Niestety. walczymy z tym, ale na razie nie znaleźliśmy rozwiązania...
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
09 mar 2011, 17:14
Re: Uwagi do forum
inspektor
Niestety. walczymy z tym, ale na razie nie znaleźliśmy rozwiązania...
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
09 mar 2011, 19:48
Nie tylko... Ale to nic nie daje. Jakiekolwiek zamiany znaków PO przeniesieniu bazy nic nie dają. Musi być jakaś inna metoda kodowania w trakcie przenosin bazy. Inna sprawa to blok "ostatnie posty z forum" - tu jest jakiś błąd skryptu. Pracujemy nad tym.
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
09 mar 2011, 19:53
Już mamy polskie znaki. Musimy tylko poprawić w ostatnio dodanych treściach.
09 mar 2011, 20:18
Inspektorze, co się działo ze skarbowcami.pl przez parę dni?
Kiedy parę dni temu zobaczyłem że zamiast mojego ulubionego forum jest informacja, że strona jest zawieszona, przekierowanie na stronę MF oraz grafikę ze skeczu Monty Pythona - Ministerstwo Głupich Kroków, omal nie dostałem palpitacji serca. Nie idźcie tą drogą więcej
10 mar 2011, 21:14
Wyżej jest na ten temat informacja Mamy nadzieję, że przenosiny na nowy serwer poprawiły komfort użytkowania. Wiązało się to jednak z "paroma" godzinami pracy i zarwanymi nockami. Ale efekt już powinien być widoczny. Na razie nie pojawiają się komunikaty błędów bazy danych. Jest bardzo dobry serwer i gwarantowane bardzo dobre parametry:
Załącznik:
ScreenShot024.jpg
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
10 mar 2011, 21:40
Moriturus
Inspektorze, co się działo ze skarbowcami.pl przez parę dni?
Kiedy parę dni temu zobaczyłem że zamiast mojego ulubionego forum jest informacja, że strona jest zawieszona, przekierowanie na stronę MF oraz grafikę ze skeczu Monty Pythona - Ministerstwo Głupich Kroków, omal nie dostałem palpitacji serca. Nie idźcie tą drogą więcej
To przypomnijmy jeszcze na odstresowanie ten makabryczny obrazek:
Załącznik:
forum zawieszone do odwołania !.JPG
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
10 mar 2011, 21:47
Po zmianie strony nie można otworzyć zakładki "nieprzeczytane posty", "nowe posty", "moje posty". Jak z tego wybrnąć? Może trzeba coś zainstalować?
____________________________________ Akacja
12 mar 2011, 14:05
Dziękuję za zgłoszenie. Szukamy przyczyny - leży po naszej stronie (a właściwie po stronie skryptów...).
12 mar 2011, 16:38
Witam. Wogóle nie moge czytać artykułów zamieszczonych na skarbowcach. Wyczyściłem ciasteczka i dalej nic. Gdy naciskam na artykuł odsyła mnie na stronę logowania. Po zalogowaniu wracam na główną stronę i dalej nic pomimo tego, że jestem zalogowany. Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu?
14 mar 2011, 14:45
Witam! Mamy możliwość "wejścia w skórę" użytkownika, czyli przejęcia jego uprawnień, loginu, itd. Wcieliłem się w Ciebie i sprawdziłem - było wszystko OK. Być może wynikało to z tego, że jest nieznany błąd bloku "komunikaty" i użytkownicy używający Internet Explorera nie widzą artykułów. Przed chwilą wyłączyłem komunikaty, może dlatego się poprawiło. Proszę o informację, czy coś się zmieniło na emaila - również Twoje IP.
14 mar 2011, 17:03
Strona wygląda super
14 mar 2011, 17:07
NewLunatiq
Strona wygląda super:)
Fakt i śmiga, że hej gdyby tak jeszcze wyszukiwanie na forum działało
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
14 mar 2011, 18:26
Jest parę problemów - pracujemy nad tym. Na razie udało się wyeliminować błędy serwera i strona ładuje się szybko. Kwestia wyglądu - to rzecz gustu. Mnie się podoba (może dlatego, że sam robiłem całą modyfikację ). A jak podoba się nowe logo MF przy artykułach? (Po załadowaniu strony trzeba odczekać kilkanaście sekund na jego zmianę)