Teraz jest 05 wrz 2025, 15:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
przedawnienie karalności 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2006, 15:39

POSTY        236
Jeszcze raz chciałabym wrócić do kwestii przedawnienia. Interesuje mnie jak rozstrzygacie nastepującą kwestię : Z wniosku wynika, iż podatnik w książce serwisowej do kasy fiskalnej miał wpisany ostatni przegląd techniczny maj 2004. Przeglądu nie zrobił do dnia kontroli tj I 07r.  Czy można go ukarać za powyższe wykroczenie w 2007r. art. 61 par. 3 kks. Dzięki.

09 lut 2007, 12:16

REJESTRACJA21 paź 2006, 23:08

POSTY        130

LOKALIZACJAkosmos
Mam wątpliwości czy tego rodzaju braki (wpis o przeglądzie  technicznym  w książce serwisowej) wyczerpują znamiona czynu z art. 61 § 3 kks, jednakże niezależnie od moich wątpliwości za maj 2004 roku nie można już ukarać - bowiem upłynał  rok od popełnienia ( maj 2005)- czyn formalny i nie można stosować przepisów z art. 44 § 3 kks.
Przyjmując moje watpliwości za nieuzasadnione,  jeśli takowy wpis miał obowiązek zrobić w okresie  jednego roku przed  wszczęciem  postępowania (na dzis to 09.02.2006r.) to proszę bardzo.

09 lut 2007, 12:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2 ]