Teraz jest 01 wrz 2025, 15:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 286 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21  Następna strona
Czas na PROTEST 
Autor Treść postu
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA05 cze 2020, 10:38

POSTY        487
Post Re: Czas na PROTEST
Rozmundurowany                    

cob                    

Celnicy organizują pikietę 24.11. Czy członkowie Solidarności i innych związków wezmą w niej udział? Wszystko ma być pod flagą narodową. Celnicy mają być w mundurach to może pracownicy mogliby założyć żółte kamizelki. Przecież wszyscy walczą o to samo. Czy związki dadzą radę się zjednoczyć?

:lol:  24.11.21 r. godz. 12:00 Warszawa pod gmachem MF ... (?!) Przepraszam ... mam pytanie ... czy poza tym, wszyscy zdrowi ?? Znaczy się - przedstawienie postulatów i oczekiwań wobec zapowiadanych rozmów, jest planowane 9 dni po ich odbyciu ?! Jakiż to musi być geniusz, że wymyślił niezłą podpuchę na ludzi, a przekonawszy o jej logice, uczynił z nich już totalnych idiotów! Czy naprawdę ktokolwiek tam nie połapał się, że to nabijanie w butelkę przez jakiegoś dywersanta? Myślę, że to spotkanie 15.11 jest wg MF ostatnim możliwym i decydującym.
Równie więc zasadnym, byłoby pewnie wyznaczenie pikiety na 24 grudnia ...

Czytałem o propozycjach na marzec...2022, to nawet logiczne - pól roku na zastanowienie się czy warto...przejść na emeryturę ;)

05 lis 2021, 21:31
Znawca

REJESTRACJA05 paź 2016, 18:29

POSTY        130
Rozmundurowany                    

cob                    

Celnicy organizują pikietę 24.11. Czy członkowie Solidarności i innych związków wezmą w niej udział? Wszystko ma być pod flagą narodową. Celnicy mają być w mundurach to może pracownicy mogliby założyć żółte kamizelki. Przecież wszyscy walczą o to samo. Czy związki dadzą radę się zjednoczyć?

:lol:  24.11.21 r. godz. 12:00 Warszawa pod gmachem MF ... (?!) Przepraszam ... mam pytanie ... czy poza tym, wszyscy zdrowi ?? Znaczy się - przedstawienie postulatów i oczekiwań wobec zapowiadanych rozmów, jest planowane 9 dni po ich odbyciu ?! Jakiż to musi być geniusz, że wymyślił niezłą podpuchę na ludzi, a przekonawszy o jej logice, uczynił z nich już totalnych idiotów! Czy naprawdę ktokolwiek tam nie połapał się, że to nabijanie w butelkę przez jakiegoś dywersanta? Myślę, że to spotkanie 15.11 jest wg MF ostatnim możliwym i decydującym.
Równie więc zasadnym, byłoby pewnie wyznaczenie pikiety na 24 grudnia ...

Naprawdę myślicie, że 15 MF baprawdę klepnie basze żądania? Myślę, że aby wzmocnić naszą pozycję w rozmowach trzeba radykalnych kroków. Tylko, że przez kłótnie związków nasza pozycja jest mocno osłabiona a lydzie zdezorientowani. Naprawdę chciałbym aby pikieta odbyła się przed 15 i myślę, że byłoby sporo chętnych ale żaden związek jej nie zorganizował. W poniedziałek Pani Agata organizuje wyłączenie komputerów. Myślę, że to za mało ale wezmę w tym udział bo to zawsze jakiś sygnał.

05 lis 2021, 22:22
Specjalista
Własny awatar

POSTY        487
Rozmundurowany                    

Naprawdę myślicie, że 15 MF naprawdę klepnie basze żądania? Myślę, że aby wzmocnić naszą pozycję w rozmowach trzeba radykalnych kroków. Tylko, że przez kłótnie związków nasza pozycja jest mocno osłabiona a ludzie zdezorientowani. Naprawdę chciałbym aby pikieta odbyła się przed 15 i myślę, że byłoby sporo chętnych ale żaden związek jej nie zorganizował. W poniedziałek Pani Agata organizuje wyłączenie komputerów. Myślę, że to za mało ale wezmę w tym udział bo to zawsze jakiś sygnał.

Jak NIE BYŁO, a 23 październik ( no może trochę niefortunna data i świętowanie przez MF)....To wyłączenie to kiedy ?  pije-===[
I znowu na 15 15minut  :mur:

06 lis 2021, 08:24
Zaawansowany

REJESTRACJA05 gru 2018, 22:25

POSTY        90
cob                    

Naprawdę myślicie, że 15 MF baprawdę klepnie basze żądania? Myślę, że aby wzmocnić naszą pozycję w rozmowach trzeba radykalnych kroków. Tylko, że przez kłótnie związków nasza pozycja jest mocno osłabiona a lydzie zdezorientowani. Naprawdę chciałbym aby pikieta odbyła się przed 15 i myślę, że byłoby sporo chętnych ale żaden związek jej nie zorganizował. W poniedziałek Pani Agata organizuje wyłączenie komputerów. Myślę, że to za mało ale wezmę w tym udział bo to zawsze jakiś sygnał.

Chyba pomyliłeś adresata powyższej uwagi.

Dla pewności jednak odpowiem: NIE! Wcale nie myślę, że "klepnie"!

06 lis 2021, 18:57
Znawca

REJESTRACJA05 paź 2016, 18:29

POSTY        130
Są już pierwsze przecieki, że dzisiejsze rozmowy zakończyły się fiaskiem. Czy są planowane jakieś  działania? Może warto rozważyć wzięcie udziału w pikiecie 24.11 organizowaną przez celników. A jeśli nie w jednej to zgłosić na ten dzień drugą pikietę.

15 lis 2021, 18:07
Zaawansowany

POSTY        90
cob                    

Są już pierwsze przecieki, że dzisiejsze rozmowy zakończyły się fiaskiem. Czy są planowane jakieś  działania? Może warto rozważyć wzięcie udziału w pikiecie 24.11 organizowaną przez celników. A jeśli nie w jednej to zgłosić na ten dzień drugą pikietę.

Król I już wycofał się z protestu. Pewnie wraca do pracy, tfu ... służby ...   czytaj=--===

15 lis 2021, 21:59
Specjalista
Własny awatar

POSTY        487
Rozmundurowany                    

cob                    

Król I już wycofał się z protestu. Pewnie wraca do pracy, tfu ... służby ...   czytaj=--===

Jak wraca ??? To nie jest na etacie ZZ ? 3mmsie--

15 lis 2021, 22:01
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
Ktoś udawał, że ma jaja większe od bizona choć większość z tych osób wielkie to ma tylko brzuchy i buźki od szczekania i cóż ,,przekładają" protest. Zaraz grudzień i już będzie po pieniążkach :) Uśmiałem się co nie miara, dwa 2-3 miesiące pisania pism, pseudo spotkać z MF pięknych przemówień i zagrzewania serc do ,,walki" i bęc :)
Ciekaw jestem ilu z nich się wkurzy, że nie będzie protestu a ilu ślepo dalej będzie do tego klaskać.

15 lis 2021, 22:46
Specjalista
Własny awatar

POSTY        487
Herbatnick                    

Ktoś udawał, że ma jaja większe od bizona choć większość z tych osób wielkie to ma tylko brzuchy i buźki od szczekania i cóż ,,przekładają" protest. Zaraz grudzień i już będzie po pieniążkach :) Uśmiałem się co nie miara, dwa 2-3 miesiące pisania pism, pseudo spotkać z MF pięknych przemówień i zagrzewania serc do ,,walki" i bęc :)
Ciekaw jestem ilu z nich się wkurzy, że nie będzie protestu a ilu ślepo dalej będzie do tego klaskać.

Niby kto ma się wkurzyć...większość na ciepłych mnożnikach i tylko walczą z "dyskryminacją", żenada totalna.

16 lis 2021, 20:33
Specjalista

POSTY        547
A no nikt, widzę że forum celników ze spokojem przyjęło informację od przewodniczącego że to koniec rozmów z MF w sprawie podwyżek. A więc zostaje nam 4,4 procenta, które myślę nie pokryje inflacji i cen. Mi to pewnie da ze 150 zł podwyżki + 50 zł na ,,nowy ład". No cóż, skończyło się groszach dla nas i wojnie między związkami. Profesjonalna kadra skarbowa za 4k brutto. Powodzenia :)

16 lis 2021, 21:31
Specjalista
Własny awatar

POSTY        487
Herbatnick                    

A no nikt, widzę że forum celników ze spokojem przyjęło informację od przewodniczącego że to koniec rozmów z MF w sprawie podwyżek. A więc zostaje nam 4,4 procenta, które myślę nie pokryje inflacji i cen. Mi to pewnie da ze 150 zł podwyżki + 50 zł na ,,nowy ład". No cóż, skończyło się groszach dla nas i wojnie między związkami. Profesjonalna kadra skarbowa za 4k brutto. Powodzenia :)

Trzeba to przyjąć honorowo.  <_<  W końcu dobro PAŃSTWA ( :czytaj: rządzących) najważniejsze...i MF musi o to dbać. Rola związków
polega na  :brawa: i przekazywaniu nam informacji  boje--==

16 lis 2021, 21:46
Specjalista

POSTY        547
No cóż, dane na temat zarobków zostały ujawnione, kto nie musi się martwić na koniec miesiąca co do gara włoży nie zrozumie biedaka. Gratuluję wszystkim osobom po prawie, ekonomii, co tam sobie kończyliście, zapraszam do dużego USu do komórki np kontroli czy sewu popracować za 3700 brutto na start, po roku dostaniecie umowę na stałe za WOW 3800 brutto. Myślę, że milej, spokojniej spędzicie czas biorąc 3010 brutto najniższej krajowej, resztę tuląć pod stołem. Proponuję założyć jakieś biuro wirtualne i kserować listy z USu dla prezesów.

16 lis 2021, 21:59
Zaawansowany

POSTY        90
Herbatnick                    

... widzę że forum celników ze spokojem przyjęło informację od przewodniczącego że to koniec rozmów z MF w sprawie podwyżek ...

<_<
Niby jak inaczej, niż ze spokojem, miałoby przyjąć ?!
Nie dało się wcześniej nie zauważyć, że ów informujący - dość przezornie pozbył się tych "niespokojnych" ...   :zygi:

17 lis 2021, 07:44
Specjalista

POSTY        547
No tak, parę nicków w tajemniczy sposób ,,wyłączyło" się z dyskusji :D

17 lis 2021, 08:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 286 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21  Następna strona