Cz mobingiem nie jest fakt , ze osobom pracującym w komórkach kontrolnych w IS nie wypłca sie dity , a kilometrowke wyplaca sie 40 gr za km. tego nie ma nigdzie ani w UKS ani w RIO ciekawe co na to inspekacja pracy, bo pracopwnicy ci nie rpacuja 8 godzin, musza rozliczac delegacje w godzinach ponizej 8. godz, zeby nie wychodzilo 1/2 diety, cigle tworzy sie fikcje
14 paź 2007, 12:48
jozefina
Cz mobingiem nie jest fakt , ze osobom pracującym w komórkach kontrolnych w IS nie wypłca sie dity , a kilometrowke wyplaca sie 40 gr za km. tego nie ma nigdzie ani w UKS ani w RIO ciekawe co na to inspekacja pracy, bo pracopwnicy ci nie rpacuja 8 godzin, musza rozliczac delegacje w godzinach ponizej 8. godz, zeby nie wychodzilo 1/2 diety, cigle tworzy sie fikcje
<!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->Paragraf 9 regulaminu<!--colorc--></span><!--/colorc--> Należy unikać „literówek” oraz błędów ortograficznych i stylistycznych (zaleca się przed ostatecznym wysłaniem postu sprawdzenie jego treści poprzez użycie funkcji „Podgląd posta”). Pamiętaj o sprawdzeniu polskich znaków diaktrycznych.
Nawet brak szacunku dla innych użytkowników czytających forum oraz "olewanie" naszego regulaminu oczywiście nie jest przesłanką do takiego traktowania Was przez decydentów w IS.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
14 paź 2007, 18:30
wjawor
<!--quoteo(post=16591:date=14. 10. 2007 g. 12:48:name=jozefina)--><div class='quotetop'>(jozefina @ 14. 10. 2007 g. 12:48) [snapback]16591[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Cz mobingiem nie jest fakt , ze osobom pracującym w komórkach kontrolnych w IS nie wypłca sie dity , a kilometrowke wyplaca sie 40 gr za km. tego nie ma nigdzie ani w UKS ani w RIO ciekawe co na to inspekacja pracy, bo pracopwnicy ci nie rpacuja 8 godzin, musza rozliczac delegacje w godzinach ponizej 8. godz, zeby nie wychodzilo 1/2 diety, cigle tworzy sie fikcje
<!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->Paragraf 9 regulaminu<!--colorc--></span><!--/colorc--> Należy unikać „literówek” oraz błędów ortograficznych i stylistycznych (zaleca się przed ostatecznym wysłaniem postu sprawdzenie jego treści poprzez użycie funkcji „Podgląd posta”). Pamiętaj o sprawdzeniu polskich znaków diaktrycznych. Nawet brak szacunku dla innych użytkowników czytających forum oraz "olewanie" naszego regulaminu oczywiście nie jest przesłanką do takiego traktowania Was przez decydentów w IS. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Faktycznie. Zrozumieć sedno sprawy w takim poście po jednorazowym jego przeczytaniu jest "oczywistą niemożliwością"
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
14 paź 2007, 21:30
Józefina w którym nadzorze robisz ? Mam nadzieję że nie w moim, strach pomyśleć co zapodajesz w protokołach pokontrolnych :czytaj: i jak się później odnosić do tak formułowanych ustaleń. W głębi ducha ufam, że Twoj post (jego forma) to jednak efekt długo skrywanych emocji, która wskutek stosownej eksplozji znalazła ujście w nieco zaszyfrowanej formie na niniejszym forum.
____________________________________ always look on the bright side of life
15 paź 2007, 10:13
Remedium na niskie płace biednych lekarzy, nauczycieli,...,. Jeżeli nasz pracodawca oszczędza na każdym przejechanym przez pracownika kilometrze ok. 50 gr (40 gr/za 1 km to luksus - u mnie to coś około dwudziestu paru, nie wiem bo aby nie być posądzonym o wrodzony idiotyzm, takiej umowy nie podpisałem), to nic tylko wsiadać do samochodów i wykręcić te 10 tys miesięcznie i skromna podwyżka dla pana doktora gotowa, a w ramach solidaryzmu społecznego po godzinach jeszcze z 5 tys dla biednych nauczycieli.
____________________________________ idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
15 paź 2007, 17:59
jozefina
Cz mobingiem nie jest fakt, ze osobom pracującym w komórkach kontrolnych w IS nie wypłca sie dity , a kilometrowke wyplaca sie 40 gr za km. tego nie ma nigdzie ani w UKS ani w RIO ciekawe co na to inspekacja pracy, bo pracopwnicy ci nie rpacuja 8 godzin, musza rozliczac delegacje w godzinach ponizej 8. godz, zeby nie wychodzilo 1/2 diety, cigle tworzy sie fikcje
Akurat to mobbingiem nie jest. Druga osoba myląca pojęcia. vide: <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?s=&showtopic=359&view=findpost&p=16471" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/ind...indpost&p=16471</a> Czuję się zmuszona przypomnieć definicję mobbingu: Art. 94 KP § 2. Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników.
08 lis 2007, 16:25
Zeta
<!--quoteo(post=16591:date=14. 10. 2007 g. 13:48:name=jozefina)--><div class='quotetop'>(jozefina @ 14. 10. 2007 g. 13:48) [snapback]16591[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Cz mobingiem nie jest fakt, ze osobom pracującym w komórkach kontrolnych w IS nie wypłca sie dity , a kilometrowke wyplaca sie 40 gr za km. tego nie ma nigdzie ani w UKS ani w RIO ciekawe co na to inspekacja pracy, bo pracopwnicy ci nie rpacuja 8 godzin, musza rozliczac delegacje w godzinach ponizej 8. godz, zeby nie wychodzilo 1/2 diety, cigle tworzy sie fikcje
Akurat to mobbingiem nie jest. Druga osoba myląca pojęcia. vide: <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?s=&showtopic=359&view=findpost&p=16471" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/ind...indpost&p=16471</a> Czuję się zmuszona przypomnieć definicję mobbingu: Art. 94 KP § 2. Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> To nie mobbing. To NORMA!
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
09 lis 2007, 08:20
supersaper
To nie mobbing. To NORMA!
Masz na myśli "normę" prawną? Czy takie zachowanie (mobbingowanie) jako "normę" w urzędach i izbach skarbowych???
09 lis 2007, 20:19
Poruszył mnie artykół o mobbingu w lubuskich urzędach skarbowych ( artykół z Gazety Lubuskiej, jeżeli nikt nie podał gazety do sądu to chyba prawda). Pracownicy najczęściej słyszą, że na ich miejsce jest dużo chętnych. Znajomi z skarbówek potwierdzają, że faktycznie takie zdarzenia mają miejsce, a wiara boi się odezwać, by nie stracić pracy. Jak dla mnie to za taki tekst to należy kierownictwo zmienić. W cywilizowanym kraju, za takie podejście, przełóżony żegna się z pracą, nie wspominając o ewentualnych problemach z prawem...
Natomiast przypadek, że pracownik rozpoczyna leczenie psychiatryczne będące wynikiem mobbingu, podpada pod KPK, jeżeli wystąpi odpowiednio długa niezdolność do pracy.
Kiedyś w podręczniku dla menagerów przeczytałem radę; [i]...jeżeli chesz mieć spokój jako szef, na zastępców wybierz możliwie najgłupszych ludzi o przerośniętych ambicjach, ... i nie martw się o nic, oni będą trzymać rygor bojąc się o swe stołki, a w razie problemów masz na kogo zwalić winę...
15 lis 2007, 12:45
Czy prawdą jest, że w US Zawiercie trwają działania mobbingingowe od lat i zz nie robią nic aby to zakończyć ? Koledzy z Zawiercia napiszcie jak jest! Czy jesteście zastraszeni do tego stopnia, że każdy z bandy mobberów może Wam narobić na głowę a Wy powiecie że pada deszcz? Wiem, że w is ukręcono wszystkie sprawy o których pisaliście w listach do dyrekcji. ps. naczelnik to przyjaciel nowej pani dyrektor is więc teraz macie dopiero prz..ne! :sex:
22 lut 2008, 21:45
Ja też słyszałem co nie co o Zawierciu, podobno "spec służba" z IS która przybyła aby oczywiście w rzetelny sposób załatwić temat mobbingu - nakłaniała pracowników do pisemnego opisywania sytuacji jakie miały/mają tam miejsce. Oczywiście obiecując, że materiały te będą do wglądu wyłącznie komisji i dyrekcji IS, jak życie potem pokazało, "tajne akta spec komisji" (zawierające pisma pracowników) - jawnie weryfikował naczelnik US Zawiercie zarówno z pracownikami podpisanymi pod pismami oraz z kierownikami będącymi głównymi ich "bohaterami" ?!
A więc co (albo przede wszystkim kogo) komisja miała załatwić - to załatwiła czyż nie <_<
24 lut 2008, 10:01
lucek
Ja też słyszałem co nie co o Zawierciu, podobno "spec służba" z IS która przybyła aby oczywiście w rzetelny sposób załatwić temat mobbingu - nakłaniała pracowników do pisemnego opisywania sytuacji jakie miały/mają tam miejsce. Oczywiście obiecując, że materiały te będą do wglądu wyłącznie komisji i dyrekcji IS, jak życie potem pokazało, "tajne akta spec komisji" (zawierające pisma pracowników) - jawnie weryfikował naczelnik US Zawiercie zarówno z pracownikami podpisanymi pod pismami oraz z kierownikami będącymi głównymi ich "bohaterami" ?!
A więc co (albo przede wszystkim kogo) komisja miała załatwić - to załatwiła czyż nie <_<
Skąd ja to znam??? W jednym z trójmiejskich urzędów też tak sie skończyło. Mobbingowani zostali załatwieni w "białych rękawiczkach". A mobberka ma sie świetnie. I mówią że jest sprawiedliwość. Chyba na tamtym świecie :zygi:
24 lut 2008, 11:03
a u nas mobbing się zakończył wylotem szefa.. i całe szczęście
24 lut 2008, 16:01
ktoś1
a u nas mobbing się zakończył wylotem szefa.. i całe szczęście
A ja na to czekam w swoim US... Już dość "osobistych wycieczek" i niejasnych zasad dot. każdego z etapów procesu ZZL. :nonono: