Teraz jest 09 wrz 2025, 21:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 361, 362, 363, 364, 365, 366, 367 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu

REJESTRACJA08 sie 2010, 06:57

POSTY        21
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Ja w łatwych pytaniach szukałem drugiego dna i zrobiłem parę byków. Trudniejsze pytania poszły mi lepiej. Mianowanie mam z dobrym wynikiem a mogło być jeszcze lepiej.
Ustawy o finansach i o zamówieniach uczyłem się mało - tylko podstawy, ponieważ szkoda mi było czasu marnować na takie "grube" ustawy dla kilku pytań.

07 wrz 2011, 18:39
Zaawansowany

REJESTRACJA10 gru 2009, 15:52

POSTY        76
enis77                    

Ja w łatwych pytaniach szukałem drugiego dna i zrobiłem parę byków. Trudniejsze pytania poszły mi lepiej. Mianowanie mam z dobrym wynikiem a mogło być jeszcze lepiej.
Ustawy o finansach i o zamówieniach uczyłem się mało - tylko podstawy, ponieważ szkoda mi było czasu marnować na takie "grube" ustawy dla kilku pytań.

Lekceważenie ustawy o finansach i o zamówieniach publicznych jest moim zdaniem dosyć ryzykowne :unsure:. Można się oszukać - kiedyś bywało dużo pytań z tych ustaw, a w tym roku miałeś fart ;)  
Poza tym mam bardzo podobne odczucia - mianowanie z niezłym wynikiem (ale przy tym limicie, to właściwie wszyscy ,,załapujący się" mają niezły wynik :D i jeszcze raz wszystkim  :brawa: ), mogło być jednak jeszcze lepiej. Zrobiłam dokładnie tak jak ty, szukałam drugiego dna w prostych pytaniach i skopałam tak banalne, że szok <_< . Trudne poszły mi lepiej :lol:

08 wrz 2011, 08:54
Zaawansowany

REJESTRACJA29 lis 2006, 11:58

POSTY        82
W tym roku, w porównaniu do poprzednich lat, procentowo zdało najwięcej osób - 1348 na 1791.
(Limit mianowań pomijam milczeniem....)
Ciekawe skąd tak dobre wyniki...

08 wrz 2011, 09:19
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA03 cze 2011, 11:58

POSTY        44
Bo  znaczna część zdaje nie pierwszy już raz. Za kolejnym razem jest juz trochę łatwiej bo zawsze coś zostaje z pierwszego (ostatniego) razu. Poza tym coraz więcej osób chodzi na kursy przygotowywujące .

08 wrz 2011, 09:55
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA04 paź 2010, 19:01

POSTY        19
keikan                    

Bo  znaczna część zdaje nie pierwszy już raz. Za kolejnym razem jest juz trochę łatwiej bo zawsze coś zostaje z pierwszego (ostatniego) razu. Poza tym coraz więcej osób chodzi na kursy przygotowywujące .

Na kursy przygotowujące szkoda czasu i ....kasy. Najlepszym kursem jest to FORUM i .... własny rozum. Z ustaw najwazniejsza jest konstytucja , najwięcej pytań jest właśnie z konstytucji, poza tym służba cywilna, finanse publiczne też w ogólnym zarysie.

08 wrz 2011, 12:21
Znawca

REJESTRACJA18 maja 2009, 16:42

POSTY        206
ira2                    

keikan                    

Na kursy przygotowujące szkoda czasu i ....kasy. Najlepszym kursem jest to FORUM i .... własny rozum. Z ustaw najwazniejsza jest konstytucja , najwięcej pytań jest właśnie z konstytucji, poza tym służba cywilna, finanse publiczne też w ogólnym zarysie.

Mi tam pomógł kurs połączony z forum i radami znajomych, którzy już skutecznie zdawali - zdałam za pierwszym razem. Kurs pomógł mi uporządkować wiadomości (również te które miałam z forum). Ale sam kurs raczej by nie wystarczył. Forum jest the best ;)

08 wrz 2011, 13:15
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 maja 2009, 13:02

POSTY        220
racja!
Ja byłem na kursie - przydał się, materiały gromadziłem po części z forum, a po części od znajomych, którzy zdawali rok wcześniej.
Forum też przeglądałem często i udało się w ubiegłym roku - dlatego trzeba korzystać z wszelkich źródeł ale oczywiście w granicach rozsądku, aby nie przyswajać niepotrzebnych śmieci...

08 wrz 2011, 13:19
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA21 sie 2010, 22:28

POSTY        8
Kochani, ważna informacja, która mam od KSAP-u w sprawie mojej pracy egzaminacyjnej:

Zapraszamy od 12 września w godzinach pracy Krajowej Szkoły Administracji Publicznej czyli od 7.30 do 16.30 od poniedziałku do piątku po wcześniejszym umówieniu się. Prosimy o przesłanie wiadomości elektronicznej z informacją o preferowanym terminie potkania.

Zgodnie z zarządzeniem nr 5 Dyrektora Krajowej Szkoły Administracji Publicznej z dnia 4 maja 2010 r. wgląd w prace egzaminacyjne odbywa się
wyłącznie na terenie Krajowej Szkoły Administracji Publicznej najpóźniej do końca roku kalendarzowego, w którym przeprowadzono postępowanie.

Uczestnik egzaminu może otrzymać do wglądu własny arkusz odpowiedzi ze sprawdzianu wiedzy wraz z zeszytem testowym w wersji rozwiązywanej przez
uczestnika.

Nie udostępnia się zeszytu testowego i arkusza odpowiedzi do sprawdzianu umiejętności. Są one chronione prawem autorskim. Istnieje możliwość
umówienia spotkania z psychologiem w celu omówienia otrzymanego wyniku.

Pytania wykorzystane w sprawdzianie wiedzy zostały umieszczone na stronie internetowej KSAP pod adresem
http://www.ksap.gov.pl/pksc/files/PK%20 ... 202011.pdf

08 wrz 2011, 20:04
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA01 wrz 2010, 07:03

POSTY        65
ira2                    

keikan                    

Potwierdzam opinie co ci da kurs szkoda kasy przeglądać to forum i ćwiczyć testy na inteligencjie,
A co do wiedzy no to wiadomo służbę cywilna, KPA i konstytucję trzeba mieć w jednym palcu bo z nich tak napradę jest najwięcej pytań oprocz tego inne ustawy no i wiedza ogólna o polityce i świecie

09 wrz 2011, 11:27
Znawca

REJESTRACJA23 wrz 2010, 09:07

POSTY        143
Ja na kursie byłam i jestem zadowolona Na forum zaczęłam zagłądać tuż przed egzaminem chyba bo nie wiedziałam że są tu jakieś "pomoce" Myslę że wszystko zależy od osby, jej sposobu uczenia itd. Mnie jest łatwiej jak mam wszystko uszeregowane i podzielone na tematy Tam dawali Nam ustawy i swoje opracowania z testów poprzednich wię nie musiałam grzebać w tym wszystkim ale fakt że to kosztuje.....

09 wrz 2011, 14:02
Znawca

REJESTRACJA02 lut 2008, 23:07

POSTY        220
Dotarcie do ustaw chyba nie jest problemem? A tak z ciekawości - co to są "swoje opracowania z testów poprzednich"?

09 wrz 2011, 16:23
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA01 wrz 2010, 07:03

POSTY        65
alesandra4                    

Dotarcie do ustaw chyba nie jest problemem? A tak z ciekawości - co to są "swoje opracowania z testów poprzednich"?

Pewnie zebrane materiały z poprzednich lat, a tak naprawdę wszystko mozna znaleźć na tym forum chociaż to prawde że trzeba na to poświęcić troche czasu. Ja np. ułożyłem sobie testy z lat poprzednich w bloki tematyczne np. czyli kpa osobno ze wszystkich lat, konstytucja osobno, służba cywilna osobno, zarządzanie osobno szczególnie polecam zarządzanie dobrze przerobić bo pytania z zarządzania się powtarzają co roku, maja ich tam chyba z 30 i co roku jakieś tam wybierają

10 wrz 2011, 16:53
Zaawansowany

REJESTRACJA21 wrz 2009, 15:43

POSTY        73
Widzę, że wywiązała się rozmowa na temat kursów mających na celu przygotowanie do egzaminu. Dlatego chciałam zapytać czy ktoś ze zdających uczestniczył w takim kursie w województwie śląskim? Jesli tak to przez kogo on był organizowany i gdzie?

10 wrz 2011, 16:55
Znawca

REJESTRACJA02 lut 2008, 23:07

POSTY        220
Tyle opinii na temat przydatności kursów ilu uczestników postępowania. Każdy inaczej się uczy, jeśli ktoś czuje potrzebę takiego przygotowania - powinien ją zrealizować. Nie ma to absolutnie żadnego przełożenia na "zdawalność". Zdają i jedni, i drudzy. Ja akurat nie uczestniczyłam, czytaj: nie wydałam niemałych pieniędzy. Poradziłam sobie: przeczytałam ustawy, poszperałam w necie, gazetach, słuchałam radia, poćwiczyłam zadania, uczestniczyłam w forum - to było moim indywidualnym kursem przygotowawczym.

10 wrz 2011, 20:05
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 361, 362, 363, 364, 365, 366, 367 ... 840  Następna strona