Zyta nasz przełożony, czy likwidator służb fiskalnych
Autor
Treść postu
Wiadomość z ostatniej chwili, materiał jeszcze nie publikowany w mediach:
„Średnie wynagrodzenie w administracji skarbowej w 2005 i 2006 r. według danych Ministerstwa Finansów wynosiło ok. 3,5 tys. zł brutto. Wrrrrrrrrrróć, średnie wynagrodzenie w administracji skarbowej w 2005 i 2006 r. według danych Ministerstwa Finansów wynosiło ok. 9,5 tys. zł brutto. Po wytrzeźwieniu, zespół studentów skorygował błąd i przedstawił najnowsze obliczenia, które przedkładam do publicznej wiadomości, by pokazaće jaka jest prawdziwa prawda. Wrrrrrróć, prawda. OTTO dowód”
[attachmentid=43]
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
Ostatnio edytowano 24 lis 2006, 21:36 przez zielonka, łącznie edytowano 1 raz
24 lis 2006, 21:12
zielonka
Po wytrzeźwieniu, zespół studentów skorygował błąd i przedstawił najnowsze obliczenia, które przedkładam do publicznej wiadomości, by pokazać jaka jest prawdziwa prawda.
A mną wczoraj wstrząsnęło... Jak przeczytałem w gazecie tytuł: <!--coloro:#CC0000--><span style="color:#CC0000"><!--/coloro-->"Szli do pracy za tysiąc złotych, bo nie mieli na życie"<!--colorc--></span><!--/colorc--> I dzisiaj jeszcze nie mogę się z tego otrząsnąć. Za tysiąc złotych szli po śmierć! To hańba dla Polski i hańba dla wszystkich kolejnych rządów za taki los, jaki zgotowali Polakom. A dzisiaj drugi dzień żałoby.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 24 lis 2006, 21:54 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
24 lis 2006, 21:41
Nadir
...Za tysiąc złotych szli po śmierć! To hańba dla Polski i hańba dla wszystkich kolejnych rządów za taki los, jaki zgotowali Polakom...
Oni nie szli po śmierć, szli do pracy. Ludzie umierają wszędzie i jaki by rząd nie był, to nie będzie miał na to wpływu. Uważam, że ten wątek ma inny temat i drążenie tej kwestii w nim nie powinno być kontynuowane.
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
Ostatnio edytowano 24 lis 2006, 23:20 przez zielonka, łącznie edytowano 1 raz
24 lis 2006, 22:32
Przeczytałem, że Zyta jest kandydatem na prezesa NBP!?
A niech idzie i da nam, skarbowcom, spokój, może następny Minister Finansów nas zrozumie.
Pomodlimy się, aby odeszła z MF.
Niech idzie wszystko jedno gdzie, byleby nie była w MF.
Ostatnio edytowano 24 lis 2006, 23:21 przez protestujacy, łącznie edytowano 1 raz
24 lis 2006, 22:45
zielonka
Oni nie szli po śmierć, szli do pracy.
Tyle tylko, że szli do pracy RYZYKUJĄC ŻYCIEM za TYSIĄC złotych!!!
zielonka
Ludzie umierają wszędzie i jaki by rząd nie był, to nie będzie miał na to wpływu.
Nie naditerpretuj. Nie winię tego rządu za to, że górnicy zginęli. Winię WSZYSTKIE rządy. Za upodlenie Narodu i doprowadzenie do sytuacji, w której ludzie idą do ciężkiej i niebezpiecznej pracy za marne 1000 zł. Za kolosalne zadłużenie, za bezrobocie, za to, że młodzież ucieka z tego kraju jak szczury z tonącego okrętu, za to, że nie będzie dla nas pieniędzy na emerytury, za "opiekę medyczną" w dodatku limitowaną czyli zwyczajnie "na kartki". Za to, że ludzie uczciwi klepią biedę, a przestępcy pławią się w luksusie. Za ostatnie miejsce w Unii. I za tysiąc innych spraw.
zielonka
Uważam, że ten wątek ma inny temat i drążenie tej kwestii w nim nie powinno być kontynuowane.
Też tak uważam. To, że zacytowałem fragment Twojej wypowiedzi nie ma nic wspólnego z Tobą. Czysty przypadek. Po prostu skojarzyłem sobie protest skarbowców z tą informacją. I wręcz wstyd (sic!) mi się zrobiło, że my, "biurokraci" pracujący w ciepłych, bezpiecznych biurach zarabiający 2 czy 3 krotnie więcej od nich, żądamy więcej. A wstydzić się powinni przecież inni. Co wcale nie znaczy, że uważam protest skarbowców za niesłuszny! Nie w tym miejscu? Na mówienie o takich sprawach każde miejsce jest dobre. Ale myślę, że można i warto otworzyć nowy wątek. Może Admin albo któryś z Modów utworzy i przeniesie tam posty? A tytuł wątku? Może "Rzeczpospolita 3 i pół" A może "Nie o take Polskie walczyłem" A może ktoś ma jeszcze jakieś inne propozycje? Pozdrawiam.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 26 lis 2006, 19:26 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
26 lis 2006, 15:47
Ponoć dziś Zyta chciała..., ale się bała...(?) i chyba została.
[attachmentid=48]
Ostatnio edytowano 09 gru 2006, 20:40 przez zielonka, łącznie edytowano 1 raz
07 gru 2006, 19:32
Wyjdzie, nie wyjdzie, wyjdzie nie wyjdzie,...
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 09 gru 2006, 20:40 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
07 gru 2006, 22:54
wjawor
Wyjdzie, nie wyjdzie, wyjdzie nie wyjdzie,...
Wyjdzie nam wszystkim... bokiem.
____________________________________ always look on the bright side of life
Ostatnio edytowano 09 gru 2006, 20:40 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
07 gru 2006, 22:57
zielonka
Ponoć dziś Zyta chciała..., ale się bała...(?) i chyba została.
[attachmentid=48]
No to pomóżmy jej odejść.
Ostatnio edytowano 09 gru 2006, 20:41 przez onao, łącznie edytowano 1 raz
08 gru 2006, 19:18
Wyjdzie i to jeszcze w styczniu - jak w połowie roku zacznie być cienko, to za jej wynalazki będzie odpowiadało PO i SLD.
Ostatnio edytowano 09 gru 2006, 20:41 przez jw32, łącznie edytowano 1 raz
08 gru 2006, 19:32
pjk
Inspektorze, czy szacowny Premier RP odpowiedział oficjalnie na złożony do niego wniosek o odwołanie Zyty? A jeśli tak, to czy moglibyśmy poznać uzasadnienie?
Dziadek ma rację. Odpowiedzi nie ma i pewnie nie będzie...
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
14 gru 2006, 13:42
pjk
Nie wiem czy może zostawić sobie to ot tak, bez rozpatrzenia. Ale oczywiście wcale nie zdziwi mnie, gdyby okazało się że nie odpowie lub uzna że w ogóle nie musi. Przywiązanie do słowa "warcholstwo" tez nie bierze się z niczego. I znowu po następnych wyborach będzie można powiedzieć: "no! zostali ukarani za beznadziejne rządy". Tylko co z tego, skoro teraz już naprawdę nie ma żadnej siły politycznej, która by nie rządziła (po tym jak Samoobrona i LPR dopchały się do koryta)
Jeszcze parę partii, które nie były przy korycie by się znalazło: PO, Unia Polityki Realnej, no i gwiazda z Białegostoku - Kononowicz na MF zamiast "Bzyty". :brawa:
____________________________________ Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce
Ostatnio edytowano 14 gru 2006, 14:03 przez dziadek, łącznie edytowano 1 raz
14 gru 2006, 13:49
Dziadek
Jeszcze parę partii, które nie były przy korycie by się znalazło: PO, Unia Polityki Realnej, no i gwiazda z Białegostoku - Kononowicz na MF zamiast "Bzyty". :brawa:
PO? Nie żartuj! Popatrz na skład tej partii. Toż to zbieranina z poprzednich koalicji, a niektórzy to nawet jeszcze rządzili w takich "tworkach", jak KLD czy UW. Po prostu weterani.
Ostatnio edytowano 15 gru 2006, 07:43 przez pjk, łącznie edytowano 1 raz
14 gru 2006, 14:30
pjk
PO? Nie żartuj! Popatrz na skład tej partii. Toż to zbieranina z poprzednich koalicji, a niektórzy to nawet jeszcze rządzili w takich "tworkach", jak KLD czy UW. Po prostu weterani.
Właśnie powstaje partia kobiet. Może to byłoby dobre rozwiązanie, zwłaszcza przy dużym sfeminizowaniu (rzecz jasna chodzi mi o ilość zatrudnionych pań, a nie feministek) naszego środowiska... Ale podstawowym warunkiem poparcia musi być jasna deklaracja - Zyta :za2: .
Ostatnio edytowano 15 gru 2006, 07:44 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz