Teraz jest 06 wrz 2025, 07:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 159 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Podwyżki dla nauczycieli 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 16:41

POSTY        176
Post Re: Podwyżki dla nauczycieli
A moje nosi na początek roku po kilka zł (chyba 5) na kilku nauczycieli na kartki do ksero na sprawdziany i klasówki.
Kurcze do urzędu nikt nie przynosi kartek żeby wydrukować zaświadczenie.

30 sie 2011, 13:38
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
renia                    

A moje nosi na początek roku po kilka zł (chyba 5) na kilku nauczycieli na kartki do ksero na sprawdziany i klasówki.
Kurcze do urzędu nikt nie przynosi kartek żeby wydrukować zaświadczenie.

... a jak nie przyniesie tych 5 zet, to za karę nie będzie pisać klasówek  :wysmiewacz:  fajna taka szkoła !

30 sie 2011, 14:26
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA18 gru 2011, 19:09

POSTY        20
Na wstępie napiszę, że nie mam zamiaru zmieniać pracy, ani też jej symulować jak często czynią to nauczyciele. Skoro wszyscy inni mogą pracować 40 godzin w tygodniu i korzystać z 26 dniowego urlopu, to nie rozumiem dlaczego nie nauczyciele!
Jak dobrze pamiętam pisałeś wcześniej, że Twoja żona jest nauczycielką. Właśnie z tego powodu uważam, że w tej sprawie nie powinieneś zabierać głosu, gdyż nie jesteś OBIEKTYWNY  :excl:

A ja go popieram  - sam jestem synem i mężem nauczycieli - tyle zajęć po godzinach pracy to ja mam porównywalnie na fuchach (czyli w zasadzie na dodatkowej) moja mama będąc vickiem w dużej szkole pracowała od 8 do 8 (fakt, że z wieczorówką dodatkowo). Większość nauczycieli których ja znam wolałaby pracować po np. 8 h (zajęcia w szkole i możliwość przygotowywania się do lekcji oraz konsultacje), ale w szkołach zwyczajnie brak jest miejsca.
A kolejna rzecz - ty zajmujesz się głównie przerzucaniem papierków, co jak ci jeden zginie to najwyżej szef cię opieprzy - a jak twoje dziecko będzie się kiwać na krześle (bo jest niewychowane i nie słucha nauczycieli, bo to głąby i nieroby wg rodziców)  i rozwali sobie łeb, to nauczyciel ma na karku policję, prokuraturę i  ewentualnie sprawę karną, a do tego cywilną o odszkodowanie za krnąbrność i głupotę (nie wiadomo czy dziecka czy rodziców). Z takim zagrożeniem to tylko fascynaci mogą uczyć w szkole za takie pieniądze (a są niższe niż twoje wierz mi). Więc przerzucaj 40 godz. tygodniowo papierki

04 sty 2012, 10:28
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Szkas - niepotrzebnie przywracasz ten wątek. Wiedza naszej braci skarbowej o pracy nauczycieli i ilości godzin tej pracy - jest na poziomie podatników o pracy urzędników skarbowych. Tylko ja bym spodziewał się więcej zrozumienia po nas. I nie RZUCAJ tymi papierkami tak dookoła... bo nauczyciele się oburzą! Ale oczywiście dzięki za poparcie...

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

04 sty 2012, 10:58
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
szkas                    

sam jestem synem i mężem nauczycieli -

Nie afiszuj się tym! Tyle błędów ortograficznych w jednym wpisie to dawno nie widziałam.
(poprawiłam)

04 sty 2012, 19:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 159 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12