Teraz jest 07 wrz 2025, 18:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
właściwość miejscowa 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA06 gru 2007, 09:23

POSTY        6
Nie miałem zamiaru nikomu ubliżać i nie chcę żeby mnie ubliżano. Co do tego, że uzyskałem  odpowiedź to mam trochę inne zdanie. Lepiej zakończmy na tym temat.

10 gru 2007, 16:35
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

Nie miałem zamiaru nikomu ubliżać i nie chcę żeby mnie ubliżano. Co do tego, że uzyskałem  odpowiedź to mam trochę inne zdanie. Lepiej zakończmy na tym temat.

Zarówno ja, jak i WJAWOR powiedzieliśmy co wiedzieliśmy w tym temacie (reasumując – dupa), natomiast kolega Drago poszedł bardziej niż my do przodu i jest w posiadaniu nowszych informacji, lecz jak widzisz zamknął się w sobie. Może jakaś forma gratyfikacji otworzy mu usta.
Podejrzewam jednak, iż poszedł tak do przodu, że po prostu nie ma ochoty wrócić, by Tobie i nam ujawnić jakie to środki ma do dyspozycji.

11 gru 2007, 18:22
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:26

POSTY        247

Cześć ! Chciałbym się dowiedziedzieć jak najszybciej ustalić miejsce pobytu osoby, która się wymeldowała z jednego miejsca zamieszkania i nie zameldowała się, natomiast wiadomo, że pracuje i mieszka w innym województwie. Pozdrawiam

Jeżeli wiesz kto jest jego pracodawcą to wystąpić do pracodawcy aby doręczyć: pismo, wezwanie (Art. 148. § 1. Pisma doręcza się osobom fizycznym w ich mieszkaniu lub miejscu pracy).

11 gru 2007, 19:45
Początkujący
Własny awatar

POSTY        6
Dzięki  :brawa: RAMZES za informację. Właśnie w tym kierunku zamierzam pójść, tylko najpierw muszę namierzyć Jego pracodawcę.

12 gru 2007, 22:59

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Dzięki  :brawa: RAMZES za informację. Właśnie w tym kierunku zamierzam pójść, tylko najpierw muszę namierzyć Jego pracodawcę.

wjawor                    

...
Dopóki ta osoba sama nie zgłosi takich zmian to niewiele można zrobić. Przecież także pracodawcy nie musi podać aktualnego adresu zamieszkania, tak więc i PIT-11 pójdzie w 2008r. do dotychczasowego US.
<_<

Namierzaj :(

Ostatnio edytowano 12 gru 2007, 23:31 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

12 gru 2007, 23:31

REJESTRACJA13 lis 2006, 19:34

POSTY        101
Podatnicy mają obowiązek aktualizowania danych przez dokonanie zgłoszenia aktualizacyjnego do właściwego naczelnika urzędu skarbowego określonego w art. 4 ustawy o NIP (zob. art. 9 ust. 1 ustawy o NIP).

13 gru 2007, 16:51

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
Sylwiak                    

Podatnicy mają obowiązek...

Z tym, że my mówimy o sytuacji, gdy się ze swoich obowiązków nie wywiązują :(

13 gru 2007, 18:40

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

O ile nie pracuje na czarno możesz szybko namierzyć jego pracodawcę, wystąp z zapytaniem do zaprzyjaźnionej instytucji tak samo kochanej jak my tam pracodawcy szybciej aktualizują dane o zatrudnieniu, o ile dobrze pamiętam mają na to 14 dni od zatrudnienia.

O ile w tej Zaprzyjaźnionej Uprzejmej  Szef będzie chciał udzielić informacji. Bo z tą przyjaźnią bywa różnie. :D

14 gru 2007, 07:50
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 lis 2007, 20:07

POSTY        28
szef1, miałem taki przypadek . Szukaliśmy po internecie i w POLTAKSIE (CZM) . Trochę to trwało ale się opłaciło. Koleś był przedstawicielem pewnej firmy która się nim pochwaliła i podała tel. kom. Sam koleś zaczął coś sprzedawać i sam podał adres zamieszkania. Jakie było jego zdziwienie ? Ha, Ha!!!! <_<  Zyczę powodzenia w poszukiwaniu!!!

14 gru 2007, 19:57
Początkujący
Własny awatar

POSTY        6
Już wysłałem zapytanie do potencjalnego pracodawcy gościa, czekam na odpowiedź.

14 gru 2007, 22:14

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Już wysłałem zapytanie do potencjalnego pracodawcy gościa, czekam na odpowiedź.

No to firma straciła pracownika. :(

14 gru 2007, 22:33

REJESTRACJA13 lis 2006, 19:34

POSTY        101

Słusznie prawisz
<!--quoteo(post=20624:date=13. 12. 2007 g. 16:51:name=Sylwiak)--><div class='quotetop'>(Sylwiak @ 13. 12. 2007 g. 16:51) [snapback]20624[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Podatnicy mają obowiązek...

Z tym, że my mówimy o sytuacji, gdy się ze swoich obowiązków nie wywiązują :(
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Tak, ale zawsze można dać wniosek do ukarania za niewywiązanie się z tego obowiązku.

14 gru 2007, 23:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 29 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona