Teraz jest 05 wrz 2025, 21:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2
Pogoń w UKS-ach za mandatami karnymi 
Autor Treść postu

REJESTRACJA15 lut 2007, 21:21

POSTY        51
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Nie ulega wątpliwości, że za nie wydanie paragonu powinno się karać mandatem, ale robienie z tego zorganizowanej "akcji" i szczucie IKSów na podatników, bo trzeba zrobić statystykę, to już zupełnie inna sprawa.
Koniu, a jak dadzą ci karabin i każą walczyć z liberalną reakcją, to też powiesz "taka nasza rola"!?
Chociaż z drugiej strony ojciec do Michała Wołodyjowski miał ponoć mawiać "Albo ludzie będą się ciebie bali, albo będą się z ciebie śmiali"... Tak więc faktycznie chyba zwolennicy takich akcji mają rację "strach jest lepszy od szacunku" (przynajmniej w dzisiejszych zaszczutych czasach). :(
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Bez przesady :). Przecież napisałem, że ktoś ma coś z głową. A liberalna reakcja może spać spokojnie bo jestem urodzonym pacyfistą z potwierdzonym przez lekarzy zespołem niechęci do zielonego koloru :). A akcyjność zaraz się skończy bo niemożliwe stanie się dawanie mandatów. W mniejszych miejscowościach na widok obcego będą stukali w kasy jak dzięcioły, a w większych po prostu będą stukali i już. Myślę, że za 2-3 miesiące będzie po temacie. A z drugiej strony... Jak mnie mają zmusić do dania 10 mandatów??? Przecież likwidując premie zabrali ostatnią marchewkę, którą mogli mnie przekonac do heroicznych wyczynów.

Ostatnio edytowano 04 kwi 2007, 07:08 przez koniu, łącznie edytowano 1 raz

30 mar 2007, 13:14
Zaawansowany

REJESTRACJA31 paź 2006, 07:39

POSTY        74
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Przecież likwidując premie zabrali ostatnią marchewkę, którą mogli mnie przekonać do heroicznych wyczynów.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Zabrali marchewkę a wyciągnęli kija.

Ostatnio edytowano 04 kwi 2007, 07:09 przez Viglaif, łącznie edytowano 1 raz

30 mar 2007, 13:50

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:08

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

Jestem urodzonym pacyfistą z potwierdzonym przez lekarzy zespołem niechęci do zielonego koloru. :)

To ciekawe, jak prowadzisz samochód z tą niechęcią...?

Ostatnio edytowano 04 kwi 2007, 07:10 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

30 mar 2007, 14:48

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

To ciekawe jak prowadzisz samochód z tą niechęcią...?

Może Koniu wybiera wyłącznie autostrady...

Ostatnio edytowano 04 kwi 2007, 07:10 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

30 mar 2007, 15:02
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Coś mi tu nie gra: gdyby prywaciarz miał możliwość u...pić kogoś za brak wystawienia paragonów to na pewno czesałby do bólu.

Nie przypominam sobie, żeby już sprywatyzowali mój urząd.

Ostatnio edytowano 04 kwi 2007, 07:10 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz

30 mar 2007, 16:53
Amator

REJESTRACJA27 paź 2006, 17:02

POSTY        28
W moim mieście na wypisujących mandaty mówi się psy, a kiedy wchodzimy do sklepu w celach bynajmniej niehandlowych (z druczkami oczywiście) nieraz słyszałem zza lady: "psy przyszły".  :blush:
I to właśnie życie jest.

31 mar 2007, 10:23
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Kaliscy strażnicy miejscy z chipami

Od nowego roku straż municypalna w Kaliszu będzie wykorzystywać specjalny program komputerowy pozwalający na bieżąco kontrolować pracę wszystkich swoich funkcjonariuszy.

W miejscach narażonych na przestępcze działania zostaną zamontowane czytniki. “Wyposażeni w chipy strażnicy będą musieli je przykładać do czytników, a czynność ta będzie odnotowywana w komendzie straży”, zapowiada rzecznik prasowy miejscowej Straży Miejskiej – Paweł Kamiński. Według niego, kaliska straż będzie najprawdopodobniej pierwszą i jedyną w kraju, która wykorzystuje urządzenia elektroniczne do monitorowania wydajności pracy wszystkich swoich funkcjonariuszy. Kamiński spodziewa się, że wkrótce skończą się niedomówienia w kontaktach straży z radami osiedlowymi, które często narzekają na brak funkcjonariuszy w ich rejonach.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> - ze strony urzędu wojewódzkiego w Poznaniu

31 mar 2007, 10:59
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
A u mnie należy zgłaszać z wyprzedzeniem każdy punkt, w którym będziemy prowadzić obserwację kasy (czyli sklep) wraz z jego telefonem stacjonarnym, każde przejście do innego, wejście do toalety na dworcu w celu... no bo gdzieś trzeba itp. Cały sztab ludzi te dane skrzętnie wpisuje do systemu informatycznego, który kosztował chyba górę kasy i wszyscy mamy co robić. Na pytanie, jak mamy zgłaszać, gdy nie mamy ani żetonów do automatów, ani komórek, odpowiedź była prosta: to jest polecenie służbowe - wykonać!  :zygi:

Ostatnio edytowano 04 kwi 2007, 07:12 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz

31 mar 2007, 17:45

POSTY        51

A u mnie należy zgłaszać z wyprzedzeniem każdy punkt, w którym będziemy prowadzić obserwację kasy (czyli sklep) wraz z jego telefonem stacjonarnym, każde przejście do innego, wejście do toalety na dworcu w celu... no bo gdzieś trzeba itp. Cały sztab ludzi te dane skrzętnie wpisuje do systemu informatycznego, który kosztował chyba górę kasy i wszyscy mamy co robić. Na pytanie, jak mamy zgłaszać, gdy nie mamy ani żetonów do automatów, ani komórek, odpowiedź była prosta: to jest polecenie służbowe - wykonać! :zygi:

Czyżbyś żył w jednym z tych rajów testujących ISKOSa??? Szczere wyrazy współczucia.

Ostatnio edytowano 04 kwi 2007, 07:18 przez koniu, łącznie edytowano 1 raz

31 mar 2007, 19:52
Specjalista

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:39

POSTY        306
CYTAT: "no przecież macie komórki to dzwońcie!!!" To dyrekcja o naszych prywatnych komórkach! I drugi punkt - wygląda na to, że słynny ISKOS ma wspomagać nie kontrolę skarbową, ale działy typujące podmioty do kontroli! To po kiego wszyscy mają się tym gównem bawić?!!!

Ostatnio edytowano 04 kwi 2007, 07:18 przez taxman, łącznie edytowano 1 raz

31 mar 2007, 21:19

POSTY        51

CYTAT: "no przecież macie komórki to dzwońcie!!!" To dyrekcja o naszych prywatnych komórkach! I drugi punkt - wygląda na to, że słynny ISKOS ma wspomagać nie kontrolę skarbową, ale działy typujące podmioty do kontroli! To po kiego wszyscy mają się tym gównem bawić?!!!

Sławetny raczej (słynny to określenie pozytywne - a tego byśmy nie chcieli używać) :) A poza tym... ISKOS zajmie się wszystkim. Wg zapowiedzi TFURCUF tego cudaka. Planowaniem, kontrolą, sprawozdaniem, kontrolą kontroli i wieloma jeszcze modułami. Obserwujemy narodziny Wielkiego Brata... naprawdę wielkiego.

Ostatnio edytowano 04 kwi 2007, 07:31 przez koniu, łącznie edytowano 1 raz

31 mar 2007, 22:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 25 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2