Nadir czy wiesz co jeśli ja nie mogę pojechać w tym terminie, tzn. 1 grudnia, żeby złożyć wtedy ślubowanie?
W zeszłym roku moja koleżanka była na wyjeździe służbowym podczas wręczania mianowań. Mianowanie wręczył jej Dyrektor Generalny naszego urzędu u siebie w pokoju po jej powrocie. Bez pompy, bez owacji, bez przemówienia (....) Więc nie musisz się martwić mianowanie otrzymasz. Znajdą Cię
Dzięki Brynga za przykład z życia, bo w przepisach tego się nie znajdzie Przepisy (ustawa o sc i rozporządzenia do niej) tego nie wyjaśniają do końca. Art. 48. (.....) 2. Szef Służby Cywilnej dokonuje w imieniu Rzeczypospolitej Polskiej mianowania pracownika służby cywilnej, który ukończył w danym roku postępowanie kwalifikacyjne z wynikiem pozytywnym i z miejscem uprawniającym do mianowania lub ukończył Krajową Szkołę Administracji Publicznej. Art. 50. 1. Urzędnik służby cywilnej składa uroczyste ślubowanie o następującej treści: "Ślubuję służyć Państwu Polskiemu, przestrzegać Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej, sumiennie i bezstronnie wykonywać obowiązki urzędnika służby cywilnej zgodnie z najlepszą wiedzą i wolą". 2. Do treści ślubowania, o którym mowa w ust. 1, urzędnik służby cywilnej może dodać słowa "Tak mi dopomóż Bóg". 3. Złożenie ślubowania urzędnik służby cywilnej potwierdza podpisem. Do ustawy jest w tym zakresie jedynie Rozporządzenie PRM z dnia 16 grudnia 2009 r. w sprawie sposobu przeprowadzania postępowania kwalifikacyjnego w służbie cywilnej (Dz. U. Nr 218, poz. 1695), w którym również nic nie ma na ten temat.
A jeśli ktoś nie będzie mógł w grudniu, bo ma np. zaklepany pobyt (odpukać!) w szpitalu i będzie w stanie złożyć ślubowanie dopiero np. w styczniu przyszłego roku? Czy może ślubować wcześniej? Bo jeśli nie, to co z aktem mianowania? Urlopem za 2010 rok? Dodatkiem za grudzień? Pewnie ślubowanie złoży kiedy będzie już w stanie to uczynić, a urlop i dodatek nie przepadną....
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
17 sie 2010, 16:09
Postępowanie kwalifikacyjne
Adaneta
Jassk, też |Cię lubię A te drobne żarty to ogólnie z radości
Krioterapia, za rok pójdziesz jak burza Osobiście będę Ci wymyślała pytania (w tym roku rzadne się nie powtórzyło, ale trening czyni mistrza)
To fajnie, że tak się wzajemnie lubimy Szkoda tylko, że bezpośrednio przed egzaminem tak chodziłem w tym tłumie...chodziłem...rozgladałem się...i znów chodziłem...i nikt nie poznał, że ja to ja... Nikt nie podszedł, nie pocieszył, nie dodał otuchy... Aaa tam z takim lubieniem
17 sie 2010, 16:14
jaask
Adaneta
Jassk, też |Cię lubię A te drobne żarty to ogólnie z radości
Krioterapia, za rok pójdziesz jak burza Osobiście będę Ci wymyślała pytania (w tym roku rzadne się nie powtórzyło, ale trening czyni mistrza)
To fajnie, że tak się wzajemnie lubimy Szkoda tylko, że bezpośrednio przed egzaminem tak chodziłem w tym tłumie...chodziłem...rozgladałem się...i znów chodziłem...i nikt nie poznał, że ja to ja... Nikt nie podszedł, nie pocieszył, nie dodał otuchy... Aaa tam z takim lubieniem
Trzeba się było umówić z dziewczynami na spacer, jak proponowały My tam nie miałyśmy problemów z integracją, nawet zdjęcia zbiorowe są, po mianowaniu może umieszczę, jak otrzymam pozwolenie I było nam bardzo, bardzo wesoło, mimo pewnych zarzutów co do pytań egzaminacyjnych I się umawiamy w grudniu na oblewanie, jak zechcesz to się dołączysz, ale co ta zona powie Chociaż z tego co słyszę może być problem jak nas podzielą na grupy
17 sie 2010, 16:20
Adaneta
Trzeba się było umówić z dziewczynami na spacer, jak proponowały My tam nie miałyśmy problemów z integracją, nawet zdjęcia zbiorowe są, po mianowaniu może umieszczę, jak otrzymam pozwolenie I było nam bardzo, bardzo wesoło, mimo pewnych zarzutów co do pytań egzaminacyjnych I się umawiamy w grudniu na oblewanie, jak zechcesz to się dołączysz, ale co ta zona powie Chociaż z tego co słyszę może być problem jak nas podzielą na grupy
Mówiłem, że jestem wstydliwy Ale do grudnia jeszcze trochę czasu, więc może przewalczę swoją nieśmiałość I tak jestem w szoku, że w ogóle odważyłem sie pojść na ten egazmin
My tak sobie gadu gadu i powoli robi się off topic - zaraz będzie zonk od admina
Chociaż skoro pozwolił, by chwilę temu "młody i atrakcyjny" szukał tu "...młodej i atrakcyjnej w celu zacieśniania współpracy..." to może i nas nie skrzyczy za tę odrobinę sympatii ...
17 sie 2010, 16:34
ira
No cóż ... Nie chwaląc się 2 miejsce (słownie: drugie)
Hmm, z całą sympatią dla Ciebie, ale nie chce mi się wierzyć, że przy całej powściągliwości jaką odznaczałaś/odznaczałeś się na forum nalge postanawiasz się "ujawnić", tak żeby wszyscy wiedzieli jak się nazywasz
A co do "nieszczęsnych" tabelek, to chyba nieprawda, że były najwyżej oceniane - zabrakło mi 4 punktów z malutkim ogonkiem do 60, a zrobiłam ledwo połowę tabelek i miałam co najmniej 3 błędy w pierwszej części. Jak oni to oceniają... nie mam zielonego pojęcia
17 sie 2010, 16:37
jaask
Adaneta
Trzeba się było umówić z dziewczynami na spacer, jak proponowały My tam nie miałyśmy problemów z integracją, nawet zdjęcia zbiorowe są, po mianowaniu może umieszczę, jak otrzymam pozwolenie ...
Mówiłem, że jestem wstydliwy Ale do grudnia jeszcze trochę czasu, więc może przewalczę swoją nieśmiałość My tak sobie gadu gadu i powoli robi się off topic - zaraz będzie zonk od admina Chociaż skoro pozwolił, by chwilę temu "młody i atrakcyjny" szukał tu "...młodej i atrakcyjnej w celu zacieśniania współpracy..." to może i nas nie skrzyczy za tę odrobinę sympatii ...
Nie, no nie jesteśmy takimi służbistami Proponowałem na forum przed egzaminem, aby wymienić się przez PW czy w mailach "komórkami". Marcin ogłosił się i zamilkł, a tymczasem tutaj kojarzą się pary. Ale szczegóły już wymieniajcie sobie poprzez PW lub e-mail.
A tę zbiorową fotkę (po otrzymaniu pozwolenia) zamieść tutaj. Nie musi być 4mb, wystarczy 40kb
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
17 sie 2010, 16:59
Szczere gratulacje dla wszystkich,którzy zdali- za wiedzę i odwagę!Szacunek dla tych,którzy mieli odwagę,ale im się nie udało.Mimo to, uważam- są wielcy! Nie siedzą biernie i biadolą,biorą los w swoje ręce i pewnie w przyszłym roku dadzą radę.Trzymam kciuki!
17 sie 2010, 17:51
Nadir
Marcin ogłosił się i zamilkł, a tymczasem tutaj kojarzą się pary. Ale szczegóły już wymieniajcie sobie poprzez PW lub e-mail.
Zamilkł-fakt. A tak ciekawie rozwijał się tamten wątek Widocznie znalazł - w końcu tak bardzo serio szukał. I teraz zacieśnia współpracę...
17 sie 2010, 18:16
agatka123
upalona
Właśnie dostałam odpowiedź z KSAP-u na moje zapytanie odnośnie szczegółowych wyników. Wygląda to tak: sprawdzian wiedzy - 48, sprawdzian umiejętności - 58,48. Robiłam wszystko po kolei, dwóch ostatnich tabel wogóle nie tknęłam, bo nie zdążyłam, a wynik rewelacyjny, więc nie wiem jak było to oceniane. W każdym razie wielka wygrana!!! Nawet nie wiecie jak się cieszę i naprawdę żałuję tych, którym się nie udało. Bezpośrednio po egzaminie byłam zdecydowana próbować znów za rok, bo ogólnie podobało mi się. A tu jaka miła niespodzianka
A jak podali Tobie wyniki - telefonicznie?
Nie telefonicznie. Napisałam do KSAP maila z prośbą o podanie wyników szczegółowych i w niespełna 2 godziny dostałam odpowiedź.
17 sie 2010, 19:09
Też mi przykro, że Cię tak kiedyś napadłam kąśliwie Ale mam nadzieję, że od tamtego czasu wiele się wydarzyło i już tego na tym forum nie pamiętamy. Swoja drogą, przewinęło się tu kilka osobowości i bez-osobowości
17 sie 2010, 19:09
espina
brynga
Więc nie musisz się martwić mianowanie otrzymasz. Znajdą Cię
w to nie wątpię - będę na sali porodowej byle wszyscy święci nie chcieli być tam razem ze mną, bo się niektórzy mogą pogubić który to tatuś
Witam, Też będę w tym czasie na sali porodowej. Miło wiedzieć, że nie będę osamotniona w opuszczeniu tej uroczystości.
17 sie 2010, 19:23
Misiaczek58
Szczere gratulacje dla wszystkich,którzy zdali- za wiedzę i odwagę!Szacunek dla tych,którzy mieli odwagę,ale im się nie udało.Mimo to, uważam- są wielcy! Nie siedzą biernie i biadolą,biorą los w swoje ręce i pewnie w przyszłym roku dadzą radę.Trzymam kciuki!
...świetnie powiedziane, ja odważyłem się pójść - zdałem - ale po egzaminie miałem wielkie obawy co do wyniku, bo był "extra" - ale nie ma co - trzeba iść do przodu i próbować do skutku - powodzenia wszystkim
____________________________________ "jestem jak chiński znak równowagi - trochę głupoty - tyle samo rozwagi..."
17 sie 2010, 19:55
Foczka
Też będę w tym czasie na sali porodowej. Miło wiedzieć, że nie będę osamotniona w opuszczeniu tej uroczystości.
Wow, to jest nas dwie (jak na razie) - a to już jakaś siła Napisałam mejla do ksap co z nami bidulkami będzie, jak się dowiem to dam Ci znać. Najwyżej wystaramy się o zorganizowanie ślubowania w mniejszym gronie
17 sie 2010, 20:01
espina
Foczka
Też będę w tym czasie na sali porodowej. Miło wiedzieć, że nie będę osamotniona w opuszczeniu tej uroczystości.
Wow, to jest nas dwie (jak na razie) - a to już jakaś siła Napisałam mejla do ksap co z nami bidulkami będzie, jak się dowiem to dam Ci znać. Najwyżej wystaramy się o zorganizowanie ślubowania w mniejszym gronie
jest nas trzy ja jutro zadzwonię i też oczywiście dam znać. Jeśli Wy dziewczyny uzyskacie jakieś informacje, to też proszę o cynka