A co będzie jak kiedyś przyślą weryfikację do zrobienia i trzeba będzie poprawiać błąd BZI - błąd źródła informacji?
12 sty 2012, 10:08
Re: SeRCe ruszyło
antalek
A co będzie jak kiedyś przyślą weryfikację do zrobienia i trzeba będzie poprawiać błąd BZI - błąd źródła informacji? :(
To powiesz że jeszcze w kwietniu 2012 wpływały pocztą NIP-3 z 2011
____________________________________ ------------------------------------------------------------------------------------------------ " (...) i ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony, a potem zapytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał (...)"
12 sty 2012, 10:26
oen
A czy może ktoś otrzymał z HD odpowiedź w sprawie podwójnych wystąpień spółek w SeRCu? Tzn. chodzi mi o sytuację, kiedy ta sama spółka raz figuruje bez NIP i Regon, ale za to z całą historią, a drugi raz widnieje ze świeżymi datami z NIP i Regon.
Opis na drogowskazie, poz. 90 - zintegrowac przez ALT+3 podmiot właściwy z Twojego RL z danym w SERCE, uporządkować dane dot. Wymiaru, niepotrzebny podmiot wyrejestrowac przez OMYL U mnie jeszcze nie przeszło do SERCE pomimo zintegrowania" danych dwa dni temu
Ostatnio edytowano 12 sty 2012, 14:38 przez Asioka, łącznie edytowano 1 raz
12 sty 2012, 14:36
Też czekałam na integrację, aż doczytałam w podręczniku że "Operacja nie jest wykonywana dla podmiotów dla których istnieje już wystąpienie w CRP w danym US", czyli jak oba są u mnie to nici z integracji. ... już nie czekam
12 sty 2012, 15:04
Asioka
oen
A czy może ktoś otrzymał z HD odpowiedź w sprawie podwójnych wystąpień spółek w SeRCu? Tzn. chodzi mi o sytuację, kiedy ta sama spółka raz figuruje bez NIP i Regon, ale za to z całą historią, a drugi raz widnieje ze świeżymi datami z NIP i Regon.
Opis na drogowskazie, poz. 90 - zintegrowac przez ALT+3 podmiot właściwy z Twojego RL z danym w SERCE, uporządkować dane dot. Wymiaru, niepotrzebny podmiot wyrejestrowac przez OMYL U mnie jeszcze nie przeszło do SERCE pomimo zintegrowania" danych dwa dni temu
Ok. ale ja mówię o sytuacji, kiedy w SeRCu ta sama spółka raz figuruje bez NIP i Regon, ale za to z całą historią, a drugi raz widnieje ze świeżymi datami z NIP i Regon
____________________________________ Wśród mędrców zawsze znajdzie się miejsce na głupotę.
12 sty 2012, 15:55
Fajnie, że w ZAP-3 są imiona rodziców Jak prawidłowo zarejestrować nowego podatnika?
____________________________________ Wśród mędrców zawsze znajdzie się miejsce na głupotę.
13 sty 2012, 10:01
oen
Fajnie, że w ZAP-3 są imiona rodziców Jak prawidłowo zarejestrować nowego podatnika?
Ściągnąć z bazy PESEL o ile w poprzednim US nie było to wpisane.
____________________________________ ------------------------------------------------------------------------------------------------ " (...) i ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony, a potem zapytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał (...)"
13 sty 2012, 10:24
Us_nip
oen
Ściągnąć z bazy PESEL o ile w poprzednim US nie było to wpisane.
No to jeszcze napisz skąd brać miejsce urodzenia. Co prawda SRC nie wymaga wskazania tej informacji więc może i nie trzeba się tym przejmować. Przynajmniej do czasu nalotu jakichś taboretów kontrolujących prawidłowość procesu wprowadzania danych. A wtedy
13 sty 2012, 11:07
rychu
Przynajmniej do czasu nalotu jakichś taboretów kontrolujących prawidłowość procesu wprowadzania danych. A wtedy <_<
Dobre
Przy tych wszystkich obecnych zmianach to nie ma szans, żeby z czymś nie wpaść
Ogólnie to myślałem już jakiś czas temu o sposobie archiwizacji dokumentów rejestracyjnych i Mam już mało miejsca na regałach a tu dojdzie konieczność podzielenia dokumentów na tych z NIP i natych z PESELem ale oczywiście zawsze ten z PESELem może znaleźć się w tej drugiej grupie i na odwrót
Gdyby tak jescze SeRCe było w jakiś sposób zasilane danymi z CEIDG (automatycznie a nie tak jak teraz ręcznie)... ,np. zamiast "akceptuj wniosek" w CEIDG byłoby "eksportuj do CRP KEP" Ale jakiś taki optymista dzisiaj ze mnie
13 sty 2012, 11:30
Bo piątek 13-go Co do archiwizacji to my chyba zaczniemy zakładać teczki na nr WIP
13 sty 2012, 12:33
ronin22
Bo piątek 13-go Co do archiwizacji to my chyba zaczniemy zakładać teczki na nr WIP
Wyłącznie. Właśnie po to powstał.
13 sty 2012, 12:56
Jest pewien problem. Własnie namierzyłem osóbkę odnotowaną z ZAP-3 w dniu 03-01-2011 u której WIP jest 7 cyfrowy. Okazuje się więc, że są różne rodzaje WIP-ów: -11 cyfrowe -7 cyfrowe -10 cyfrowe tożsame z NIP. Ja to się na informatyce nie znam ale wygląda na to, że nikt tam u góry nie panuje nad tworem zwanym SRC czy też CRP. A na dodatek zaczynam podejrzewać że własnie jesteśmy świadkami narodzin "osobliwości informatycznej" i ta samoistnie rodząca się AI nie tylko myśli samodzielnie, ale w sposób zupełnie nie do pojęcia przez nas.
Ostatnio edytowano 13 sty 2012, 13:37 przez rychu, łącznie edytowano 1 raz
13 sty 2012, 13:37
Czy ktoś robił intergację w POLTAX podmiotu odnotowanego podwójnie?? Co z deklaracjami i księgowością jak je można najszybciej przenieść?
13 sty 2012, 15:04
rychu
Co prawda SRC nie wymaga wskazania tej informacji więc może i nie trzeba się tym przejmować. Przynajmniej do czasu nalotu jakichś taboretów kontrolujących prawidłowość procesu wprowadzania danych. A wtedy <_<
Wtedy wyciągnę zmianę ustawy o NIP z lipca 2011 i powiem, że ustawodawca przewidział zasilanie bazy MF danymi z PESELA A dlaczego nie zasilił? O to proszę pytać właściwego adresata