patrząc na te kropki na dole to mogłoby być f...sama nie wiem, poczekam na odpowiedź (można ją było zamieścić w załączniku, kto by chciał to by otworzył sobie i sprawdził )
01 lip 2010, 07:32
Gimnastyka umysłu
jaask
Adaneta
89=22
było już coś kiedyś podobnego...chyba odp. C nie pasuje cyfry rzymskie, dodajemy kreski, czy tak Nadirku? owszem, 93-5 to na pewno b 115-18na pewno 1
Wyjaśnij mi proszę - jako osobie nie kwalifikującej się nawet do przedsionka Mensy - to pierwsze zadanie od Nadira bardziej łopatologicznie - bo ja nadal tego nie ogarniam
w życiu bym na to nie wpadła, gdybym wczeniej czegoś podobnego nie widziała, a i tak nie wiem, czy taki klucz cyfry rzymskie: np. IX składa się z 3 linii i te linie dodałam, tylko w C nie wyszło mi 8
(118-29) musi być F (2 w podstawie się sumuje i wychodzi kwadrat powyżej, przy czarnych i białych kropkach takie biało-czarne)
01 lip 2010, 08:07
Gimnastyka umysłu
mi też najbardziej pasuje F - ale czy to nie za proste, jak na 12 poziom?
01 lip 2010, 08:27
Gimnastyka umysłu
madzianna1
mi też najbardziej pasuje F - ale czy to nie za proste, jak na 12 poziom?
nie wiem, przeważnie za dużo kombinuję i dostaję po nosie, niech będzie raz prosto
01 lip 2010, 08:30
Gimnastyka umysłu
no właśnie, ja też z tych co to lubią kombinować, doszukiwać...
01 lip 2010, 08:49
Gimnastyka umysłu
ale załamka, nie sa trudne te tabelki, a mi zupełnie inne liczby wychodzą
z czego tu jest wyliczone :że aż 80% osób nie potępiających podrabiania podpisów stanowiły kobiety ( w zadaniu 1) mi wyszło 264 a tu jest 310. Nie wiem czy jasno to napisałam
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
01 lip 2010, 08:53
Gimnastyka umysłu
asia78
z czego tu jest wyliczone :że aż 80% osób nie potępiających podrabiania podpisów stanowiły kobiety ( w zadaniu 1) mi wyszło 264 a tu jest 310. Nie wiem czy jasno to napisałam
jak tak napisałaś to zrobiłam sobie te tabelkę i też mi wychodzi 264
przypomniało mi się, że już ją kiedyś robiłam i też mi nie wychodziło
można by uznać, że ci, co nie potępiają, to ci co są za + ci bez zdania, ale tez nie wychodzi
więc dołączam się do próśb o natychmiastową help, bo czasu za dużo nam nie zostało
a faktycznie tabelka na oko nie taka trudna
01 lip 2010, 09:03
Gimnastyka umysłu
asia78
Asia nie wiem czy oto Ci chodzi bo pisze z pamieci ale do grupy osób nie potępiajacych zalicza sie rownież osoby nie mające zdania na ten temat
Mam pytanie Z iloma krajami- członkami UE graniczy Polska: 1/ 4 2/ 5 3/ 6 4/7
01 lip 2010, 09:03
Gimnastyka umysłu
mika05
asia78
Asia nie wiem czy oto Ci chodzi bo pisze z pamieci ale do grupy osób nie potępiajacych zalicza sie rownież osoby nie mające zdania na ten temat
Mam pytanie Z iloma krajami- członkami UE graniczy Polska: 1/ 4 2/ 5 3/ 6 4/7
z 4, a z 3 nie-członkami
ale wtedy wychodzi 440, a nie 310, ja się z Asia zgadzam, albo mi już na mózg padło, co by znowu takie dziwne nie było