Teraz jest 06 wrz 2025, 22:36

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 939 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 68  Następna strona
"Racjonalizacja" zatrudnienia - drugie podejście...dziesiątkowanie urzędników 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA07 maja 2007, 12:51

POSTY        139
Post "Racjonalizacja" zatrudnienia - drugie podejście...dziesiątkowanie urzędników
fun                    

heheh zaraz wyjdzie buster i harakiri że wy jacyś męczennicy jesteście i wszyscy się na ZZ uwzięli. Heh no cóż jak czytam wasze wpisy to przychodzi jedno na myśl czy się robi czy się siedzi ZZ wszystko się należy. No właśnie mniej mówić więcej robić tzn. zacząć robić.

strasznie ciekawa jestem co też Ty Fun robisz takiego, że bedzie lepiej?

05 lis 2010, 14:45
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Post "Racjonalizacja" zatrudnienia - drugie podejście...dziesiątkowanie urzędników
fun                    

heheh zaraz wyjdzie buster i harakiri że wy jacyś męczennicy jesteście i wszyscy się na ZZ uwzięli. Heh no cóż jak czytam wasze wpisy to przychodzi jedno na myśl czy się robi czy się siedzi ZZ wszystko się należy. No właśnie mniej mówić więcej robić tzn. zacząć robić.

To, że ja jako działacz związkowy się wypowiadam i robię coś żeby pomóc pracownikom - to dla mnie oczywiste. Ale po co Ty tracisz czas na takie głupkowate wypowiedzi? Przekonasz kogoś, że pracodawcy sami z dobrej woli im dobrze będą robili? Czy też, że to przez te niedobre ZZ będą zwalniani?  Chyba nie. Ty zdaje się ostatnio zmieniłeś nika? Prawda? A może nawet występujesz pod dwoma nowymi? Żeby sobie samemu przyklaskiwać bo przecież nie spodziewasz się poparcia od innych... Nie przejmuj się - jesteś typowym manipulantem i łatwo Was wychwycić na każdym forum i takich właśnie klakierów nasze władze potrzebują. Gratulacje - wielka przyszłość przed Tobą... cóż raczej nie na tym forum...

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

05 lis 2010, 15:03
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
fun                    

A czemu o mnie zapomniałeś  :zly1:
Czuję się obrażony  :dokuczacz:

05 lis 2010, 21:45
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
Przepraszam, że się wtrącam w tę pasjonującą dyskusję, ale mam 1 pytanie.
Skoro Związki Zawodowe są, i jest tak źle (i o prawach pracowniczych mówię w skarbowości), to co by było, gdyby Z.Z. nie było ?! KONIEC ŚWIATA !!! (cytat z Pawlaka - SAMI SWOI)
I pozostałą część dyskusji na temat Z.Z. uważam za zbędną, bo zapewne nikt nie ma (aktualnie) ALTERNATYWY dla Związków Zawodowych.

05 lis 2010, 22:00
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Harakiri                    

fun                    

heheh zaraz wyjdzie buster i harakiri że wy jacyś męczennicy jesteście i wszyscy się na ZZ uwzięli...

To, że ja jako działacz związkowy się wypowiadam i robię coś żeby pomóc pracownikom - to dla mnie oczywiste. Ale po co Ty tracisz czas na takie głupkowate wypowiedzi?...

:brawa: Harakiri.
I witam w gronie Moderatorów  :piwo:

Fun, czyje Ty interesy reprezentujesz??

05 lis 2010, 22:06
Znawca

REJESTRACJA22 paź 2006, 20:34

POSTY        209
Przeczytałem sobie projekt ustawy przekazany do Sejmu i nie znalazłem wyłączenia pracowników po KSAP, czyżby zrezygnowali z tego zapisu albo coś przeoczyłem?

http://orka.sejm.gov.pl/Druki6ka.nsf/wgdruku/3579

12 lis 2010, 23:42
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
Załącznik:
1288945299_by_Mienio_500.jpg

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

13 lis 2010, 00:02
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA02 lis 2010, 19:14

POSTY        6
ciekawi mnie jak to można sobie przechodzić z działu do działu. U nas w urzędzie choćbyś nie wiadomo jak się starał, uzupełniał studia, robił studia podyplomowe itp. nie masz szans na przeniesienie, jak się uprzesz to już jesteś podpadnięty.

13 lis 2010, 09:37
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 sie 2009, 13:21

POSTY        576
krycha26                    

ciekawi mnie jak to można sobie przechodzić z działu do działu. U nas w urzędzie choćbyś nie wiadomo jak się starał, uzupełniał studia, robił studia podyplomowe itp. nie masz szans na przeniesienie, jak się uprzesz to już jesteś podpadnięty.

Nie wiem czy Cię pocieszę, jak powiem, że to raczej ogólna tendencja? :glare:

13 lis 2010, 10:20
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA23 gru 2009, 22:49

POSTY        9
Tak sobie trochę poczytałem te wypociny (tj. projekt ustawy) i co się okazuje  - w IS, US i UKS zatrudnienie od 2007r. spadało a np. w ministerstwach czy urzędach centralnych rosło jak na drożdżach  (trzeba przecież rodzince dać pracę jak się z PCIMIA DOLNEGO do Warszawki przeniosło) - nie wspominając przy tym o gabinetach politycznych i "doradcach w stringach" różnej maści . I nawet po redukcji 10% procentowej stany zatrudnienia w tych "szacownych instytucjach" nie osiągną pułapu z 2007r. A w IS, US i UKS będzie widoczny spadek zatrudnienia ( na uwagę zasługuje np. to, UKS od 2007r. cały czas mają zmniejszana liczbę etatów a i tak dla tej części trzeba zwolnic szacunkowo 453 - to tak jakby np. zlikwidować 2 całe UKS !!!!)   
A może to czas na rozwalanie takich służb? Przecież nie jest pewne że PO wygra wybory. Wtedy nawet odtwarzanie  tych służb zawsze można podciągnąć pod hasła: zobaczcie my chcieliśmy oszczędności, a oni  znowu zatrudniają.

13 lis 2010, 20:42
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
krycha26                    

To ciekawe - a u nas choćbyś nie chciał i nie posiadał kwalifikacji - to i tak cię przeniosą! Z tym, że szczególnie wtedy - kiedy byś nie chciał! Masz np wykształcenie w zakresie prawa karnego skarbowego? Przeniosą cię do egzekucji. Masz doświadczenie jako informatyk? Przeniosą cię do obsługi podatnika...albo do kontroli... albo do egzekucji... Nawet orzeczenie sądu nie pomoże...

Smutny - wszyscy to wiedzą... I co z tego?

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

13 lis 2010, 23:00
Specjalista

REJESTRACJA11 maja 2007, 07:46

POSTY        440

LOKALIZACJAKujawsko-Pomorskie
http://orka.sejm.gov.pl/proc6.nsf/0/658119E23E68C318C12577D9003B0369?OpenDocument
Tu można śledzić proces legislacyjny ustawy

16 lis 2010, 14:19
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 lut 2008, 17:45

POSTY        84
Harakiri                    

krycha26                    

To ciekawe - a u nas choćbyś nie chciał i nie posiadał kwalifikacji - to i tak cię przeniosą! Z tym, że szczególnie wtedy - kiedy byś nie chciał! Masz np wykształcenie w zakresie prawa karnego skarbowego? Przeniosą cię do egzekucji. Masz doświadczenie jako informatyk? Przeniosą cię do obsługi podatnika...albo do kontroli... albo do egzekucji... Nawet orzeczenie sądu nie pomoże...

Smutny - wszyscy to wiedzą... I co z tego?

Widocznie Szef ma kompleksy i gdy ktos ma większą wiedzę w jakiejś komórce, przenosi go do innej.

16 lis 2010, 19:10
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
meloman                    

...
Widocznie Szef ma kompleksy i gdy ktos ma większą wiedzę w jakiejś komórce, przenosi go do innej.

Może brakło komórek i stąd cała "reorganizacja"  :blink:

16 lis 2010, 19:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 939 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 68  Następna strona