"Racjonalizacja" zatrudnienia - drugie podejście...dziesiątkowanie urzędników
Autor
Treść postu
SENAT RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ VII KADENCJA Warszawa, dnia 8 grudnia 2010 r. Druk nr 1051 A SPRAWOZDANIE KOMISJI SAMORZĄDU TERYTORIALNEGO I ADMINISTRACJI PAŃSTWOWEJ oraz KOMISJI RODZINY I POLITYKI SPOŁECZNEJ (wraz z wnioskiem mniejszości komisji) o uchwalonej przez Sejm w dniu 3 grudnia 2010 r. ustawie o racjonalizacji zatrudnienia w państwowych jednostkach budżetowych i niektórych innych jednostkach sektora finansów publicznych w latach 2011-2013 Marszałek Senatu dnia 7 grudnia 2010 r. skierował ustawę do komisji. Po rozpatrzeniu ustawy na posiedzeniu w dniu 8 grudnia 2010 r. - komisje wnoszą: Wysoki Senat uchwalić raczy załączony projekt uchwały. Przewodniczący Komisji Przewodniczący Komisji Rodziny i Polityki Społecznej Samorządu Terytorialnego i Administracji Państwowej (-) Mieczysław Augustyn (-) Mariusz Witczak p r o j e k t U C H WA Ł A SENATU RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ z dnia w sprawie ustawy o racjonalizacji zatrudnienia w państwowych jednostkach budżetowych i niektórych innych jednostkach sektora finansów publicznych w latach 2011?2013 Senat, po rozpatrzeniu uchwalonej przez Sejm na posiedzeniu w dniu 3 grudnia 2010 r. ustawy o racjonalizacji zatrudnienia w państwowych jednostkach budżetowych i niektórych innych jednostkach sektora finansów publicznych w latach 2011?2013, wprowadza do jej tekstu następujące poprawki: 1) w art. 3 w ust. 1 skreśla się pkt 5; 2) w art. 3 skreśla się ust. 2; 3) w art. 23 w ust. 2 wyrazy ", karę nagany albo karę pieniężną" zastępuje się wyrazami "albo karę nagany". Wniosek mniejszości - w art. 3 w ust. 1 w pkt 3 wyrazy "i Państwowej Straży Pożarnej" zastępuje się wyrazami ", Państwowej Straży Pożarnej i Służby Więziennej".
09 gru 2010, 22:01
Wszystko przez tego dziada Tuska.Czepia się on uczciwych pracowników , a swój rząd ma skorumpowany i wszystko w porządku.Wpierw Tusk ze swoimi kolesiami z rządu powinien się zracjonalizować, bo jak tego nie zrobi, to w końcu naród zrobi mu taką racjonalizację,że popamięta!!!
10 gru 2010, 14:33
Marysiacn
Wszystko przez tego dziada Tuska.Czepia się on uczciwych pracowników , a swój rząd ma skorumpowany i wszystko w porządku.Wpierw Tusk ze swoimi kolesiami z rządu powinien się zracjonalizować, bo jak tego nie zrobi, to w końcu naród zrobi mu taką racjonalizację,że popamięta!!!
Ile w tym tekście milości Proponuję pokazać jaja i podpisać go imieniem i nazwiskiem
10 gru 2010, 18:57
A Wy Kierowniku Ronin to ja się tam podpisujecie z nazwiska? Jak macie jakieś de domo to też podajcie. No pokażcie jajca jak przystało na zwolennika Partii Miłości No chyba się nie wstydzicie sympatii?
10 gru 2010, 19:52
Ronin123
Marysiacn
Ile w tym tekście milości Proponuję pokazać jaja i podpisać go imieniem i nazwiskiem
Na miłość trzeba zasłużyć. A co do jaj to można pokazać. Całą kopę pod sejmem. A jak Tusk wypełznie to można sprawdzić, czy jajka szybko lecą w jego kierunku...
10 gru 2010, 20:56
Bradley
No pokażcie jajca jak przystało na zwolennika Partii Miłości No chyba się nie wstydzicie sympatii?
Dajcie na luz Do poniedziałku mamy wolne od głupoty
Ja dam dobry przykład i się podpiszę z wyrazami dla wszystkich userów Supersaper
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
10 gru 2010, 21:02
Rasumując Coś "powymiatało" z tego forum zwolenników Miłościwie Panującej nam Władzy! Ucichło coś! Od czasu do czasu ktoś się tylko odezwie z "pewną nieśmiałością". Co się stało?! Czyżby stracili WIARĘ, czy racjonalizacja podcięła skrzydełka?! Nie lękajcie się, dalej może być TYLKO GORZEJ!
10 gru 2010, 22:42
Silniczek - może poprostu stwierdzili, że to TAKIE SAMO G....jak PIS, SLD, PSL itp... Przepraszam - zapomniałam o PJN... Jakiej trzeba obłudy i bezczelności żeby tak nazwać ugrupowanie służące jedynie do tego, żeby się dopchać do żłobu....Tak jest dla nich najważniejsza Polska jak dla mnie mierniki JVR...
10 gru 2010, 22:51
rozkoszna Szkoda tylko, że dopiero po 3 latach. Efekty mamy namacalne, na własnej skórze niestety, i prawdopodobnie dalszych konsekwencji nie da się już zawrócić (np kijem). Poniesiemy je solidarnie wszyscy, CI na dole oczywiście, bo GÓRA zawsze się "wyżywi". Żadna z poprzednich ekip rządzących, a nawet wszystkie razem "do kupy", nie narobiły tyle złego, co ostatnie 3 lata rządów PO-PSL. Bo KAŻDY wcześniej miał jakikolwiek szacunek dla przeciętnego Kowalskiego, ta ekipa NIE. Może trudno w to uwierzyć, ale w wyborach parlamentarnych w 2007r. głosowałem na PO, bo WTEDY wydawało mi się, że PiS-wi "poprzewracało się w głowie". W takim przeświadczeniu byłem dopóty, dopóki nie poznałem "uroku i wdzięku PO", a stało się to dość szybko. I od tamtej pory zdania nie zmieniłem, i jak się okazuje, słusznie. Do tego jeszcze urokliwa "przystawka" w postaci PSL - KASZANA !!!
10 gru 2010, 23:11
Opinia o ustawie o racjonalizacji zatrudnienia w państwowych jednostkach budżetowych i niektórych innych jednostkach sektora finansów publicznych w latach 2011?2013 (druk nr 1051) z dnia 08.12.2010r. http://www.senat.gov.pl/k7/dok/opinia/2 ... o/1051.pdf
11 gru 2010, 07:21
dywanik
Opinia o ustawie o racjonalizacji zatrudnienia w państwowych jednostkach budżetowych i niektórych innych jednostkach sektora finansów publicznych w latach 2011?2013 (druk nr 1051) z dnia 08.12.2010r. http://www.senat.gov.pl/k7/dok/opinia/2 ... o/1051.pdf
hej, czyżby światełko w tunelu? Ktoś tam się w końcu zainteresował mianowanymi... ale i tak nic z tego nie będzie
11 gru 2010, 07:55
To dopiero "miły złego początek" !!! Racjonalizacja trwa 3 lata (2011-2013). Jestem pewien, że będą kolejne "jajka niespodzianki", ale (...) po wyborach. Jest duży deficyt budżetowy i duży dług publiczny, ktoś to przecież musi spłacać. KTO przede wszystkim będzie spłacał uzależnione będzie od tego KTO wygra wybory. Ciężar spłaty można rozsądnie rozłożyć, tylko TRZEBA CHCIEĆ
11 gru 2010, 08:40
silniczek
.....Żadna z poprzednich ekip rządzących, a nawet wszystkie razem "do kupy", nie narobiły tyle złego, co ostatnie 3 lata rządów PO-PSL. Bo KAŻDY wcześniej miał jakikolwiek szacunek dla przeciętnego Kowalskiego, ta ekipa NIE. Może trudno w to uwierzyć, ale w wyborach parlamentarnych w 2007r. głosowałem na PO, bo WTEDY wydawało mi się, że PiS-wi "poprzewracało się w głowie". W takim przeświadczeniu byłem dopóty, dopóki nie poznałem "uroku i wdzięku PO", a stało się to dość szybko. I od tamtej pory zdania nie zmieniłem, i jak się okazuje, słusznie. Do tego jeszcze urokliwa "przystawka" w postaci PSL - KASZANA !!!
NIE WIERZĘ!!!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
11 gru 2010, 09:20
nadir Widzisz, miałem odwagę cywilną, i przyznałem się. Należy mi to docenić!