Czas popełnienia czynu z art. 54,57 kks a przedawnienie
Autor
Treść postu
Re: Czas popełnienia czynu z art. 54,57 kks a przedawnienie
Leibowitz nie ma problemu w stanie faktycznym jak opisujesz 56/ 76, zgadzam się z tobą.ale tu jest 54 kks. Moje wątpliwości dotyczyły nastėpujących kwestii czasu początkowego, 1/ od daty przekroczenia kwoty i nie złożenia VAT R uchylał się 2/ od daty 25 .07. ale tu nie ma uszczuplenia , kolejne m-ce też nie ma uszczuplenia , dopiero za listopad jest 3/ więc od 25.12.2014. Problem leży w tym , że , trudno powiedzieć że od lipca się uchylał skoro za 7',8, 9 , 10 nie miał do zapłaty , a jeśli na kontrolę poszliby 5 listopada , i naliczyli za wszystkie mce kwotę do przeniesienia .
08 lip 2015, 16:14
Re: Czas popełnienia czynu z art. 54,57 kks a przedawnienie
Wcale nie jest trudno powiedzieć, że uchylał się od czerwca, skoro "za mce od VI do X określili kwotę do przeniesienia". Kwoty VAT naliczonego do przeniesienia, z poszczególnych miesięcy od VI do X, z pewnością wpłynęły na ostateczną kwotę uszczuplenia. Inaczej: bez tych kwot do przeniesienia, a więc bez zachowania sprawcy w okresie VI-X, uszczuplenie byłoby zgoła inne. Inaczej: policz, jaki wychodzi VAT do zapłaty w XI i XII bez kwot naliczonego z poprzednich m-cy. Jak widzisz, zachowanie sprawcy ograniczone tylko do XI i XII spowodowało większe uszczuplenie.
____________________________________ Osiem lat podstawówki, cztery liceum, potem pięć - bite! - studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jakby ktoś dał mi w mordę