Teraz jest 09 wrz 2025, 14:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Postępowanie kwalifikacyjne
brynga                    

espina                    

Nadir czy wiesz co jeśli ja nie mogę pojechać w tym terminie, tzn. 1 grudnia, żeby złożyć wtedy ślubowanie?  :blink:

W zeszłym roku moja koleżanka była na wyjeździe służbowym podczas wręczania mianowań. Mianowanie wręczył jej Dyrektor Generalny naszego urzędu u siebie w pokoju po jej powrocie. Bez pompy, bez owacji, bez przemówienia  :)   (....) Więc nie musisz się martwić mianowanie otrzymasz. Znajdą Cię  :D

Dzięki Brynga za przykład z życia, bo w przepisach tego się nie znajdzie :D
Przepisy (ustawa o sc i rozporządzenia do niej)  tego nie wyjaśniają do końca.
Art. 48. (.....)
2. Szef Służby Cywilnej dokonuje w imieniu Rzeczypospolitej Polskiej mianowania pracownika służby cywilnej, który ukończył w danym roku postępowanie kwalifikacyjne z wynikiem pozytywnym i z miejscem uprawniającym do mianowania lub ukończył Krajową Szkołę Administracji Publicznej.
Art. 50. 1. Urzędnik służby cywilnej składa uroczyste ślubowanie o następującej treści:
"Ślubuję służyć Państwu Polskiemu, przestrzegać Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej, sumiennie i bezstronnie wykonywać obowiązki urzędnika służby cywilnej zgodnie z najlepszą wiedzą i wolą".
2. Do treści ślubowania, o którym mowa w ust. 1, urzędnik służby cywilnej może dodać słowa "Tak mi dopomóż Bóg".
3. Złożenie ślubowania urzędnik służby cywilnej potwierdza podpisem.

Do ustawy jest w tym zakresie jedynie Rozporządzenie PRM z dnia 16 grudnia 2009 r. w sprawie sposobu przeprowadzania postępowania kwalifikacyjnego w służbie cywilnej (Dz. U. Nr 218, poz. 1695), w którym również nic nie ma na ten temat.

A jeśli ktoś nie będzie mógł w grudniu, bo ma np. zaklepany pobyt (odpukać!) w szpitalu i będzie w stanie złożyć ślubowanie dopiero np. w styczniu przyszłego roku? Czy może ślubować wcześniej? Bo jeśli nie, to co z aktem mianowania? Urlopem za 2010 rok? Dodatkiem za grudzień?
Pewnie ślubowanie złoży kiedy będzie już w stanie to uczynić, a urlop  i dodatek nie przepadną....  :rolleyes:

17 sie 2010, 16:09
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 cze 2010, 22:49

POSTY        57
Adaneta                    

Jassk, też |Cię lubię :D  A te drobne żarty to ogólnie z radości :D

Krioterapia, za rok pójdziesz jak burza :D  Osobiście będę Ci wymyślała pytania (w tym roku rzadne się nie powtórzyło, ale trening czyni mistrza) :rolleyes:

To fajnie, że tak się wzajemnie lubimy ;)
Szkoda tylko, że bezpośrednio przed egzaminem tak chodziłem w tym tłumie...chodziłem...rozgladałem się...i znów chodziłem...i nikt nie poznał, że ja to ja...:(
Nikt nie podszedł, nie pocieszył, nie dodał otuchy... :(
Aaa tam z takim lubieniem  :P

17 sie 2010, 16:14
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 sie 2009, 13:21

POSTY        576
jaask                    

Adaneta                    

Jassk, też |Cię lubię :D  A te drobne żarty to ogólnie z radości :D

Krioterapia, za rok pójdziesz jak burza :D  Osobiście będę Ci wymyślała pytania (w tym roku rzadne się nie powtórzyło, ale trening czyni mistrza) :rolleyes:

To fajnie, że tak się wzajemnie lubimy ;)
Szkoda tylko, że bezpośrednio przed egzaminem tak chodziłem w tym tłumie...chodziłem...rozgladałem się...i znów chodziłem...i nikt nie poznał, że ja to ja...:(
Nikt nie podszedł, nie pocieszył, nie dodał otuchy... :(
Aaa tam z takim lubieniem  :P

Trzeba się było umówić z dziewczynami na spacer, jak proponowały
My tam nie miałyśmy problemów z integracją, nawet zdjęcia zbiorowe są, po mianowaniu może umieszczę, jak otrzymam pozwolenie
I było nam bardzo, bardzo wesoło, mimo pewnych zarzutów co do pytań egzaminacyjnych  
I się umawiamy w grudniu na oblewanie, jak zechcesz to się dołączysz, ale co ta zona powie :P
Chociaż z  tego co słyszę może być problem jak nas podzielą na grupy :zly1:

17 sie 2010, 16:20
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        57
Adaneta                    

My tam nie miałyśmy problemów z integracją, nawet zdjęcia zbiorowe są, po mianowaniu może umieszczę, jak otrzymam pozwolenie
I było nam bardzo, bardzo wesoło, mimo pewnych zarzutów co do pytań egzaminacyjnych  
I się umawiamy w grudniu na oblewanie, jak zechcesz to się dołączysz, ale co ta zona powie :P
Chociaż z  tego co słyszę może być problem jak nas podzielą na grupy :zly1:

Mówiłem, że jestem wstydliwy  :blush:
Ale do grudnia jeszcze trochę czasu, więc może przewalczę swoją nieśmiałość ;)
I tak jestem w szoku, że w ogóle odważyłem sie pojść na ten egazmin ;)

My tak sobie gadu gadu i powoli robi się off topic - zaraz będzie zonk od admina  :nonono:

Chociaż skoro pozwolił, by chwilę temu "młody i atrakcyjny" szukał tu "...młodej i atrakcyjnej w celu zacieśniania współpracy..." to może i nas nie skrzyczy za tę odrobinę sympatii ...  :P

17 sie 2010, 16:34
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA11 mar 2010, 18:48

POSTY        28
ira                    

No cóż ... Nie chwaląc się 2 miejsce (słownie: drugie) :dokuczacz:

Hmm, z całą sympatią dla Ciebie, ale nie chce mi się wierzyć, że przy całej powściągliwości jaką odznaczałaś/odznaczałeś się na forum nalge postanawiasz się "ujawnić", tak żeby wszyscy wiedzieli jak się nazywasz  :nonono:   :wysmiewacz:

A co do "nieszczęsnych" tabelek, to chyba nieprawda, że były najwyżej oceniane - zabrakło mi 4 punktów z malutkim ogonkiem do 60, a zrobiłam ledwo połowę tabelek i miałam co najmniej 3 błędy w pierwszej części. Jak oni to oceniają... nie mam zielonego pojęcia :wacko:

17 sie 2010, 16:37
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
jaask                    

Adaneta                    

My tam nie miałyśmy problemów z integracją, nawet zdjęcia zbiorowe są, po mianowaniu może umieszczę, jak otrzymam pozwolenie ...

Mówiłem, że jestem wstydliwy  :blush:
Ale do grudnia jeszcze trochę czasu, więc może przewalczę swoją nieśmiałość ;)
My tak sobie gadu gadu i powoli robi się off topic - zaraz będzie zonk od admina  :nonono:
Chociaż skoro pozwolił, by chwilę temu "młody i atrakcyjny" szukał tu "...młodej i atrakcyjnej w celu zacieśniania współpracy..." to może i nas nie skrzyczy za tę odrobinę sympatii ...  :P

Nie, no nie jesteśmy takimi służbistami :)
Proponowałem na forum przed egzaminem, aby wymienić się przez PW czy w mailach "komórkami".
Marcin ogłosił się i zamilkł, a tymczasem tutaj kojarzą się pary. Ale szczegóły już wymieniajcie sobie poprzez PW lub e-mail.

A tę zbiorową fotkę (po otrzymaniu pozwolenia) zamieść tutaj.
Nie musi być 4mb, wystarczy 40kb ;)

17 sie 2010, 16:59
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 20:22

POSTY        38
Szczere gratulacje dla wszystkich,którzy zdali- za wiedzę i odwagę!Szacunek dla tych,którzy mieli odwagę,ale im się nie udało.Mimo to, uważam- są wielcy!
Nie siedzą biernie i biadolą,biorą los w swoje ręce i pewnie w przyszłym roku dadzą radę.Trzymam kciuki!

17 sie 2010, 17:51
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        57
Nadir                    

Marcin ogłosił się i zamilkł, a tymczasem tutaj kojarzą się pary. Ale szczegóły już wymieniajcie sobie poprzez PW lub e-mail.

Zamilkł-fakt. A tak ciekawie rozwijał się tamten wątek ;)
Widocznie znalazł - w końcu tak bardzo serio szukał. I teraz zacieśnia współpracę... ;)

17 sie 2010, 18:16
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 lip 2010, 14:25

POSTY        38
agatka123                    

upalona                    

Właśnie dostałam odpowiedź z KSAP-u na moje zapytanie odnośnie szczegółowych wyników. Wygląda to tak: sprawdzian wiedzy - 48, sprawdzian umiejętności - 58,48. Robiłam wszystko po kolei, dwóch ostatnich tabel wogóle nie tknęłam, bo nie zdążyłam, a wynik rewelacyjny, więc nie wiem jak było to oceniane. W każdym razie wielka wygrana!!! Nawet nie wiecie jak się cieszę i naprawdę żałuję tych, którym się nie udało. Bezpośrednio po egzaminie byłam zdecydowana próbować znów za rok, bo ogólnie podobało mi się. A tu jaka miła niespodzianka  :)

A jak podali Tobie wyniki - telefonicznie?

Nie telefonicznie. Napisałam do KSAP maila z prośbą o podanie wyników szczegółowych i w niespełna 2 godziny dostałam odpowiedź. :)

17 sie 2010, 19:09
Znawca

REJESTRACJA02 lut 2008, 23:07

POSTY        220
Też mi przykro, że Cię tak kiedyś napadłam kąśliwie :(  Ale mam nadzieję, że od tamtego czasu wiele się  wydarzyło i już tego na tym forum nie pamiętamy. Swoja drogą, przewinęło się tu kilka osobowości i bez-osobowości ;)

17 sie 2010, 19:09
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA30 cze 2010, 13:49

POSTY        1
espina                    

brynga                    

Więc nie musisz się martwić mianowanie otrzymasz. Znajdą Cię  :D

w to nie wątpię - będę na sali porodowej  :P byle wszyscy święci nie chcieli być tam razem ze mną, bo się niektórzy mogą pogubić który to tatuś  :wysmiewacz:

Witam,
Też będę w tym czasie na sali porodowej. Miło wiedzieć, że nie będę osamotniona w opuszczeniu tej uroczystości. :)

17 sie 2010, 19:23
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 maja 2009, 13:02

POSTY        220
Misiaczek58                    

Szczere gratulacje dla wszystkich,którzy zdali- za wiedzę i odwagę!Szacunek dla tych,którzy mieli odwagę,ale im się nie udało.Mimo to, uważam- są wielcy!
Nie siedzą biernie i biadolą,biorą los w swoje ręce i pewnie w przyszłym roku dadzą radę.Trzymam kciuki!

...świetnie powiedziane, ja odważyłem się pójść - zdałem - ale po egzaminie miałem wielkie obawy co do wyniku, bo był "extra" - ale nie ma co - trzeba iść do przodu i próbować do skutku - powodzenia wszystkim

17 sie 2010, 19:55
Znawca

REJESTRACJA30 cze 2009, 07:30

POSTY        169
Foczka                    

Też będę w tym czasie na sali porodowej. Miło wiedzieć, że nie będę osamotniona w opuszczeniu tej uroczystości. :)

Wow, to jest nas dwie (jak na razie) - a to już jakaś siła :)
Napisałam mejla do ksap co z nami bidulkami będzie, jak się dowiem to dam Ci znać.
Najwyżej wystaramy się o zorganizowanie ślubowania w mniejszym gronie :)

17 sie 2010, 20:01
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 lut 2010, 17:54

POSTY        103
espina                    

Foczka                    

Wow, to jest nas dwie (jak na razie) - a to już jakaś siła :)
Napisałam mejla do ksap co z nami bidulkami będzie, jak się dowiem to dam Ci znać.
Najwyżej wystaramy się o zorganizowanie ślubowania w mniejszym gronie :)

jest nas trzy :zeby:
ja jutro zadzwonię i też oczywiście dam znać. Jeśli Wy dziewczyny uzyskacie jakieś informacje, to też proszę o cynka :lol:

17 sie 2010, 20:31
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268 ... 840  Następna strona