Teraz jest 06 wrz 2025, 10:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Praca w IS 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 maja 2009, 07:20

POSTY        14
Post Praca w IS
..............ogłoszenie dotyczyło PDI .................
.

a co to :) i w jakim województwie ??? bo to od tego głównie zależy .....

18 sie 2009, 13:54
Znawca

REJESTRACJA20 kwi 2008, 16:59

POSTY        252
Post Praca w IS
Wampir                    

..............ogłoszenie dotyczyło PDI .................
.

a co to :) i w jakim województwie ??? bo to od tego głównie zależy .....

PDI = Pan Do Informatyzacji (informatyk)?
PDI = Pani Do Informowania (sekretarka)?
PDI = .....?   ;)

19 sie 2009, 07:48
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 lip 2009, 11:35

POSTY        15
Post Praca w IS
Po powyższych wiadomościach widzę, że tylko jedna osoba nie skrytykowała tego co napisałam o zarobkach w izbie, reszta osób mi nie wierzy. No cóż, napisałam tak jak jest u mnie czyli na śląsku. Być może w innych województwach jest inaczej.
Dodam że pracuję już 17 lat w tych służbach, obecnie moje koleżanki w urzędzie skarbowym z którymi miałam równą pensję gdy pracowałyśmy razem, mają więcej!

19 sie 2009, 10:05
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
Post Praca w IS
aneleh                    

Mamma                    

Zanim przejdziesz to dowiedz się jakie są zarobki i tej izbie. Ja przeszłam z urzędu do IS kilka lat temu, zarobek zostawili mi taki jak miałam w urzędzie i okazało się, że zarabiam więcej od koleżanek które pracują tam od samego początku. Tak, że zarobki w izbie są niższe niż w urzędzie.

Proszę nam nie wciskać kitu. My w urzędzie doskonale wiemy ile zarabiają pracownicy Izby. A więc zarabiają więcej i mają  dużo mniej pracy.

Skoro wszystko lepiej wiesz to zapraszam do pracy w IS - będziesz lepiej zarabiać i dużo mniej pracować. I jeszcze jedno - "my" to znaczy kto. Występujesz w wielu osobach?

19 sie 2009, 19:10
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 cze 2009, 15:34

POSTY        22
Post Praca w IS
Mamma                    

Po powyższych wiadomościach widzę, że tylko jedna osoba nie skrytykowała tego co napisałam o zarobkach w izbie, reszta osób mi nie wierzy. No cóż, napisałam tak jak jest u mnie czyli na śląsku. Być może w innych województwach jest inaczej.
Dodam że pracuję już 17 lat w tych służbach, obecnie moje koleżanki w urzędzie skarbowym z którymi miałam równą pensję gdy pracowałyśmy razem, mają więcej!

No to napisz proszę mniej więcej ile się zarabia w IS Katowice (na początek dla pracownika z 2-letnim doświadczeniem), bo mam zamiar tam złożyć papiery a twój post mnie trochę ostudził :(. Choć wątpię żeby się tam mniej zarabiało niż w moim US :)

04 wrz 2009, 18:10
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 17:00

POSTY        23
Post Praca w IS
Wynagrodzenie zależy od tego na jakie stanowisko idziesz w izbie zwykle jest to taki sam wskaźnik jaki masz w US lub lepszy.
Zawsze jeśli wygrasz konkurs możesz spytać się o wskaźnik ( jak cię poinformują o wygranej) i jeśli ci nie będzie odpowiadał nie przyjmiesz propozycji pracy i tyle.

04 wrz 2009, 19:11
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:26

POSTY        247
Post Praca w IS
Do NOWA,
Proszę o wybaczenie, że jesteś niezadowolona z mojej wypowiedzi.  Zarobki odnosiłam do Izby OZ, w której średnia wieku nie spada poniżej 45 lat więc i zarobki mają wyższe. W tym dniu moją decyzję uchylono i w uzasadnieniu nic ciekawego nie napisano. Stąd moje rozgoryczenie.

04 wrz 2009, 19:52
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
Post Praca w IS
aneleh                    

Do NOWA,
Proszę o wybaczenie, że jesteś niezadowolona z mojej wypowiedzi.  Zarobki odnosiłam do Izby OZ, w której średnia wieku nie spada poniżej 45 lat więc i zarobki mają wyższe. W tym dniu moją decyzję uchylono i w uzasadnieniu nic ciekawego nie napisano. Stąd moje rozgoryczenie.

Oki. Ale nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. Ja pracuję w IS i w moim oddziale średnia to 35 lat. Nie zarabiamy kokosów. Robota wcale nie jest łatwa i przyjemna. Fakt - uchylamy decyzje, ale - przynajmniej w moim oddziale - zawsze to precyzyjnie wyjaśniamy (choć nie koniecznie zawsze decyzji ;-)).

05 wrz 2009, 06:49
Amator

REJESTRACJA08 mar 2008, 19:42

POSTY        18
Post Praca w IS
W IS jest nIeporównywalnie lepszy komfort pracy niż w każdym US'ie. Jak przeszedłem do IS po kilkunastu latach pracy w US to spokój jaki zastałem był dla mnie szokiem. Przez pierwsze tygodnie czułem się jak na wyjeździe do sanatorium: skończyło się dla mnie stresujące życie zawodowe. Po wielu latach użerania się z podatnikami przestałem mieć z nimi jakikolwiek kontakt. Ktoś kto całe życie przesiedział na stołku w IS nie może tego docenić bo nie zna innego rodzaju pracy. Zarobki nie są zdecydowanie większe niż w US ale można sobie z Komisją Rekrutacyjną ponegocjować wyższy wskaźnik. W każdym razie wynagrodzenie to nie wszystko, dla mnie najważniejsze było żeby wyrwać się z tego zwariowanego zakładu pracy jakim są US'y, a w przyszłości pomyśleć o całkowitym pożegnaniu się ze skarbowością.

05 wrz 2009, 22:41
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:27

POSTY        35
Post Praca w IS
Corleone                    

W IS jest nIeporównywalnie lepszy komfort pracy niż w każdym US'ie. Jak przeszedłem do IS po kilkunastu latach pracy w US to spokój jaki zastałem był dla mnie szokiem. Przez pierwsze tygodnie czułem się jak na wyjeździe do sanatorium: skończyło się dla mnie stresujące życie zawodowe. Po wielu latach użerania się z podatnikami przestałem mieć z nimi jakikolwiek kontakt. Ktoś kto całe życie przesiedział na stołku w IS nie może tego docenić bo nie zna innego rodzaju pracy. Zarobki nie są zdecydowanie większe niż w US ale można sobie z Komisją Rekrutacyjną ponegocjować wyższy wskaźnik. W każdym razie wynagrodzenie to nie wszystko, dla mnie najważniejsze było żeby wyrwać się z tego zwariowanego zakładu pracy jakim są US'y, a w przyszłości pomyśleć o całkowitym pożegnaniu się ze skarbowością.

ZGADZAM się a zarobki nie są rewelacyjne bo np DUS-y mają lepiej, a i US-y w dużych miastach też :excl:

06 wrz 2009, 12:24
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
Post Praca w IS
USy w małych miastach też mają dobre zarobki. Od kierownika wzwyż  :lol:

06 wrz 2009, 20:55
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 mar 2007, 23:20

POSTY        189
Post Praca w IS
Tadeo74                    

USy w małych miastach też mają dobre zarobki. Od kierownika wzwyż  :lol:

I widzisz tyle się napisałeś ... wiesz pracownicy skarbowości ( i nie tylko) lubią gotowiznę

07 wrz 2009, 17:37
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
Post Praca w IS
Gotowiznę? Raczej gotówkę.

07 wrz 2009, 19:23
Amator

REJESTRACJA10 sie 2009, 21:36

POSTY        27
Post Praca w IS
Fundusz płac to ilość planistycznych etatów razy kwota na etat. Kwota ta jest wyższa dla IS, mniejsza dla DUS, jeszcze mniejsza dla dużych...itd. To, że w is pracownicy mogą mieć mniej niż w US może wynikać z ilości kadry. W US jest NUS, 1-2  z-ców,kierownicy, pracownicy. W  IS:  dyrektor, 2-3 z-ców, naczelnicy wydziałów, kierownicy i pracownicy. Więcej kadry to mniej kasy dla maluczkich.

07 wrz 2009, 21:03
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 35 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona