Teraz jest 11 wrz 2025, 14:20

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11749 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Postępowanie kwalifikacyjne
makary4                    

Nadirze!!!Help me!!!
Dopiero wczoraj wpadłam na genialny pomysł by zdawać ten arcyciekawy egzamin, a może jednak jestem zbyt szalona??? to sie dopiero okaże... w każdym razie, jak masz materiały, które mogłyby mi pomóc przygotować się w tak krótkim czasie, to proszę podeślij mi je na maila: juszczu@wp.pl
za pomoc z góry serdeczne dzięki!!!

Jesteś szalona, mówię Ci...
Gratuluję odwagi!!!  :brawa:
Każdy kto spełnia warunki powinien spróbować.
Jeśli nawet nie uda Ci się w tym roku, to zdobędziesz cenne doświadczenie.

Ci, którzy jeszcze się wahają albo są w trakcie spełnienia kryteriów (certyfikat językowy) mogą w przyszłym roku skorzystać z ogłoszenia, na które kiedyś trafiłem. W przyszłym, bo w tym już nie (kurs rozpoczął się 27.02.2010 r.)

Szkolenie na urzędnika mianowanego

Korpus służby cywilnej składa się z pracowników służby cywilnej i mianowanych przez Prezesa Rady Ministrów urzędników służby cywilnej. Urzędnikiem może zostać pracownik służby cywilnej, który posiada co najmniej trzyletni staż pracy w urzędzie, ma tytuł magistra lub równorzędny, korzysta z pełni praw publicznych, nie był karany za przestępstwo popełnione umyślnie, zna co najmniej jeden język obcy spośród języków UE (potwierdzone certyfikatem) oraz zda egzamin organizowany przez Krajową Szkołę Administracji Publicznej.

Tradycyjnie zapraszamy pracowników służby cywilnej do wzięcia udziału w szkoleniu na urzędnika mianowanego.

63% naszych słuchaczy zdało egzamin w roku 2009 i otrzymało status urzędnika służby cywilnej.

Program kursu opracowany został na podstawie Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 16 grudnia 2009 r. sprawie sposobu przeprowadzania postępowania kwalifikacyjnego w służbie cywilnej.

Program szkolenia:
   * Organizacja i zarządzanie (10 godz.):
     zasady, metody, środki organizacji i zarządzania, zarządzanie strategiczne, zarządzanie zasobami ludzkimi, współdziałanie w zarządzaniu, dialog społeczny i negocjacje
   * Sprawdzian umiejętności (20 godz.)
   * Polityka zagraniczna (20 godz.)
     prawo międzynarodowe, prawo Unii Europejskiej, uczestnictwo RP w organizacjach międzynarodowych, stosunki międzynarodowe i polityka zagraniczna PR
   * Administracja (8 godz.)
     funkcje i struktura organów władzy publicznej, instytucje publiczne, struktura administracji, procesy decyzyjne w administracji
   * Finanse publiczne oraz zagadnienia społeczne i ekonomiczne (23 godz.)
     prawo finansów publicznych, budżet państwa, budżety jednostek samorządu terytorialnego, procedury budżetowe, polityka budżetowa, kontrola finansowa, fundusze UE w systemie finansów publicznych, system podatkowy, dług publiczny, zamówienia publiczne
     pomiar zjawisk i procesów społeczno-ekonomicznych, zastosowanie statystyki w administracji, zagadnienia społeczne i ekonomiczne oraz ich wzajemna zależność w gospodarce i polityce społecznej, czynniki rozwoju społecznego i wzrostu gospodarczego, dochody i wydatki oraz konsumpcja gospodarstw domowych, zatrudnienie, współczesne problemy polityki społecznej i gospodarczej RP, metody i środki rozwiązywania problemów społecznych.
   * Prawo (24 godz.)
     źródła prawa, prawo konstytucyjne, prawo administracyjne, instytucje polityczne, sądownictwo, dostęp do informacji publicznej, ochrona danych osobowych, ochrona informacji niejawnych, służba cywilna.
lokalizacja zajęć:  
Państwowe Studium Stenotypii i Języków Obcych
Warszawa, ul.Ogrodowa 16
zapisy:         
- osobiście: Polskie Centrum Edukacji; Warszawa, ul. Jaworzyńska 8 lokal 2
- telefonicznie (022) 497-57-69  (022) 497-57-69  
- za pośrednictwem poczty elektronicznej: szkolenia@szkolenia.pl.edu.pl

http://www.szkolenia.pl.edu.pl/szkoleni ... 3wod7WwqJA

18 maja 2010, 18:33
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2010, 18:38

POSTY        1
Witam.

Podłączam się pod prośby do Szanownych Koleżanek i Kolegów
o materiały do nauki do egzaminu (kodnam@interia.pl).

Z góry dziękuję i pozdrawiam,
Przemek. :)

18 maja 2010, 18:57
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA12 lut 2010, 15:35

POSTY        2

Jesteś szalona, mówię Ci...
Gratuluję odwagi!!! :brawa:
Każdy kto spełnia warunki powinien spróbować.
Jeśli nawet nie uda Ci się w tym roku, to zdobędziesz cenne doświadczenie.

Dzięki Nadirze za wiarę we mnie!!!! Na razie kasy jeszcze nie wpłaciłam, no ale jeszcze parę dni jest. Tymczasem czas na przetestowanie swoich umiejętności... a muszę przyznać, że po przeanalizowaniu postów stwierdzam, iż nie jest lekko. W związku z tym jeszcze raz moja gorąca prośba, jak masz jakieś materiały, wskazówki inne niż na forum dot. kwestii jak szybko i bezboleśnie przebrnąc przez tabelki, klasy, matryce, to proszę Cię, podeślij mi na maila: juszczu@wp.pl

dzięki stokrotne!

18 maja 2010, 21:14
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA11 cze 2009, 20:08

POSTY        17
Nadirze

Jeśli nie sprawiłoby Ci to wielkiego kłopotu, prosiłabym o przesłanie materiałów na adres:
ewakamel@poczta.onet.pl. Czy mogłabym również prosić o przesłanie wypełnionych tabelek z zadań na forum?
Serdecznie pozdrawiam,
Ewa KK

19 maja 2010, 07:07
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 06:43

POSTY        6
Czy mogłbym również prosić o przesłanie wypełnionych tabelek z zadań na adres sot5@o2.pl
Serdecznie pozdrawiam,

19 maja 2010, 12:01
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA22 kwi 2010, 10:38

POSTY        7
Witam!
Najwyższy czas napisać coś nowego do administratora.
Nadirze, czy mógłbyś mi przesłać materiały do nauki do egzaminu bądź też przesłać link na stronkę gdzie znajdę interesujące mnie materiały.
Z góry dziękuję i pozdrawiam,
Krotoszyn.
mabee@interia.pl

Dodano: Śro Maj 19, 2010 4:01 pm

A może ktoś z Was miałby jeszcze jakieś ciekawe materiały.
Piszcie , wysyłajcie!
mabee@interia.pl

19 maja 2010, 14:59
Znawca

REJESTRACJA24 lut 2010, 17:54

POSTY        103
Witam,
ja również po prośbie do Nadira - o przesłanie materiałów (jesli to możliwe) na adres asiaabra@o2.pl
Z góry dziękuję!! należy ci się  :piwo:  :D
pozdrawiam

19 maja 2010, 16:57
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA13 gru 2007, 19:09

POSTY        1
Szanowny Nadirze.
To nie jest oryginalne ale również bardzo proszę o przesłanie materiałów na moją PW.
Z góry dziękuję. Pozdrawiam

19 maja 2010, 18:12
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 maja 2010, 11:45

POSTY        4
NADIRZE
i ja mam ogrooomną prośbę o udostępnienie materiałów do egzaminu.
Z góry bardzo bardzo serdecznie dziękuję
Moj adres tomas53@wp.pl :D

19 maja 2010, 22:00
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA16 cze 2009, 20:20

POSTY        1
Witam! Ja też mam wielką prośbę do Nadira - proszę o przesłanie materiałów do egzaminu na urzędnika na podany e-mail: bartas777@op.pl
Z góry dziękuję :)

19 maja 2010, 23:09
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA16 lip 2009, 12:14

POSTY        1
Nadirze zorientowałem się, że Masz jakieś materiały dotyczące postępowania kwalifikacyjnego  :rolleyes: Jeśli możesz to prześlij mi je na luk000@wp.pl

Dodano: Czw Maj 20, 2010 2:09 pm

Z góry dziękuję

20 maja 2010, 13:08
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 14:43

POSTY        237
NADIR - pozwól więc że i ja Cię wykorzystam... - rozkoszna7@tlen.pl         Będe wdzięczna do grobowej deski...:)))

20 maja 2010, 14:54
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA18 kwi 2007, 13:21

POSTY        15
Ja również proszę o przesłanie tychże materiałów na aszlachta@op.pl i z góry dzięki!!!

20 maja 2010, 18:29
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA07 wrz 2009, 18:27

POSTY        13
Nasz KOCHANY moderatorze mam wielką prośbę o materiały do ćwiczenia małego umysłu małej urzędniczki, a w szczególności zadania wraz z tabelami na adres ewelinka_barud@poczta.onet.pl

z góry dziękuję ewelinka :D

20 maja 2010, 21:05
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11749 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183 ... 840  Następna strona