Teraz jest 05 wrz 2025, 22:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
VZM 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2008, 17:35

POSTY        7
Post VZM
Witam, mam pytanie osoba fizyczna posiada mieszkanie i dostała pozwolenie na wykonanie robót budowlanych na montaż instalacji grzewczej. Wg załącznika jest to traktowanie jako remont. Powiedzcie mi jak to rozpatrujecie w swoich urzędach bo u nas było to zaliczane jako remont  a teraz ktoś sobie coś wymyślił. Proszę pomóżcie czy macie jakieś wyroki albo interpretacje? Bo przez tę głupią reorganizację nawet nie mam czasu poszukać :mur:  :mur:  :mur:  :mur:  <_<

16 gru 2010, 21:46

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
Post VZM
Pulcino                    

Witam, mam pytanie osoba fizyczna posiada mieszkanie i dostała pozwolenie na wykonanie robót budowlanych na montaż instalacji grzewczej. Wg załącznika jest to traktowanie jako remont. Powiedzcie mi jak to rozpatrujecie w swoich urzędach bo u nas było to zaliczane jako remont  a teraz ktoś sobie coś wymyślił.

Nie mów, że zaliczacie to do robót budowlanych niewymagających zezwolenia???

17 gru 2010, 10:20
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2008, 17:35

POSTY        7
Post VZM
no niestety nieraz na pomysły góry nie mamy nic do gadania. Wyobraźcie sobie, że jak ktoś ma pozwolenie-decyzje na przebudowę np. całego domu a nie zwiększa się kubatura to też idzie w remont.

17 gru 2010, 18:57
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2009, 08:58

POSTY        2
Post VZM
Pulcino                    

Witam, mam pytanie osoba fizyczna posiada mieszkanie i dostała pozwolenie na wykonanie robót budowlanych na montaż instalacji grzewczej. Wg załącznika jest to traktowanie jako remont. Powiedzcie mi jak to rozpatrujecie w swoich urzędach bo u nas było to zaliczane jako remont  a teraz ktoś sobie coś wymyślił. Proszę pomóżcie czy macie jakieś wyroki albo interpretacje? Bo przez tę głupią reorganizację nawet nie mam czasu poszukać :mur:  :mur:  :mur:  :mur:  <_<

W moim US REMONT
USTAWA
z dnia 29 sierpnia 2005 r.
o zwrocie osobom fizycznym niektórych wydatków związanych z budownictwem
mieszkaniowym (Dz. U. Nr 177, poz. 1468, z późn. zm.)
:ZAŁĄCZNIK
II. Wykaz robót zaliczanych do remontu lokalu mieszkalnego
3. Wykonanie nowych instalacji gazowych.

No ale ta ustawa daje wiele do interpretacji> :
Może Pulcino pomoże  :piwo:

17 gru 2010, 20:13
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2009, 08:58

POSTY        2
Post VZM
A zapomniałem a co z KUCHENKĄ GAZOWĄ też pozwolenie na budowę?

17 gru 2010, 20:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5 ]