Teraz jest 07 wrz 2025, 22:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 318 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 23  Następna strona
Oszczędności głupcze! 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA24 sie 2007, 09:05

POSTY        142

LOKALIZACJASto(L)yca
Rozniosło, rozniosło, ale chyba głównie przez artykuł zamieszczony przez <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?showuser=1" target="_blank">Inspektora</a>.

02 lut 2009, 14:39
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

Rozniosło, rozniosło, ale chyba głównie przez artykuł zamieszczony przez Inspektora.

nieważne jak, ważne że...

Ostatnio edytowano 02 lut 2009, 14:45 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

02 lut 2009, 14:44

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

Rozniosło, rozniosło, ale chyba głównie przez artykuł zamieszczony przez <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?showuser=1" target="_blank">Inspektora</a>.

I roznosi się dalej. Byłem dziś w zaprzyjaźnionym urzędzie ( nawet na urlopie ciągnie mnie do fiskusa ) a tam lekka panika...

02 lut 2009, 15:02
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=41662:date=02. 02. 2009 g. 14:39:name=Słoniu)--><div class='quotetop'>(Słoniu @ 02. 02. 2009 g. 14:39) [snapback]41662[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Rozniosło, rozniosło, ale chyba głównie przez artykuł zamieszczony przez <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?showuser=1" target="_blank">Inspektora</a>.

I roznosi się dalej. Byłem dziś w zaprzyjaźnionym urzędzie ( nawet na urlopie ciągnie mnie do fiskusa ) a tam lekka panika...
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Musi sam NUS na czas określony...  :lol:

02 lut 2009, 15:04

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

Musi sam NUS na czas określony...  :lol:

I Z-ca też  :lol:

02 lut 2009, 15:12
Znawca

POSTY        142

LOKALIZACJASto(L)yca

nieważne jak, ważne że...

Niestety ważne jak, bo jak człowiek nie wie na czym stoi, to robi głupoty.  :mur:

02 lut 2009, 17:09
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA28 lis 2006, 09:14

POSTY        4

<!--QuoteBegin-inspektor+--><div class='quotetop'>(inspektor)</div><div class='quotemain'><!--QuoteEBegin-->   »»» Oszczędności głupcze!

Jak się dowiadujemy, Ministerstwo Finansów rozpoczęło wdrażanie programu oszczędnościowego w resorcie. Na początek zakazano przyjmowania pracowników na wolne etaty i nakazano zwrot środków związanych z istniejącymi vacatami. Zakazano także przedłużania tych umów o prace, które są zawarte na czas określony. Zapowiadane są także znaczne ograniczenia w wydatkach  rzeczowych i majątkowych w resorcie.

Rozumiemy, że jak jest kryzys - trzeba oszczędzać. Nadal jednak interesuje nas dlaczego - w obliczu kryzysu finansów publicznych - Minister Finansów pożyczał pieniądze i deklarował, że jest świetnie. Nie wiedział? Wiedział, ale oszukiwał? Wiedział, ale nie zrozumiał?

Czy można dowiedzieć się czegoś więcej o oszczędnościach? Czy ktoś może potwierdzić te informacje?

Straszymy się niepotrzebnie- ta wiadomość to chyba jakaś "kaczka  :D dziennikarska",a posty "nie mogę ujawnić źródła" są, w tak ważnej sprawie, nie na miejscu. Na tym forum powinna być zasada: albo wiem i wtedy piszę (z całymi konsekwencjami)- albo milczę i nie rozgłaszam plotek. Pamiętajmy, że najłatwiej wywołać jest strach... a on jest złym doradcą. P.s. w 4 U.S. nikt nie słyszał o takich oszczędnościach (nieprzedłużanie umów)  

Czy naprawdę uważacie, że dziennikarze nie ogłosiliby "wszem i wobec" tak "radosnej" społecznie informacji, że rząd  (MF) planuje zmniejszyć liczbę "urzędasów" w Urzędach Skarbowych- przecież to by była woda na młyn...a jest cisza?!

02 lut 2009, 17:37
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI

Czy naprawdę uważacie, że dziennikarze nie ogłosiliby "wszem i wobec" tak "radosnej" społecznie informacji, że rząd  (MF) planuje zmniejszyć liczbę "urzędasów" w Urzędach Skarbowych- przecież to by była woda na młyn...a jest cisza?!

Cisza przed burzą.     Jak kryzys to zawsze w budżetówce zamrażarka . Jak po kryzysie to też...    a inni lody kręcą. A INSPEKTOR zamieszcza bardzo wiarygodne informacje o prawdopodobieństwie graniczącym z pewnością.

Ostatnio edytowano 02 lut 2009, 18:24 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz

02 lut 2009, 18:21

REJESTRACJA11 lut 2008, 15:51

POSTY        199
Słuchajcie, w skarbowości pracuję od 98 roku i co roku słyszę, o zwolnieniach, reformach, kryzysach, oszczędnościach, o policjach które mają powstać, o inspekcjach skarbowych i nie tylko, o wariografach, o mundurach, potem znów o redukcjach, obniżakach, wymaganiach, cięciach, reformach, zwolnieniach, weryfikacjach... i tak już od 11 lat... już mnie to powoli przestaje wzruszać...

02 lut 2009, 18:56
Znawca

POSTY        142

LOKALIZACJASto(L)yca

:czytaj:

Wszyscy czekają.

:blink:

03 lut 2009, 13:52
Fachowiec

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI

Cisza dalej?

Wszyscy czekają.

I są coraz bardziej nerwowi. Nie wiem jak to przeżyją serca naczelników gdy ta nieprzemyślana decyzja o blokadzie etatów spowoduje 20% redukcję w urzędzie

04 lut 2009, 11:50
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=41723:date=03. 02. 2009 g. 13:52:name=Słoniu)--><div class='quotetop'>(Słoniu @ 03. 02. 2009 g. 13:52) [snapback]41723[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Cisza dalej?
Wszyscy czekają.

I są coraz bardziej nerwowi. Nie wiem jak to przeżyją serca naczelników gdy ta nieprzemyślana decyzja o blokadzie etatów spowoduje 20% redukcję w urzędzie

Tranqilo, a co powiesz na sytuację, gdy prawie 70% ludzi w wymiarze VAT jest na umowach terminowych i mają perspektywę ich nieprzedłużenia ? Brakuje tylko, żeby pozostała część zaszła w ciążę i pozostanie kierownik do zadań wszelakich :rotfl:

Ostatnio edytowano 04 lut 2009, 12:22 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

04 lut 2009, 11:56
Znawca

POSTY        142

LOKALIZACJASto(L)yca
<!--QuoteBegin-Gazeta Prawna+--><div class='quotetop'>(Gazeta Prawna)</div><div class='quotemain'><!--QuoteEBegin--> Gazeta Prawna dotarła do nieoficjalnych informacji, zgodnie z którymi w ramach oszczędności w administracji skarbowej ma zostać wprowadzony zakaz przyjmowania pracowników na wolne etaty.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Ciekaw jestem, czy to nieoficjalne źródło to <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php?ind=news&op=news_show_single&ide=5449" target="_blank">www.skarbowcy.pl</a>.

04 lut 2009, 14:29
Fachowiec

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI

<!--quoteo(post=41761:date=04. 02. 2009 g. 11:50:name=tranqilo)--><div class='quotetop'>(tranqilo @ 04. 02. 2009 g. 11:50) [snapback]41761[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Tranqilo, a co powiesz na sytuację, gdy prawie 70% ludzi w wymiarze VAT jest na umowach terminowych i mają perspektywę ich nieprzedłużenia ? Brakuje tylko, żeby pozostała część zaszła w ciążę i pozostanie kierownik do zadań wszelakich :rotfl:
W wymiarach to by było ok. 30%  :angry2:   (bez ciąż i wakatów).

04 lut 2009, 14:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 318 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 23  Następna strona