Teraz jest 06 wrz 2025, 12:21

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2793 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 200  Następna strona
Kącik sportowy 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 19:03

POSTY        266
Post Re: Kącik sportowy
cammila                    

Ivka                    

A ja sądzę, że to nie mistrzostwo świata, tylko chłodna kalkulacja...

Jeśli rzeczywiście tak było, to wielka szkoda  :(
Chłodna kalkulacja jest OK ale np. w biznesie, nie w sporcie.

Taaaak, powiedz to Danielowi Castellaniemu...
Kto pamięta, że Wielka Brazylia sięgając po tytuł mistrza świata 2010 r. podłożyła się w meczu Bułgarii, żeby trafić na łatwiejszych rywali ? Wszyscy pamietają tylko to, że BRAZYLIA JEST MISTRZEM ŚWIATA!!!

04 gru 2011, 13:25
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
cammila                    

Nadir                    

A mnie załamuje (od zawsze) serwis Kurka; 8 na 10 mocnych serwisów ląduje w siatce. :(
Wiesz Nadir, że jakoś nie zwróciłam na to uwagi. Może dlatego, że B.Kurek nieudany serwis rekompensuje świetnym atakiem.

Bo Ty patrzyłaś tylko na to jaki to on ładny...  :lol:

A jak inni to widzą?

t_m1:
FRAJERSTWO!!!! To jest brak poszanowania dla kibica!Zarywam nockę,jak zwykle oglądam każdy mecz od wielu lat,po to by
zobaczyć debilne miny marnującego kolejne piłki Kurka. Zarywam nockę po to by zobaczyć porażkę z Rosją.która gra w
drugim składzie i ma wszystko w ... rozwiń całośćnosie, ze stanu 14-9,do stanu 15-17!!! Końcówka 1-8,coś nie bywałego i to w tajbreku .Kiedyś gdy przegraliśmy wygrany mecz ze Serbią,gdzie mieliśmy też chyba z 5 piłek na skończenie powiedziałem,że drugi raz to się nie może zdarzyć,jednak Polak potrafi!!!! I nie chodzi mi nawet o to,że nie wygraliśmy całego turnieju,cieszę się z awansu,ale na litość boską,jeżeli ktoś daje nam prezent,to go weźmy,a co my robimy-Anastazi stoi i się dziwi,/dlaczego nie zmienił Kurka/,Zagumny wystawia non stop do nieskutecznego w tym momencie zawodnika,tak jakby pozostałych nie było na boisku zresztą wszyscy zachowywali się tak jakby pierwszy raz byli na parkiecie.Frajerstwo i jeszcze raz frajerstwo i nie piszcie że byli zmęczeni,rozluźnieni,bo w tym momencie turnieju,to dotyczy wszystkich. Cały turniej ok-nawet porażkę z Iranem można wybaczyć,chociaż to ona w dużej mierze zadecydowała o nie zdobyciu pucharu,ale dwa ostatnie mecze to niestety niewypał-z Brazylią dlatego że nie dobili leżącego,a o meczu z Rosją już nie warto się wypowiadać.Obym na olimpiadzie nie musiał obejrzeć czegoś takiego po raz trzeci!

~Juhas napisał:
Czy ktoś może powiedzieć Kurkowi, żeby już przestał próbować mocnej zagrywki?
Trener powinien mu jej kategorycznie zakazać - na treningach Kurek powinien trenować tylko flota. Zresztą ja nie wiem skąd
ten zachwyt nad Kurkiem - przecież psuje gigantyczną ilość piłek. Rozumiem: talent, możliwości w ataku - są zalety
niewątpliwe, ale jakby podsumować na jakim procencie ... rozwiń całość jest każdy element, to wyszłoby, że jest to gracz tylko "niezły", a przy tym niestety nie cechuje go (podobnie jak Bartmana) finezja, co podczas Pucharu Świata zostało boleśnie obnażone. Gratulacje za sukces w turnieju, ale słowa krytyki za brak charakteru w ostatnich meczach.

http://sport.onet.pl/siatkowka/puchar-s ... omosc.html

Ivka                    

A ja sądzę, że to nie mistrzostwo świata, tylko chłodna kalkulacja...
Iran właśnie urwał seta Włochom i jeśli tylko Brazylijczycy czegoś nie wykombinują w meczu z Japonią to oni zajmą 3 miejsce.Tym samym wyeliminowaliśmy "z Londynu" jedną z europejskich drużyn, które teoretycznie są silniejsze od "reszty świata"... :unsure:

Niektórzy przed meczem Polski z Brazylią wieszczyli, że się dogadają na 2:3. Ten wynik zadowalał i jednych, i drugich, a eliminował Włochów. Kto wie jak tam było. Faktem jest, że Italiańców mi nie żal. A Brazylijczyków byłoby :) Choć Brazylijczykom na pewno łatwej byłoby się zakwalifikować do turnieju olimpijskiego niż teraz Włochom.

04 gru 2011, 13:46
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
W obliczu spotkań o awans do IO umknęła wiadomość, że Chuck Norris chciał kupić PZPN

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

04 gru 2011, 15:26
Znawca

REJESTRACJA03 kwi 2010, 12:55

POSTY        294
Ivka                    

(...) Kto pamięta, że Wielka Brazylia sięgając po tytuł mistrza świata 2010 r. podłożyła się w meczu Bułgarii, żeby trafić na łatwiejszych rywali ? (...)
Ivka, ja pamiętam i był to ostatni mecz, jaki w tamtym turnieju oglądałam. Myślę, że wielu innych kibiców również.

Nadir                    

Bo Ty patrzyłaś tylko na to jaki to on ładny...  :lol:
Nadir, naprawdę ładnych to mamy szczypiornistów - przyznaję, że autentycznie, bezkrytycznie i fanatycznie mam do nich słabość  :wub:
Bartek Kurek nie robi na mnie żadnego wrażenia w kwestii ładności.
Ale to oczywiście rzecz gustu. Rozumiem, że Tobie może się podobać ;)

Nadir                    

Niektórzy przed meczem Polski z Brazylią wieszczyli, że się dogadają na 2:3. Ten wynik zadowalał i jednych, i drugich, a eliminował Włochów. Kto wie jak tam było. (...)

Jeżeli tak to się faktycznie odbyło, to Bernardo Rezende należy się Oskar za rolę wkurzonego trenera  :D

05 gru 2011, 09:34
Znawca
Własny awatar

POSTY        266
cammila                    

Ivka, ja pamiętam i był to ostatni mecz, jaki w tamtym turnieju oglądałam. Myślę, że wielu innych kibiców również.

Ale ME 2011 r. oglądałaś ?

06 gru 2011, 10:08
Znawca

POSTY        294
Nie wszystkie mecze :(  . Oglądałam na pewno pierwszy (z Niemcami) i ostatni (o III miejsce z Rosją).
Po przegranej ze Słowacją (odstawiliśmy chyba jakąś szopkę na parkiecie, o ile dobrze pamiętam) to mi się już trochę mistrzostw odechciało...

07 gru 2011, 16:06
Znawca
Własny awatar

POSTY        266
cammila                    

Nie wszystkie mecze :(  . Oglądałam na pewno pierwszy (z Niemcami) i ostatni (o III miejsce z Rosją).
Po przegranej ze Słowacją (odstawiliśmy chyba jakąś szopkę na parkiecie, o ile dobrze pamiętam) to mi się już trochę mistrzostw odechciało...

Ale z III miejsca się cieszysz? :blush:

07 gru 2011, 19:18
Znawca

POSTY        294
Ivka                    

Gdybyśmy bez ściemy rozegrali wszystkie spotkania, to z III miejsca cieszyłabym się ogromnie.

A Ty?  :)

08 gru 2011, 06:57
Znawca
Własny awatar

POSTY        266
cammila                    

Ivka                    

Gdybyśmy bez ściemy rozegrali wszystkie spotkania, to z III miejsca cieszyłabym się ogromnie.

A Ty?  :)

Wiesz Cammila moje pytanie było tak sformułowane, że odpowiedź na nie mogła brzmieć tylko tak lub nie...

Ja cieszę się ogromnie.
Wbrew pozorom nie jestem zwolenniczką dążenia po trupach do celu, ale frajerstwa też nie. Nie potrafię pokornie stać w kącie i raz spoliczkowana drugiego policzka już nie nadstawię :nonono:
Z dwóch wariantów: "za wolność waszą i naszą" lub "za wolność naszą i waszą" zdecydowanie popieram ten drugi...

08 gru 2011, 08:48
Znawca

POSTY        294
Zgodziłabym się z Tobą niemalże w 100%, gdyby nie chodziło o sport.

Wybierając się na mecz spodziewam się dobrej siatkówki - nie spektaklu pt. udajemy, że gramy.
Ustalanie z zawodnikami, że ten pojedynek musimy przegrać to wg mnie brak szacunku dla rywali i dla kibiców  :excl:  Przed TV wytrzymałabym jeden może dwa sety i taki ustawiony mecz miałabym po prostu w nosie. Gdybym wydała kilka stów na bilet a panowie na parkiecie odstawiliby zwyczajnie kino (bo ktoś coś tam sobie wykalkulował) to bym się już trochę wkurzyła.  palka--==

Pewnie, że zdobywanie medali jest cholernie przyjemne, ale chyba większą frajdę sprawia mi obejrzenie pięknego meczu, nawet jeśli wynik jest dla nas średnio korzystny.

10 gru 2011, 07:57
Znawca

POSTY        294
Poznaliśmy nazwiska 28 zawodników, którzy decyzją trenera Bogdana Wenty znaleźli się w szerokim składzie kadry narodowej seniorów na finały Mistrzostw Europy Serbia 2012 (za niecały miesiąc :) - 15-29 stycznia 2012):

1. Bielecki Karol
2. Chrapkowski Piotr
3. Jachlewski Mateusz
4. Janyst Łukasz
5. Jaszka Bartłomiej
6. Jurecki Bartosz
7. Jurecki Michał
8. Jurkiewicz Mariusz
9. Kuchczyński Patryk
10. Kwiatkowski Zbigniew
11. Lijewski Krzysztof
12. Lijewski Marcin
13. Malcher Adam
14. Orzechowski Robert
15. Paczkowski Paweł
16. Piętak Paweł
17. Rosiński Tomasz
18. Syprzak Kamil
19. Szmal Sławomir
20. Tkaczyk Grzegorz
21. Tłuczyński Tomasz
22. Tomczak Bartłomiej
23. Twardo Adam
24. Wichary Marcin
25. Wiśniewski Adam
26. Wyszomirski Piotr
27. Zaremba Mateusz
28. Żółtak Daniel
http://www.zprp.pl/rep_news/id/4631/rid/1

Skład ostatecznej "16" na czempionat Starego Kontynentu zostanie ogłoszony najpewniej po turnieju towarzyskim w duńskim AArhus (6-8.01.2012), gdzie Biało-czerwoni zmierzą się z gospodarzami, Słowenią oraz Islandią.

A co z Mariuszem Jurasikiem i Arturem Śiódmiakiem?  :unsure:

17 gru 2011, 08:51
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
cammila                    

Poznaliśmy nazwiska 28 zawodników, którzy decyzją trenera Bogdana Wenty znaleźli się w szerokim składzie kadry narodowej seniorów na finały Mistrzostw Europy Serbia 2012 (za niecały miesiąc :) - 15-29 stycznia 2012):

A co z Mariuszem Jurasikiem i Arturem Śiódmiakiem?   :unsure:  

Najważniejsze, że jest Jaszka!! ;)

17 gru 2011, 15:21
Znawca
Własny awatar

POSTY        266
Nadir                    

cammila                    

A co z Mariuszem Jurasikiem i Arturem Śiódmiakiem?   :unsure:  

Ale nie będzie Szmala :(
http://sport.onet.pl/pilka-reczna/slawomir-szmal-przejdzie-operacje-bramkarza-moze-z,1,4975031,wiadomosc.html

17 gru 2011, 16:33
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Ivka                    

Nadir                    

Ale nie będzie Szmala :( [/url]

Z Jaszką to było żartobliwe. Pamiętam jak na mistrzostwach świata, kiedy zajęliśmy 2 miejsce za Niemcami, komentator krzyczał: "I Jaszka!"  I nic  :angry2:
Ale trzeba przyznać, że zdarzają mu się świetne mecze.

NA Euro2012 nie zagra z kolei David Villa - król strzelców poprzednich Mistrzostw Europu i Mistrzostw Świata. W ostatnim meczu złamał kość piszczelową :(

Fatalnie mecz z Al Sadd zakończył się już 37. minucie dla Davida Villi. Po starciu z obrońcami zespołu z Kataru, napastnik Barcelony został zniesiony na noszach. Teraz wygląda na to, że nie zagra do końca sezonu. W pierwszej połowie Villa doznał złamania kości piszczelowej lewej nogi. Od razu po urazie machał ręką w stronę ławki rezerwowych. Wiedział, że uraz jest bardzo poważny. To nie pęknięcie, ale złamanie. Widać było jak kość wychodzi z piszczela.
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/klu ... tory.shtml

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

17 gru 2011, 23:28
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2793 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 200  Następna strona