Teraz jest 06 wrz 2025, 10:03

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2
Kontrola PIP w Skarbówce 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA31 sty 2008, 12:59

POSTY        40
Post Kontrola PIP w Skarbówce
W moim US była kontrola PiP w sierpniu.Było troche uwag
-brak etatowego pracownika ds.BHP,
-przegęszczenie w kilku pokojach,
- brak palarni
poza tym wszystko w normie.
Inspektor PIP z chwila rozpoczęcia kontroli rozmawiał z przedstawicielami dwóch związków zawodowych działających w naszej firmie.Uczestniczyli oni także w podsumowaniu kontroli.Jako ciekawostkę podam,że zwiazki zawodowe nie dostaja protokółu kontroli z PIP tylko pracodawca,  związek może jednak zażądać od szefa wyników kontroli stanu BHP w firmie.

08 paź 2009, 14:03
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA18 sie 2009, 17:44

POSTY        4
tributarius                    

Ja osobiście byłem na spotkaniu z inspektorami PIP, ale to już było po podpisaniu protokołu kontroli. Ustalenia jakie zaprezentowali dotyczyły zupełnie nieistotnych spraw. Po krótkiej wymianie zdań doszliśmy do wniosku, że moej sugestie mogą byc wykorzystane przy następnej kontroli, ale nie wtej. Dla czytających moja wypowiedź narazie nie ujawnię o jaki UKS chodzi.

Przecież zainteresowani i tak wiedzą, że chodzi o UKS z organem E.L. a ponieważ jest najgorszy w kraju to wyniki kontroli PIP nie mogły być inne  :wysmiewacz:

08 paź 2009, 19:46
Specjalista

REJESTRACJA08 lis 2007, 16:36

POSTY        597
Sam ostatnio wymieniłem poglądy w moim US (w sensie który odwiedzam ;) na temat braku wentylacji w pokojach, do tego okna plastikowe (szczelne) brak rolet a później alergia i inne astmy. Pewnych rzeczy jednak Wam nie zazdroszczę... Tym bardziej, że poprawa niektórych warunków wymaga tylko dobrej woli a nie jakiś kosmicznych nakładów pieniężnych.

08 paź 2009, 20:48
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
mozeanglia                    

Sam ostatnio wymieniłem poglądy w moim US (w sensie który odwiedzam ;) na temat braku wentylacji w pokojach, do tego okna plastikowe (szczelne) brak rolet a później alergia i inne astmy. Pewnych rzeczy jednak Wam nie zazdroszczę... Tym bardziej, że poprawa niektórych warunków wymaga tylko dobrej woli a nie jakiś kosmicznych nakładów pieniężnych.

I właśnie z tą "dobrą wolą" u naszych szefów jest najgorzej. Przykrą konsekwencją tego stanu rzeczy jest odreagowywanie frustracji na podatniku, które czasem się zdarza, choć w żadnym wypadku nie powinno.

Czy wiecie może ile obiektów zostało objęte decyzjami PIP nakazującymi ich zamknięcie, gdyż nie spełniają jakichkolwiek norm BHP?
Wiem, że są takie przypadki choć często kontrolerzy "szli na rękę" szefom kontrolowanych podmiotów i nie byli aż tak drastyczni.

17 lis 2009, 20:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 18 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2