do OZ-tów?
Virtualne kierownictwo w OZ? A może to BOTy są ?
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
10 cze 2009, 20:31
Drago
inspektor
Raczej pracownicy jadą do centrali, nawet 2-3 razy dziennie - oszczędności to podstawa!
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
11 cze 2009, 18:48
Witajcie. W Koszalinie też się mówi o likwidacji OZ UKS> Nie mówi się za to co pracownikami, który tak jak mnie i koledze z pokoju zostało do emerytury 15 lat lub więcej.Nic nie wiedziałem o przejściu do IS lub US.Co chce tym PO osiągnąć, zmniejszenie kosztów utrzymania UKS? Przecież koledzy ze Szczecina musieliby jeździć samochodami służbowymi na kontrolę w naszą część województwa.To są koszty paliwa, delegacje, przewóz dokumentów do Szczecina. Kompletnie bez sensu.
11 cze 2009, 20:05
Piodar14
Witajcie. W Koszalinie też się mówi o likwidacji OZ UKS> Nie mówi się za to co pracownikami, który tak jak mnie i koledze z pokoju zostało do emerytury 15 lat lub więcej.Nic nie wiedziałem o przejściu do IS lub US.Co chce tym PO osiągnąć, zmniejszenie kosztów utrzymania UKS? Przecież koledzy ze Szczecina musieliby jeździć samochodami służbowymi na kontrolę w naszą część województwa.To są koszty paliwa, delegacje, przewóz dokumentów do Szczecina. Kompletnie bez sensu.
A czemu służbowymi? PKS-em nie łaska!
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
11 cze 2009, 20:23
Mają 3 samochody służbowe, po pliku rezerwacje, an stronie UKS-u widzę,żę jeżżą po ternie województwa.jaki tam PKS czy PKP o czym tym mówisz!
11 cze 2009, 20:42
Piodar14
O ile się nie mylę, to tematem jest likwidacja OZ Izb Skarbowych, a nie UKS-ów. Faktycznie, parę miesięcy temu pisali o możliwości likwidacji niektórych OZ przy UKS-ach, ale akurat o likwidacji OZ przy UKS Szczecińskim nic nie pisali. Myślę, że na razie możemy spać spokojnie, tzn. pracować "spokojnie".
12 sie 2009, 22:53
robunio73
tributarius
I jak tam słuchy w OZ i IS, czy ma ktoś wiedzę, czy zapadły jakieś decyzje odnośnie OZ-tów ? W podkarpackim chodzą słuchy, że ponoć lecimy na zbity pyszczek.
Słuchy chodzą, tylko daty ciągle brak.
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
14 sie 2009, 08:35
no nareszcie jakaś dobra wiadomość od 6 lat o tym się mówi i to trzeba wdrożyć tylko czy ci ludzie z OZ -tów coś potrafią robić na dole czy tylko szukać dziury w całym ja osobiście w to wątpię no zobaczymy
14 sie 2009, 20:29
OZ-ty w sytuacji gdy spadła znacznie ilość odwołań są zbyteczne. Pracowników z OZ-tów winni przenieść do US-ów bowiem tam jest naprawdę dużo pracy. Tylko czy dadzą sobie radę?