Teraz jest 11 wrz 2025, 14:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4411 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 316  Następna strona
Polityka i politycy 
Autor Treść postu
Własny awatar

<!--quoteo(post=30492:date=03. 06. 2008 g. 22:59:name=Zeta)--><div class='quotetop'>(Zeta @ 03. 06. 2008 g. 22:59) [snapback]30492[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Helvet nosi różowe okulary, to chociaż ma świat w kolorach. Ty nosisz czarne.  B))) (...)

Wolę nosić różowe okulary niż końskie klapki...
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Prostuję z urzędu oczywistą pomyłkę.
Jest:
Helvet nosi różowe okulary, to chociaż ma świat w kolorach. Ty nosisz czarne.

Winno być:
WJAWOR nosi różowe okulary, to chociaż ma świat w kolorach. Ty nosisz czarne.  B)))

Zmień je, bo Ci zasłaniają widok i nic przez nie nie widzisz co się na świecie dzieje.
P.S.
To w końcu wolisz <!--coloro:#FF99FF--><span style="color:#FF99FF"><!--/coloro-->różowe<!--colorc--></span><!--/colorc--> czy czarne ?  :lol:

wjawor                    

<!--quoteo(post=30492:date=03. 06. 2008 g. 20:59:name=Zeta)--><div class='quotetop'>(Zeta @ 03. 06. 2008 g. 20:59) [snapback]30492[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Dzisiaj znowu były strajki.
Tym razem strajkowali pocztowcy.
Kto następny???

A gdzie jeszcze bo ja slyszałem o jednym strajku a nie o strajkach:
Strajk czy strajki.  Nie czepiaj się szczegółów.
Zapożyczyłeś manierę od Helveta czy Helvet od Ciebie?

A gdzie jeszcze bo ja slyszałem o jednym strajku a nie o strajkach
Poprawnie:
A gdzie jeszcze, bo ja słyszałem o jednym strajku, a nie o strajkach
(Zapomiałeś o 2 przecinkach. I jednym "ł")  :piwo:

Ostatnio edytowano 04 cze 2008, 17:23 przez Zeta, łącznie edytowano 1 raz

04 cze 2008, 17:22

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

(...) Prostuję z urzędu oczywistą pomyłkę.
Jest:
Helvet nosi różowe okulary, to chociaż ma świat w kolorach. Ty nosisz czarne.

Winno być:
WJAWOR nosi różowe okulary, to chociaż ma świat w kolorach. Ty nosisz czarne.  B)))

Zmień je, bo Ci zasłaniają widok i nic przez nie nie widzisz co się na świecie dzieje.
P.S.
To w końcu wolisz <!--coloro:#FF99FF--><span style="color:#FF99FF"><!--/coloro-->różowe<!--colorc--></span><!--/colorc--> czy czarne ?  :lol:

Jak sprostowanie z urzędu to chyba raczej w formie postanowienia... ;)
A co do koloru okularów...
Zdecydowanie różowe. Czarne zostawiam zwolennikom spiskowej teorii dziejów.

04 cze 2008, 18:28
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
Myślę, że w najbliższym czasie lud przedstawi obraz w naturalnej POstaci bez sPISkowej teorii. A wtedy żadne okulary nie pomogą.

04 cze 2008, 18:33

POSTY        2176

:D  pożycz od Słońca Peru, napewno zrobił niezłe zakupy w Ameryce Południowej, bo przecież coś tam musiał załatwić   :blush:  
Ja wolę  :piwo: , ale ciebie za przykładem twego jedynie POprawnego POlaka trawa chyba "kręci". Zniesienie zakazu posiadania, sprzedaży marihuany itd. może już wkrótce będzie palącym zagadnieniem dla pOSŁA Palikota i jego komisji, więc sobie legalnie sztachniesz

Nie wiedziałem, że Ty też zapatrzyłeś się na Ziemkiewicza i próbujesz sił w fantastyce. Choć nie wróżę Ci podobnej kariery, to jednak nie zniechęcam. Tylko musisz lepiej przyłożyć się językowo. Z przykrością zauważam, że postępów w pisaniu nie zrobiłeś. Ale młody jesteś i może jeszcze nie wszystko stracone... ;)

oktan                    

Myślę, że w najbliższym czasie lud przedstawi obraz w naturalnej POstaci bez sPISkowej teorii. A wtedy żadne okulary nie pomogą.

Znaczy JarKacz odejdzie? I LechKacz też? :piwo:

Ostatnio edytowano 04 cze 2008, 18:44 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

04 cze 2008, 18:40
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA17 lut 2008, 14:47

POSTY        241

<!--quoteo(post=30492:date=03. 06. 2008 g. 20:59:name=Zeta)--><div class='quotetop'>(Zeta @ 03. 06. 2008 g. 20:59) [snapback]30492[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
...PS
Dzisiaj znowu były strajki.
Tym razem strajkowali pocztowcy.  :(
Kto następny???

A gdzie jeszcze bo ja slyszałem o jednym strajku a nie o strajkach:
GP 03.06.2008
Strajkował min. "Fagormasterccok" we Wrocławiu ( tej informacji nie podano w jedynej prawomyślnej TVN, podano w TVP)
Strajkowały pielęgniarki  ze szpitala w Gorlicach.

04 cze 2008, 18:43

POSTY        2176

(...) Strajkował min. "Fagormasterccok" we Wrocławiu ( tej informacji nie podano w jedynej prawomyślnej TVN, podano w TVP) (...)

A możesz podać ile Skarb Państwa ma udziałów w tej firmie?

04 cze 2008, 18:49
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034

I nie tylko oni.

04 cze 2008, 18:51
Znawca
Własny awatar

POSTY        241

<!--quoteo(post=30549:date=04. 06. 2008 g. 20:43:name=orlik)--><div class='quotetop'>(orlik @ 04. 06. 2008 g. 20:43) [snapback]30549[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
(...) Strajkował min. "Fagormasterccok" we Wrocławiu ( tej informacji nie podano w jedynej prawomyślnej TVN, podano w TVP) (...)

A możesz podać ile Skarb Państwa ma udziałów w tej firmie?
Jakie znaczenie ma ilość udziału Skarbu Państwa? Strajki były, a strajkowali ludzie, tacy sami jak Ci, którzy pracują w sektorze państwowym.

04 cze 2008, 19:15
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Eeee tam gadacie o *perelach kiedy tyle się dzieje w kraju!  :D

<!--sizeo:4--><span style="font-size:14pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Raport Pitery już w internecie<!--sizec--></span><!--/sizec-->

<a href="http://www.tvn24.pl/0,1552396,wiadomosc.html" target="_blank">http://www.tvn24.pl/0,1552396,wiadomosc.html</a>

Co prawda Inspektor wrzucił już artykuł, ale tam dyskusja będzie krótka.
Tutaj natomiast można ją rozwinać!
Jak, nie przymierzając, papier toaletowy zakupiony na rządową kartę kredytową.

Zaczynam.
Moje odczucia są straszne!
Szlag by to trafił!
Najpierw Gierek  doprowadził nas do ruiny i ledwo co general Jaruzelski bohatersko wyprowadził kraj z kryzysu i wyszedł na prostą, to te Pisiory nieomal nas nie zrujnowały swymi nieprzemyślanymi wydatkami!!! :mur:
I dopiero nadzieja w Panu Tusku, że stoczy heroiczną walkę o to, by znowu doprowadzić Nasz Kraj do rozkwitu z okresu sprzed 2005 roku. I dobrobytu. Aby żyło się lepiej. WSZYTKIM! W szczęściu, miłości i zdrowiu. I pokoju, Amen.
P.S.
A tych 8 zł i 16 grosza
za zakupionego dorsza
to nie zniosę co gorsza!  :angry2:
Choć... szynka jest droższa   :rolleyes:

Ostatnio edytowano 04 cze 2008, 19:56 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

04 cze 2008, 19:54

POSTY        2176

<!--quoteo(post=30548:date=04. 06. 2008 g. 18:40:name=helvet)--><div class='quotetop'>(helvet @ 04. 06. 2008 g. 18:40) [snapback]30548[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

I nie tylko oni.
Ziobro, Brudziński, Gosiewski, Kurski ( Jacek ), Szczypińska, Cymański, Putra, Macierewicz, Sobecka...
Uch.To byłoby pięknie...

04 cze 2008, 20:49

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...
A gdzie jeszcze bo ja slyszałem o jednym strajku a nie o strajkach
Poprawnie:
A gdzie jeszcze, bo ja słyszałem o jednym strajku, a nie o strajkach
(Zapomiałeś o 2 przecinkach. I jednym "ł")  :piwo:...

Przyjmuję korektę z pokorą. Choć zgodnie z regulaminem o jego naruszeniu powinnaś powiadomić moderatora/admina za pomocą wygenerowania raportu "zgłoś naruszenie regulaminu". Uwagi na forum w tym zakresie to akurat przywilej moderatorów i admina. :piwo:  
Zeta                    

...Strajk czy strajki.  Nie czepiaj się szczegółów...
Zapożyczyłeś manierę od Helveta czy Helvet od Ciebie?...

Chodziło mi bardziej o zwrócenie uwagi na to ile związków zawodowych działających na poczcie tę akcję prowadzi, stąd i news, który przytoczyłem. Choć faktycznie dla niektórych czytelników mogło to być zbyt trudne do wyłapania.

04 cze 2008, 20:54
Znawca
Własny awatar

POSTY        241
Nadir o czym tu deliberować? Czy ktoś chce pamiętać o tych zawołaniach do wyrzynania watah z powodu faszyzacji kraju i bizantyjskiego rozpasania kaczystów?
Kochany naród uwierzył w bzdury, z których jak widać na przykładzie raportu Julitki P nic się nie ostało. Taż ten raport to chwała dla PiS-u. Teraz wypadałoby, aby kochany naród przeprosił oplutych i pogonił tych, którzy go okłamali.

Ostatnio edytowano 05 cze 2008, 04:40 przez orlik, łącznie edytowano 1 raz

04 cze 2008, 21:04
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450

<!--quoteo(post=30552:date=04. 06. 2008 g. 20:51:name=oktan)--><div class='quotetop'>(oktan @ 04. 06. 2008 g. 20:51) [snapback]30552[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=30548:date=04. 06. 2008 g. 18:40:name=helvet)--><div class='quotetop'>(helvet @ 04. 06. 2008 g. 18:40) [snapback]30548[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

I nie tylko oni.
Ziobro, Brudziński, Gosiewski, Kurski ( Jacek ), Szczypińska, Cymański, Putra, Macierewicz, Sobecka...
Uch.To byłoby pięknie...

(...) i została by jedyna POprawnie "myśląca' i pracowita jak mróweczki oraz bystra jak Pitera partia, a na jej czele wódz - Słońce Peru :brawa:

04 cze 2008, 21:05

POSTY        2176

Jakie znaczenie ma ilość udziału Skarbu Państwa? Strajki były, a strajkowali ludzie, tacy sami jak Ci, którzy pracują w sektorze państwowym.

Chyba trochę ma. Ja jakoś pretensji do rządu w ich proteście nie znalazłem.
Typowy strajk o podłożu ekonomicznym skierowany w stronę zarządu.
Może zakończyć się po myśli związkowców lub w wyniku konsensusu lub po myśli pracodawcy. W ostateczności lokautem.

millan80                    

(...) i została by jedyna POprawnie "myśląca' i pracowita jak mróweczki oraz bystra jak Pitera partia, a na jej czele wódz - Słońce Peru :brawa:

Nie tylko. Jest jeszcze Partia Kobiet a dla starszych Krajowa Partia Emerytów i Rencistów...
A co do tego Słońca... może jakiś zamiennik? Coś stajesz się ostatnio całkiem monotematyczny...

04 cze 2008, 21:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4411 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 316  Następna strona