łot pytanie, prośba. Tylko czy ktoś pamieta te pytania? Ja starałem sę je zapamiętać ale nie zapamiętałem. Tym raze spiszę je na kartce i zaraz po egzaminie napiszę na tej stronie. I tak nie zadam więc spiszę sobie pytania. Czasu myślę że starczy na spisanie ha ha ha stawiam 1:10 że ten (ta) kto zda będzie naczelnikiem. dyrektorem, zstępcą, kimś !
06 paź 2007, 21:59
Pan
łot pytanie, prośba. Tylko czy ktoś pamieta te pytania? Ja starałem sę je zapamiętać ale nie zapamiętałem. Tym raze spiszę je na kartce i zaraz po egzaminie napiszę na tej stronie. I tak nie zadam więc spiszę sobie pytania. Czasu myślę że starczy na spisanie ha ha ha stawiam 1:10 że ten (ta) kto zda będzie naczelnikiem. dyrektorem, zstępcą, kimś !
ale pocieszyłeś ... :mur: czy nikt naprawdę nic nie pamięta - totalna zaćma - czy nie chcecie żeby ktos z bractwa był lepszy??
07 paź 2007, 16:34
Mogę podpowiedzieć tylko, że pytania były bardzo szczegółowe, coś w stylu na doradcę podatkowego (forma) tyle tylko, że żadne się nie powtórzyło z tych pytań opublikowanych na doradcę ( w moim zestawie- zestawów było kilka). Moim zdaniem, jeśli masz dobrą pamięć i opanujesz na tyle wszystkie przepisy, że będzie wiedział o czym jest mowa, w każdym artykule znając przy tym (terminy, daty, katalogi wyłączeń itp.) i się nie pomylisz przy przenoszeniu - to masz 80% szans na zaliczenie egzaminu. Radzę dobrze opanować też kodeksy, prawo bankowe i finanse publiczne - szczególnie w części dotyczącej samorządów. Druga rada nie patrz na pytania te z wcześniejszych lat, bo to jak dwa różne egzaminy.
07 paź 2007, 18:57
No PAN zaszalał. Ale ma prawo:). A co do meritum. Nikt , naprawde nikt oprócz poety układającego pytania nie jest w stanie ich zapamiętać, a tym bardziej odtworzyć. Tam przecież przecinki maja znaczenie. No i rada dla zdających... wykuć na tzw blaszkę wszystkie teksty. Bo poeta uwielbia jak umiecie to wszystko na pamięć. Że to w tej formie nie potrzebne???? ...... poeta ma inne zdanie, a ja inne. Ale ja jestem tylko wyrobnikiem.
07 paź 2007, 20:45
Coś cicho a egzamin tup, tup, tup. Ktoś teraz jedzie zdawać? A może lepiej zarezerwować bilety do Londynu?
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
23 paź 2007, 12:52
A co, można zdawać zamiejscowo na zmywaku ?
____________________________________ always look on the bright side of life
Ostatnio edytowano 23 paź 2007, 13:12 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
23 paź 2007, 13:11
elsinore
A co, można zdawać zamiejscowo na zmywaku ?
Nie. Tam tylko część praktyczna, aby udowodnić swoją przydatność społeczną.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
23 paź 2007, 17:21
supersaper
<!--quoteo(post=17068:date=23. 10. 2007 g. 13:11:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 23. 10. 2007 g. 13:11) [snapback]17068[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> A co, można zdawać zamiejscowo na zmywaku ?
Nie. Tam tylko część praktyczna, aby udowodnić swoją przydatność społeczną. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Ale, za to jak fajnie ta praktyka płatna
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
23 paź 2007, 21:11
Oto jedno z pytań, które pojawi się na najbliższym egzaminie:
Stanowisko, o które się ubiegasz, zostanie wkrótce zlikwidowane z uwagi na: a) wprowadzenie ustawy o KAS b) wprowadzenie ustawy o Policji Finansowej c) odejście z pracy wszystkich IKS-ów z uwagi na emerytury i niskie płace d) aresztowaniu wszystkich IKS-ów za ograniczanie rozwoju gospodarczego e) bo tak będzie sobie życzył MF (piekarz z Legnicy)
25 paź 2007, 06:58
kolejne pytanie Podatek liniowy od os.fiz. -jest - chce PO - wprowadzi PIS
25 paź 2007, 08:53
Właśnie siedzę w pociągu do Wawy, w przedziale 3 fajne laski i hafciarka(?). Analizując pustkę w mojej głowie, liczę na istny hedonizm w drodze powrotnej... Kurcze, hafciarka! Może to coś znaczy?
04 lis 2007, 14:45
Lomax
Właśnie siedzę w pociągu do Wawy, w przedziale 3 fajne laski i hafciarka(?). Analizując pustkę w mojej głowie, liczę na istny hedonizm w drodze powrotnej... Kurcze, hafciarka! Może to coś znaczy?
Pod jaką sieć masz podpiętego laptopa, że Ci tak ładnie w pociągu odbiera ? Trochę mi Ciebie żal, trzy fajne laski + hafciarka ( też fajna ? ), a Ty na skarbowcach się produkujesz <_<
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 04 lis 2007, 15:03 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
04 lis 2007, 15:02
Prośba do zdających w poniedziałek! Podajcie jakieś przykładowe pytania jakie mieliście .... jak najwięcej!!!!
04 lis 2007, 17:26
wjawor
<!--quoteo(post=17656:date=04. 11. 2007 g. 14:45:name=Lomax)--><div class='quotetop'>(Lomax @ 04. 11. 2007 g. 14:45) [snapback]17656[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Właśnie siedzę w pociągu do Wawy, w przedziale 3 fajne laski i hafciarka(?). Analizując pustkę w mojej głowie, liczę na istny hedonizm w drodze powrotnej... Kurcze, hafciarka! Może to coś znaczy?
Pod jaką sieć masz podpiętego laptopa, że Ci tak ładnie w pociągu odbiera ? Trochę mi Ciebie żal, trzy fajne laski + hafciarka ( też fajna ? ), a Ty na skarbowcach się produkujesz <_< <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Właśnie LOMAX, wyrażaj się precyzyjnie, wszak haftować można na różne sposoby :zygi:
3-mam kciuki za zdających !!!
____________________________________ always look on the bright side of life