Swoje trzy grosze w sprawie EURO 2012 ma również wszechmocny PZPN z nieśmiertelnym Misiem Listkiem na czele - chociaż może już nie długo - wybory na prezesa się szykują - chociaż patrze kogo namaścił obecny prezes to o EURO boję sie tak samo jak dotychczas.... BETON to BETON
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
Ostatnio edytowano 17 wrz 2008, 12:13 przez Nicolae, łącznie edytowano 1 raz
17 wrz 2008, 12:11
oktan
Ostatnie doświadczenia (siatka mężczyzn i kobiet), a przede wszystkim skandal ze szczypiornistkami, przamawiają, że chyba powrócimy do obsady szkoleniowej na pozoimie reprezentacji przez Polaków. Nie wykluczam również odwołania Leo przed upływem kontraktu. (...)
Widzi kolega jakieś poważne i sensowne krajowe kadydatury na stanowisko zwolnione przez Raula Lozano? Ja niekoniecznie. Po Bonicie kadrę siatkarek mógłby objąć Igor Prielożny, wstępnie na dwa lata ( do MŚ ) z pierwszą oceną po przyszłorocznych mistrzostwach Starego Kontynentu ( nota bene za chwilę w Pałacu Poznańskiego rozlosują grupy ME 2009 r. - koleżeństwo z Pierwszych Bałut pewno nie mogło zaparkować przed urzędem ). Gdy dziewczyny nie dadzą ciała, można przedłużyć umowę do następnych Igrzysk. A co do trenera piłkarzy... Jest kontrakt, nie ma o czym mówić ( chyba, że zawiera stosowną klauzulę ). Zresztą, kogo dziś obchodzi ta zbieranina. Pijacy, obrażalskie panienki lub kadrowicze oglądający ligowe mecze z ławki rezerwowych. Rozgonić to całe towarzystwo i postawić na młodych którym się jeszcze chce. W przeciwnym razie stracimy reprezentację na długi czas. I nawet EURO nie pomoże ( może właśnie z przyczyny zbyt wielu euro u niektórych... ).
17 wrz 2008, 15:28
helvet
[...] Może zanim zaczną szukać po świecie ( B. Rezende czy Hugh McCutcheon ) mogliby by pomyśleć o kolejnym "polskim" Argentyńczyku. Pracujący w Skrze Daniel Castellani to naprawdę świetny fachowiec, no i jest już bardzo dobrze zorientowany w potencjale polskich siatkarzy...
elsinore
Myśle że wariant z Castellani'm ma niewielkie szanse powodzenia i raczej kadry on nie obejmie.
Być może przyjdzie mi odszczekać wypisane słowa, bo gdzieś na WP widziałem dziś rano "niusa" (nie mylić z NUS'em), iż Castellani jest faktycznie poważnym kandydatem do objęcia kadry po Lozano...
____________________________________ always look on the bright side of life
17 wrz 2008, 19:24
To naprawdę byłby niezły wybór...
A panie na dzisiejsze losowanie raczej narzekać nie mogą... Medal w zasięgu ręki.
I jeszcze brawa dla paraolimpijczyków. Pięć złotych, dwanaście srebrnych i trzynaście brązowych. Trzy razy więcej medali zdobytych przez ekipę liczącą trzy razy mniej zawodników i zawodniczek... I o oficjelach nie było słychać. Może przerzucić się na kibicowanie niepełnosprawnym... Osobiście widzę Natalię Partykę w dziesiątce najlepszych polskich sportowców 2008 r.
17 wrz 2008, 19:45
A Roberta Kubicę boli ząb :rotfl:
____________________________________ mucho trabajo poco dinero
18 wrz 2008, 07:13
A Adasiek ma skocznię swojego imienia...
18 wrz 2008, 07:32
antiFa
A Roberta Kubicę boli ząb :rotfl:
helvet
To ważne sportowe "iwenty" i ciesze się, że przez naszych "forumerów" zostały zauważone i w sposób odpowiedni zasygnalizowane, tudzież docenione stosownym odnotowaniem :piwo:
18 wrz 2008, 08:22
elsinore
<!--quoteo(post=34401:date=18. 09. 2008 g. 09:13:name=antiFa)--><div class='quotetop'>(antiFa @ 18. 09. 2008 g. 09:13) [snapback]34401[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> A Roberta Kubicę boli ząb :rotfl:
helvet
To ważne sportowe "iwenty" i ciesze się, że przez naszych "forumerów" zostały zauważone i w sposób odpowiedni zasygnalizowane, tudzież docenione stosownym odnotowaniem :piwo: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> A kolarzom zimno....
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
18 wrz 2008, 11:20
Może mnie ktoś oświecić, czy wiele zyskałem nie oglądając wczorajszych zmagań Lecha i Wisły w UEFA CUP, czy raczej sporo straciłem, albowiem przeczytane w porannej e-prasie wyniki optymizmem nie napawają...
19 wrz 2008, 06:28
Szanowny Elsinore, na pewno sporo straciłeś nie oglądając transmisji. Było to coś innego niż ligowa młócka. Jeżeli inne kluby są rade z bramki zdobytej na wyjeździe, to wystarczy u siebie tylko kopnąć 1:0 i awans. Obawiam się tylko, że nie wytrzymają psychicznie rewanży, ponieważ tak to jakoś statystycznie wygląda po w miarę niezłym wyniku, np. Wisła będac na straconej pozycji powalczyła z Barcą.
19 wrz 2008, 18:05
ProPOnuję trochę hazardu, czy Listkiewicz w końcu odejdzie? Kogo typujecie na prezesa PZPN-czyżby już wszystko zostało POukładane i Drzewiecki POparł człowieka Listkiewicza?
22 wrz 2008, 18:41
elsinore
Może mnie ktoś oświecić, czy wiele zyskałem nie oglądając wczorajszych zmagań Lecha i Wisły w UEFA CUP, czy raczej sporo straciłem, albowiem przeczytane w porannej e-prasie wyniki optymizmem nie napawają...
6 bramek, a Ty jeszcze masz wątpliwości ?
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
23 wrz 2008, 00:24
wjawor
(...) 6 bramek, a Ty jeszcze masz wątpliwości ?
Ja tam widziałem tylko cztery bramki. Dwie w Londynie i dwie w Wiedniu. Stały sobie przy krańcowych liniach boiska. Znaczy, dwie przeoczyłem? Może niezbyt dokładnie oglądałem obie transmisje ...
24 wrz 2008, 08:47
helvet
Znaczy, dwie przeoczyłem? Może niezbyt dokładnie oglądałem obie transmisje ...
Ano przeoczyłeś, na każdym stadionie była jeszcze bramka przez którą zawodnicy wchodzili na boisko, mogłeś nie zauważyć bo była w tunelu
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.