Oto moja rada - Baw się, szalej i nie pytaj co dalej...
16 kwi 2007, 17:02
doal
Witam, czy ktoś ma może problem podobny do mojego? W aparacie skarbowym pracuję 4 lata i w tym roku miałem zamiar przystąpić do postępowania kwalifikacyjnego na urzędnika korpusu cywilnego. Czy w związku z planowananą reformą i wprowadzeniem ustawy o KAS, mój trud będzie miał sens? Wiem, że jeszcze nadzieja w państwowym zasobie kadrowym - o ile oczywiście zmiany wejdą w życie. Bardzo proszę o radę bo nie wiem co robić.
Jestem w podobnej sytuacji, postanowiłam jednak przystapić do egzaminu. Dziś nie jesteśmy w stanie przewidzieć jak to wszystko się zakończy (koalicja rządowa, reforma KAS itp.). "Ryzyk Fizyk" . Podobno mianowania uzyskane w SC nie będą miały znaczenia, doszłam jednak do wniosku, że wolę żałować, że przystąpiłam do egzaminu niż żalować, że nie przystąpiłam. Pozdrawiam i życzę podjęcia słusznej decyzji. :piwo:
Ostatnio edytowano 17 kwi 2007, 07:42 przez Kasik, łącznie edytowano 1 raz
17 kwi 2007, 06:10
Ta data 30 czerwca 2007 jest już pewna czy to na razie propozycje? Bo na stronie KSAP nic nie ma o tej dacie.
____________________________________ CARPE DIEM
Ostatnio edytowano 17 kwi 2007, 07:19 przez justysia 29, łącznie edytowano 1 raz
17 kwi 2007, 06:33
Kasik
Jestem w podobnej sytuacji, postanowiłam jednak przystapić do egzaminu. Dziś nie jesteśmy w stanie przewidzieć jak to wszystko się zakończy (koalicja rządowa, reforma KAS itp.). "Ryzyk Fizyk" . Podobno mianowania uzyskane w SC nie będą miały znaczenia, doszłam jednak do wniosku, że wolę żałować, że przystąpiłam do egzaminu niż żalować, że nie przystąpiłam. Pozdrawiam i życzę podjęcia słusznej decyzji. :piwo:
Pamiętajcie, że zdecydowana większość urzędników mianowanych to pracownicy skarbówki. Uważam więc, że warto zdobyć mianowanie, bo jeśli nawet oddzielą nas od SC to będą musieli mianowanym dać coś w zamian. Ponieważ jest to nie tylko duża grupa lobbingowa, ale co najważniejsze, najbardziej atrakcyjna grupa pracowników dla MF.
Ostatnio edytowano 17 kwi 2007, 07:43 przez Raptus, łącznie edytowano 1 raz
17 kwi 2007, 06:48
OjciecPIO
Ja zdawałam w latach ubiegłych - na szczęście z powodzeniem - więc wszystkim starającym się w tym roku powodzenia życzę. ))
Ile razy udało Ci się zaliczyć egzamin pozytywnie?
Raptus
Ponieważ jest to nie tylko duża grupa lobbingowa, ale co najważniejsze, najbardziej atrakcyjna grupa pracowników dla MF.
Ani to duża grupa lobbingowa, ani tym bardziej atrakcyjna grupa dla MF. To zło konieczne, które systematycznie jest obecnie eliminowane.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 18 kwi 2007, 06:28 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
17 kwi 2007, 22:39
Czy ktoś ma już zaakceptowane zgłoszenie do KSAP, moje zgłoszenie zostało doręczone do KSAP w połowie marca 2007r. i do tej pory nic się nie dzieje..., tj. nie mam potwierdzenia, że je zaakceptowali, a tak poza tym to ta strona <a href="http://rekrutacja.ksap.gov.pl/sc/" target="_blank">http://rekrutacja.ksap.gov.pl/sc/</a> nie zawiera bieżących informacji.
Ostatnio edytowano 18 kwi 2007, 06:29 przez justysia 29, łącznie edytowano 1 raz
18 kwi 2007, 06:03
Czas mija i dalej nikt nic nie wie w tej sprawie?
Ostatnio edytowano 27 kwi 2007, 14:30 przez justysia 29, łącznie edytowano 1 raz
27 kwi 2007, 12:23
Lista zagadnień na to postępowanie jest mglista, dokładnie nie wiadomo, z których ustaw się przygotowywać.
____________________________________ Dla zasady nie ma sprawy
Ostatnio edytowano 27 kwi 2007, 14:30 przez zenekzenek, łącznie edytowano 1 raz
27 kwi 2007, 13:22
wjawor
<!--quoteo(post=8221:date=09. 04. 2007 g. 14:42:name=OjciecPIO)--><div class='quotetop'>(OjciecPIO @ 09. 04. 2007 g. 14:42) [snapback]8221[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Ja zdawałam w latach ubiegłych - na szczęście z powodzeniem - więc wszystkim starającym się w tym roku powodzenia życzę. ))
Ile razy udało Ci się zaliczyć egzamin pozytywnie?
Raptus
Ponieważ jest to nie tylko duża grupa lobbingowa, ale co najważniejsze, najbardziej atrakcyjna grupa pracowników dla MF.
Ani to duża grupa lobbingowa, ani tym bardziej atrakcyjna grupa dla MF. To zło konieczne, które systematycznie jest obecnie eliminowane. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Nie będę się odnosić do twoich złośliwości, bo musiałabym zacytować jeden z pkt. regulaminu, a Ty często (hmmm... jako Moderator) go naruszasz. Jedni starają się podnosić swoje kwalifikacje, inni kończą na wyższej szkółce. A co do ustawy KAS, istnieje jeszcze TK... A poza tym, rzeczywiście jest eliminowana, skoro to nie ustawa o KAS, a zmiana ustawy o urzędach i izbach jest w sejmie, poczytaj zmiany...
Ostatnio edytowano 30 kwi 2007, 07:29 przez Ojciecpio, łącznie edytowano 1 raz
29 kwi 2007, 18:32
OjciecPIO
Nie będę się odnosić do twoich złośliwości, bo musiałabym zacytować jeden z pkt. regulaminu, a Ty często (hmmm... jako Moderator) go naruszasz.
Nie poczytuj sobie tego również za złośliwość, ale "najszła" mnie taka refleksja co do Twojego nicku. A raczej płci jego właściciela. Chyba bardziej odpowiedni byłby... "Matka Teresa". :excl:
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 01 maja 2007, 21:42 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
01 maja 2007, 10:38
Muszę zareagować na Twój off-topic: każdy ma taki nick, na jaki zasłużył. Męskim szowinistą jesteś???
Nie lubię tu pisać właśnie dlatego: brać skarbowa jest jaka jest (zazdrosna, złośliwa, niesolidarna)... Żegnam.
Ostatnio edytowano 01 maja 2007, 21:44 przez Ojciecpio, łącznie edytowano 1 raz
01 maja 2007, 15:58
OjciecPIO
Muszę zareagować na Twój off-topic: każdy ma taki nick, na jaki zasłużył. Męskim szowinistą jesteś???
Nie lubię tu pisać właśnie dlatego: brać skarbowa jest jaka jest (zazdrosna, złośliwa, niesolidarna)... Żegnam.
No nie bądź taki obrażalski!!! Zostań z nami. :excl: Na żartach się nie znasz?
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 01 maja 2007, 21:44 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
01 maja 2007, 17:55
Nadir
No nie bądź taki obrażalski!!! Zostań z nami. :excl: Na żartach się nie znasz?
Spoko - przejdzie MU, w końcu musi mieć jaja. A wcale brać skarbowa nie jest zazdrosna, złośliwa, niesolidarna...
Ostatnio edytowano 01 maja 2007, 21:45 przez mariopiekario, łącznie edytowano 1 raz
01 maja 2007, 19:51
Na jakiej stronie znajdują się testy umiejętności i zdolności kierowniczych, podobne do tych co będą na postępowaniu SC 2007? Ktoś wie?
____________________________________ Dla zasady nie ma sprawy