Ostatnio edytowano 20 mar 2008, 13:42 przez gruba, łącznie edytowano 1 raz
20 mar 2008, 13:40
bolo50
A kiedy Wielkopolska tam podobno panuje nepotyzm. Pan p.o. DIS Miecio S... podobno obsadził swoimi najważniejsze stanowiska w IS i US. Układ kolesiowsko-rodzinny???? Nikt tym się nie zainteresował w MF???
przecie wolno - jeszcze niedawno Ojczyzną władali dwaj braciszkowie, zaraz nepotyzm - z rodzina nie zginiesz.
20 mar 2008, 14:31
Niektórzy odeszli na zawsze. Trzeba przyznać iż obecne kierownictwo stanęło tym razem na wysokości zadania umieszczając notkę na stronie IS.
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Z żalem zawiadamiamy, że w dniu 20 marca 2008 r. zmarł Pan Edmund Bruch - emerytowany, wieloletni Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Również w MF podobnie <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Żegnamy byłego Dyrektora Izby Skarbowej w Poznaniu 2008.03.20 13:26
„Nie ma go z nami, ale na zawsze pozostanie w naszych myślach”
Z głębokim żalem i smutkiem przyjęliśmy wiadomość, że odszedł na zawsze
Edmund Bruch Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu w latach 1986-2006
Bliski nam wszystkim wieloletni współpracownik
Wyrazy głębokiego współczucia
Jego bliskim
składa Kierownictwo Departamentu Administracji Podatkowej w Ministerstwie Finansów.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 20 mar 2008, 15:20 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
20 mar 2008, 15:17
Niektórzy juz zacierali ręce, gdy usłyszeli zapowiedzi, że doktorzy habilitowani zostaną zlikwidowani. Prostujemy: <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Stopień doktora habilitowanego zostanie zlikwidowany - zapowiedziała w środę minister nauki Barbara Kudrycka. Na razie resort nie planuje wprowadzenia opłat za studia dzienne na publicznych uczelniach.
Obowiązująca teraz habilitacja, jak wyjaśniła Kudrycka, zostanie zastąpiona oceną dorobku naukowego doktora. Na podstawie tej oceny, dokonanej przez niezależne instytucje, doktor otrzyma (zamiast stopnia doktora habilitowanego) status samodzielnego pracownika naukowego i uprawnienia promotorskie. Będzie to jedna ze zmian wprowadzonych przez zapowiadaną przez resort tzw. małą nowelizację ustawy Prawo o szkolnictwie wyższym i ustawy o stopniach i tytule naukowym.
Takiemu doktorowi, posiadającemu status samodzielnego pracownika naukowego prezydent będzie mógł, na wniosek Centralnej Komisji ds. Stopni i Tytułów, nadać tytuł profesora, który obecnie przysługuje tylko doktorom habilitowanym.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Ciekawe co na to niejaki p.o. Miecio, który z takim mozołem na to hab. po dr. zapracował. Czy ktoś widział jego pieczątkę, jak tam to wszystko się mieści ? p.o. Wicedyrektor dr hab. M.S., a może jeszcze prof. WWSHE
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 02 kwi 2008, 15:45 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
02 kwi 2008, 15:40
gipsy17
psikuta nie miej złudzeń duks zna dobrze D. w MF a on podobno jest głównym rozgrywającym. Po drugie tego już znasz i wiesz co ciebie może czekać a następny - może byc gorszy i nieprzewidywalny . Po trzecie jakoś w uks nie widzę jednostki na miarę duks.
Coś mi się zdaje, że ta znajomość nie wystarczy tak jak i przyjmowanie do pracy ( z rozkazu i na lepszych warunkach ) tych których się wcześniej wyrzucało :nonono:
02 kwi 2008, 16:00
Czy w IS Poznań są jakieś zmiany oprócz DIS , bo na stronie egzekucji wyczytałem , że w PUS w P-ń już chłodzą szampana na powrót dr hab. M.S> <_<
____________________________________ Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce
02 kwi 2008, 17:54
Dziadek
Czy w IS Poznań są jakieś zmiany oprócz DIS , bo na stronie egzekucji wyczytałem , że w PUS w P-ń już chłodzą szampana na powrót dr hab. M.S> <_<
A może Pitbull spróbuje udzielić odpowiedzi na powyższe pytanie! On zawsze taki zorientowany był w temacie.
02 kwi 2008, 18:31
Czy po zmianach w waszych Izbach stosuje się praktyki takie jak w Bydgoszczy? Pozostał tylko jeden kierownik awansowany przez poprzednika. Wszyscy poprzednio zdegradowani wracają, w tym po długich L-4 A co z UKS Bydgoszcz? Czy to możliwe, że wróci "stare"?
02 kwi 2008, 20:35
Dziadek
A przygotowali mu już jakiś rejon ?
02 kwi 2008, 20:40
wjawor
<!--quoteo(post=27679:date=02. 04. 2008 g. 17:54:name=Dziadek)--><div class='quotetop'>(Dziadek @ 02. 04. 2008 g. 17:54) [snapback]27679[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Czy w IS Poznań są jakieś zmiany oprócz DIS , bo na stronie egzekucji wyczytałem , że w PUS w P-ń już chłodzą szampana na powrót dr hab. M.S> <_<
A przygotowali mu już jakiś rejon ? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Na początek będzie układał tytuły w szafach i przypinał zwrotki do pism . :zeby:
____________________________________ Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce
02 kwi 2008, 21:14
gipsy17
psikuta nie miej złudzeń duks zna dobrze D. w MF a on podobno jest głównym rozgrywającym. Po drugie tego już znasz i wiesz co ciebie może czekać a następny - może byc gorszy i nieprzewidywalny . Po trzecie jakoś w uks nie widzę jednostki na miarę duks.
może i masz rację z tym D. w MF ale co na to poseł B.
02 kwi 2008, 21:41
Dziadek
<!--quoteo(post=27686:date=02. 04. 2008 g. 20:40:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 02. 04. 2008 g. 20:40) [snapback]27686[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=27679:date=02. 04. 2008 g. 17:54:name=Dziadek)--><div class='quotetop'>(Dziadek @ 02. 04. 2008 g. 17:54) [snapback]27679[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Czy w IS Poznań są jakieś zmiany oprócz DIS , bo na stronie egzekucji wyczytałem , że w PUS w P-ń już chłodzą szampana na powrót dr hab. M.S> <_<
A przygotowali mu już jakiś rejon ? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Na początek będzie układał tytuły w szafach i przypinał zwrotki do pism . :zeby: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
A, to rzeczywiście gość ma problem. Może powinniśmy postarać się mu pomóc, co?
Ostatnio edytowano 02 kwi 2008, 21:56 przez outsider, łącznie edytowano 1 raz
02 kwi 2008, 21:56
[ Ciekawe, ale czy zabierze ze sobą tą "Młodą" brygadę, która sprowadził ze swojego poprzedniego PUS Poznań Urzędu, powinien zabrać przeciez to same orły, żeby tylko nie wyfrunęły,
02 kwi 2008, 22:00
Mietas i jego "aparat bezpieczeństwa" musi uważać na rejonie... :angry2: Lud czeka z chlebem i solą ... :za2:
Ostatnio edytowano 02 kwi 2008, 22:22 przez Wielkopolanin, łącznie edytowano 1 raz