Teraz jest 05 wrz 2025, 23:06

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
A przecież mi żal ... 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 lut 2007, 20:29

POSTY        31
1981 grudzień 14: tylko małe pałowanie - długo nie bolało
1986 - 1 raz we Warsiawie - długo bolało, matka płakała
1987: pałowanko w stopy (300m 2 godziny, kumple donieśli)
1989: nareszcie
1991: wycieczka po "DAWNYCH" PGR-ach - dobrze że gorzała była bez kartek, mogłem zapić. XVIII wiek, bieda, nędza. (Czy ktoś ICH chociaż przeprosił?
1993: może teraz
1996; jeszcze  NIE, szkoda
1997: teraz na pewno
2000: pomyłka jest rzeczą ludzką
2001: uda się
2005: i się "nie udało"
2005: będzie porządek !
2007: pomyłka
2007: ci chociaż mają ludzi do rządzenia
2008: znów się pomyliłem
2009: ?

I tak pewnie może się pod tym podpisać pare milionów.
Tylko że:
- nadal jesteśmy pod wpływami wschodu ( w kontekście rakiet i 'władzy kacyków")
- nadal nie mamy nic do powiedzenia
- nadal niewiele mamy
- nadal maja nas w d...
Ńajbardziej żałuję że komuchy nie dały mi paszportu. Może nie byłoby lepiej, ale miałbym na kogo zwalić, najeżdżałbym na inny rząd, inne przepisy
Pop... ten świat. Kości rodziny leżą od Kamczatki, przez Katyń do Wietnamu. Ja pracując uczciwie tracę możliwości utrzymania potomków na studiach, inflacja rośnie, pensje stoją i premier mówi że .....
To już było kilka razy.
I z teraz: BIEC: wzrost płac poprawił nastroje Polaków
(PAP, pb/18.02.2008, godz. 12:16)
Po styczniowym załamaniu wskaźnika dobrobytu, w lutym ekonomiczne nastroje społeczne ponownie poprawiły się - wynika z badań instytutu BIEC.
"Przyczynił się do tego znaczący wzrost płac, rosnące zatrudnienie i niższa skłonność pracodawców do zwalniania pracowników. Pojawiły silniejsze nadzieje na podwyżki w sferze budżetowej wspierane dotychczasową ulegliwością rządu w tej kwestii" - napisano w komentarzu.
Wobec coraz wyraźniejszych nadziei na wzrost dochodów i pewniejsze warunki zatrudnienia wzrost cen jest chwilowo ignorowany."

Chyba nie w kontekście naszych zarobków. SKARBÓWKA została wyrzucona poza nawias, ludzie nas nie lubią bo zabieramy "sobie' ICH PIENIĄDZE, MF bo coś chcemy, Rząd - bo nie możemy strajkować
Do lepszych czasów (chociaż już wątpię)
Żegnam. Mam nadzieję że to ostatni post.
PS. Żona mi dała pismo z IPN. Mogę sobie teczkę obejrzeć :) Ale ja nie miałem wtedy 25 lat !
A za 20 lat dostanę info że mogę przesłuchać swoje podsłuchiwane rozmowy :( z lat 2006-2010)
Luksusowa sie ochłodziła i się nada :)
Związki zróbcie coś RAZEM, chociaż jakieś hasło
Please (uczę się :)

Ostatnio edytowano 18 lut 2008, 22:11 przez jakistakis, łącznie edytowano 1 raz

18 lut 2008, 21:45
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:46

POSTY        315
Halo!!! Nie bądź JAKISTAKIS smutny. Sama mam doła jak na to wszystko patrzę. Wierzę jednak, że będzie dobrze. W porównaniu z 1981 jednak jest lepiej!  :rolleyes:

18 lut 2008, 22:03
Specjalista

REJESTRACJA11 maja 2007, 07:46

POSTY        440

LOKALIZACJAKujawsko-Pomorskie

Wierzę jednak, że będzie dobrze. W porównaniu z 1981 jednak jest lepiej!  :rolleyes:

Chyba chodziło Ci o to że jeszcze nie pałują :)
A wycieczkę po dawnych PGR-ach to polecam teraz - od tego 1991 roku nic się nie zmieniły :(

Mi też dołek się robi jak patrze na to wszystko....

Ostatnio edytowano 19 lut 2008, 12:08 przez Nicolae, łącznie edytowano 1 raz

19 lut 2008, 12:05
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

I z teraz: BIEC: wzrost płac poprawił nastroje Polaków
(PAP, pb/18.02.2008, godz. 12:16)
Po styczniowym załamaniu wskaźnika dobrobytu, w lutym ekonomiczne nastroje społeczne ponownie poprawiły się - wynika z badań instytutu BIEC.
"Przyczynił się do tego znaczący wzrost płac, rosnące zatrudnienie i niższa skłonność pracodawców do zwalniania pracowników. Pojawiły silniejsze nadzieje na podwyżki w sferze budżetowej wspierane dotychczasową ulegliwością rządu w tej kwestii" - napisano w komentarzu.
Wobec coraz wyraźniejszych nadziei na wzrost dochodów i pewniejsze warunki zatrudnienia wzrost cen jest chwilowo ignorowany."

Ojciec propagandy sukcesu (IX Zjazd Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich 12 - 13 grudnia 1974) Sekretarz KC PZPR towarzysz Jerzy Łukaszewicz wiecznie żywy ??? :o

Ostatnio edytowano 19 lut 2008, 17:55 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

19 lut 2008, 17:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4 ]