Jedyny sposób to serwer dedykowany, ale to jakieś 10.000 rocznie... W tej chwili wynika to z ilości osób przeglądających awatary...
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
27 lut 2011, 18:48
Uwagi do forum
Rozumiem. Jeszcze jedno pytanie. W wątku "Postępowanie kwalifikacyjne" o ile dobrze pamiętam ostatnie posty były kilka dni temu na str 287 a dzisiaj jest to strona 541. Czy to nie jest jakaś pomyłka? Podobnie jest w "Gimnastyce umysłu".
27 lut 2011, 18:59
Uwagi do forum
Dla zmniejszenia obciążenia serwera zmniejszyliśmy liczbę postów na stronę (do 8) Myślimy nad zmianą serwera na dedykowany lub VPS - może coś się urodzi i znikną komunikaty o błędach...
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
27 lut 2011, 20:26
Uwagi do forum
Dzięki. Wszystko jasne.
28 lut 2011, 00:31
Uwagi do forum
Wykupiliśmy serwer dedykowany o następujących parametrach:
Gwarantowana pamięć RAM 2048 MB Wielkość HDD 75 GB Miesięczny transfer danych 500 GB Gwarantowana prędkość procesora 2x2 GHz Maksymalna prędkość procesora 3x2 GHz
Potrwa teraz trochę kopiowanie, instalacja i konfiguracja. Potem powinno być już tylko lepiej...
01 mar 2011, 12:12
Uwagi do forum
Chyba najważniejsze znaczenie może mieć transfer i ilość jednoczesnych połączeń (chociaż z drugiej strony baza i ilość zapytań też musi chodzić...). Tak z ciekawości - jaki był dotychczasowy faktyczny transfer miesięczny?
____________________________________ "Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."
01 mar 2011, 12:48
Uwagi do forum
Transfer koło 150GB. To nie jest problem. Problemem jest szybkość procesora i ilość przydzielonej pamięci komputera. Na serwerach wirtualnych ilość przydzielanej pamięci jest tak małą, że wiesza się przy kilkunastu użytkownikach. Tu mamy wielokrotnie większa GWARANTOWANĄ pamięć - szybkie procesory. Jak będzie - zobaczymy...
01 mar 2011, 15:07
Re: Uwagi do forum
Przez kilka ostatnich dni witała tutaj plansza sugerująca, że Ministerstwo Finansów zamknęło forum. O co chodzi?
09 mar 2011, 08:18
Naprawdę? Ja nie wyczytałem z informacji, że to MF zamknęło stronę. To była raczej forma samokrytyki z naszej strony.
09 mar 2011, 09:03
Hola hola Inspektorze. Wyraźnej informacji o przyczynach zamknięcia forum nie było, ale tekst powitalny wskazywał jednoznacznie na przyczynę - miłosciwie nam panujących.
____________________________________ Osiem lat podstawówki, cztery liceum, potem pięć - bite! - studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jakby ktoś dał mi w mordę
09 mar 2011, 09:29
Ale tekst był cośkolwiek dziwny, więc ja nie uwierzyłam, że to MF
09 mar 2011, 12:13
Ale powiało grozą......i smutno było bez forum.
09 mar 2011, 12:49
Leibowitz
Hola hola Inspektorze. Wyraźnej informacji o przyczynach zamknięcia forum nie było, ale tekst powitalny wskazywał jednoznacznie na przyczynę - miłosciwie nam panujących.
Na żartach się nie znacie??!!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
09 mar 2011, 13:51
jakieś dziwne krzaczki zamiast polskich liter na stronie głównej
____________________________________ "No Laguna, teraz to my możemy wszystko..."