Cześć.Dziewczyny, podziwiam Was, ze macie jeszcze siłę i ochotę mówić o tym egzaminie.Ja jestem w głebokiej, czarnej dziurze.Nawet nie chce mi się miec nadziei.Wyrzuciłam dzisiaj wszystko co wiązało się z egzaminem.Masakra.
04 lip 2010, 22:03
Gimnastyka umysłu
krioterapia
Cześć.Dziewczyny, podziwiam Was, ze macie jeszcze siłę i ochotę mówić o tym egzaminie.Ja jestem w głebokiej, czarnej dziurze.Nawet nie chce mi się miec nadziei.Wyrzuciłam dzisiaj wszystko co wiązało się z egzaminem.Masakra.
no akurat spakowanie papierów to była pierwsza czynność, jaką zrobiłam po powrocie, ale ja ich jeszcze nie wyrzucam, może się częściowo przydadzą za rok hi hi
04 lip 2010, 22:12
Gimnastyka umysłu
Nie wierzę, że wyrzucasz materiały do egzaminu. Może Ci się nie przydadzą, ale koleżance, co ma zamiar zdawać za rok? Ja tuż po egzaminie miałam mieszane uczucia. Teraz nabrałam nadziei po przeczytaniu zebranych pytań i odpowiedzi. Nie wolno się załamać. Co nas nie zabije, to nas wzmocni.
04 lip 2010, 22:25
Gimnastyka umysłu
Odnośnie tego o czym przed chwilą rozmawiali Adaneta i Mr Hyde, to pytanie o skargę i KE brzmiało zdaje się tak:
Skargę do Trybunału o naruszenie postanowień Traktatów składa/może złożyć/: A. Komisja Europejska B. Komisja Europejska i państwo członkowskie C. każdy D. ......
04 lip 2010, 22:39
Gimnastyka umysłu
taxowka
Nie wierzę, że wyrzucasz materiały do egzaminu. Może Ci się nie przydadzą, ale koleżance, co ma zamiar zdawać za rok? Ja tuż po egzaminie miałam mieszane uczucia. Teraz nabrałam nadziei po przeczytaniu zebranych pytań i odpowiedzi. Nie wolno się załamać. Co nas nie zabije, to nas wzmocni.
No dobra, przyznaję się, zgarnęłam i wyniosłam do piwnicy.
04 lip 2010, 22:44
Gimnastyka umysłu
rzepka
Odnośnie tego o czym przed chwilą rozmawiali Adaneta i Mr Hyde, to pytanie o skargę i KE brzmiało zdaje się tak:
Skargę do Trybunału o naruszenie postanowień Traktatów składa/może złożyć/: A. Komisja Europejska B. Komisja Europejska i państwo członkowskie C. każdy D. ......
Z tym spadkiem to już sama nie wiem, co analiza to inne dane...a na dobrą sprawę, czy ktoś pamięta dokładną treść pytania?czy chodziło o największy spadek? bo w zasadzie spadki były 1990-91, 2001-2002, i 2008-2009...
Załącznik:
naukizkryzysiku03.jpg
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ Bytów nie mnożyć, fikcyj nie tworzyć, tłumaczyć fakty jak najprościej.
04 lip 2010, 23:00
Gimnastyka umysłu
Do Robaczek - Jestem prawie pewna, że tak to brzmiało. Wczoraj zaraz po powrocie do domu sprawdzałam to pytanie w necie i wyszło mi, że mam źle (zaznaczyłam KE) . Zresztą jak sprawdzam te zebrane przez Ciebie pytania, to może z połowę góra będę mieć dobrze, reszta do d... niestety.
04 lip 2010, 23:06
Gimnastyka umysłu
Wiem,że dwóch postów pod rząd nie można, ale zaraz se zapomnę, a przypomniało mi się pytanie jeszcze dla Robaczka do zamieszczenia w tej zbiorówce- Co to jest WIG (co się nim oznacza): A. wszytkie spółki handlowe w Polsce B. społki notowane na Warsz. Giełdzie Papierów Wartościowych, ale bez zagranicznego kapitału (chyba jakoś tak to było) C. wszytskie spólki notowane na Warsz. Giełdzie Papierów Wartościowych D. .....
04 lip 2010, 23:15
Gimnastyka umysłu
C wszystkie Spółki notowane na giełdzie, z jakimś tam warunkiem (dokładnie nie pamiętam) - i to była prawidłowa odpowiedź D największe spólki na giełdzie - to nie, bo to jest WIG 20
Tylko czy odpowiedź B brzmiała tak jak napisałam, bo nie jestem pewna - spółki notowane na GPW w Wawie, ale bez zagranicznego kapitału?
04 lip 2010, 23:29
Gimnastyka umysłu
Było: albo same krajowe (na 90%) albo same zagraniczne (na 10%). Dokładnie nie pamiętam. Byc moze brzmiało to właśnie tak "bez zagranicznego kapitału" Ale właśnie dlatego to wykluczyłem, bo tak nie jest, co było w linku zamieszczonym przeze mnie wyżej
04 lip 2010, 23:34
Gimnastyka umysłu
c..d wariacji na temat: PKB po 1990 roku.
PS. Mam też ogólne pytanie do ubiegłorocznych zdających - Nadir, Ivka i pozostali - jak oceniacie poziom testu wiedzy na podstawie naszych wstępnych relacji?
Załącznik:
45035.gif
Załącznik:
1xa.gif
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ Bytów nie mnożyć, fikcyj nie tworzyć, tłumaczyć fakty jak najprościej.
Ostatnio edytowano 04 lip 2010, 23:45 przez robaczek1, łącznie edytowano 1 raz