Jak przedtem Zoltar i Praktyk... a teraz pozostali wyżej wymienieni... to chyba jednak nie "stale ci sami" :glare:
Jeśli już cytujesz, to cytuj całego posta i odpowiadaj na niego. A nie na wybrane - widac wygodne dla Ciebie - fragmenty. Jakoś dziwnie mi tym przypominasz Zoltara i Praktyka: pomijanie odpowiedzi na merytoryczne pytanie, a odnoszenie się do nieistotnych szczegółow. Albo wręcz wyrywanie zdania z kontekstu i wkładanie go w cudze usta. Takich przykładów jest tu wiele. Widać już taki Wasz styl dyskusji. Ale nic dziwnego: jak się nie ma nic konkretnego ani mądrego do powiedzenia i brak argumentów, to się plecie co ślina na język przyniesie.
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 18 paź 2007, 15:42 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz
18 paź 2007, 15:41
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->pomijanie odpowiedzi na merytoryczne pytanie, a odnoszenie się do nieistotnych szczegółow. Albo wręcz wyrywanie zdania z kontekstu i wkładanie go w cudze usta. Takich przykładów jest tu wiele.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Ale nie kumam, ty piszesz o Kamińskim i ostatniej konferencji CBA?
:piwo:
____________________________________ <!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->sygnaturkę usunięto z uwagi na jej niezgodność z regulaminem <<oj, zbiera mi sie>> )<!--sizec--></span><!--/sizec-->
18 paź 2007, 16:17
raf
Ale nie kumam, ty piszesz o Kamińskim i ostatniej konferencji CBA? :piwo:
Nie. O Kanadyjczyku, Zoltarze i Praktyku. :piwo:
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
<!--quoteo(post=16751:date=17. 10. 2007 g. 22:10:name=Kanadyjczyk)--><div class='quotetop'>(Kanadyjczyk @ 17. 10. 2007 g. 22:10) [snapback]16751[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Jak przedtem Zoltar i Praktyk... a teraz pozostali wyżej wymienieni... to chyba jednak nie "stale ci sami" :glare:
Jeśli już cytujesz, to cytuj całego posta i odpowiadaj na niego. A nie na wybrane - widac wygodne dla Ciebie - fragmenty. Jakoś dziwnie mi tym przypominasz Zoltara i Praktyka: pomijanie odpowiedzi na merytoryczne pytanie, a odnoszenie się do nieistotnych szczegółow. Albo wręcz wyrywanie zdania z kontekstu i wkładanie go w cudze usta. Takich przykładów jest tu wiele. Widać już taki Wasz styl dyskusji. Ale nic dziwnego: jak się nie ma nic konkretnego ani mądrego do powiedzenia i brak argumentów, to się plecie co ślina na język przyniesie. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Przeczytaj Kominiarz to co napisałeś, strasznie jakiś obraźliwy jesteś, nie wiem o co ci chodzi, nie denerwuj się może jednak PiS nie odejdzie tam gdzie jego miejsce, czyli do lamusa historii Ja już nie będę w tej sprawie zabierał głosu... w poniedziałek wszystko będzie jasne. Kominiarz po co te nerwy jeszcze spadniesz z dachu i się potłuczesz :nonono:
18 paź 2007, 16:47
millan80
Bardzo ciekawy i optymistyczny wynik . Mam taką małą nadzieję, że w wyborach wygra (ponad 50 % mandatów w Sejmie) 1 partia i w parlamencie będzie tylko PIS, PO i LID. PSL już ponad 100 lat dba o nasz dobrobyt (w myśl reklamy działają skutecznie!?) myślę, że już wystarczy. Pozdrawiam i zgodnie ze zwyczajem :piwo:
Też bym chciał by w sejmie znalazły się trzy komitety wyborcze, tylko w odmiennej konfiguracji. W porównaniu z Twoją propozycją, zamienił bym dwie literki ( iS na SL ). :piwo:
Można tylko pogratulować pomysłowości autorowi spotu. Tak przy okazji, to skojarzył mi się on z wierszem "Runą w łunach, spłoną w pożarach".
1. Runą w łunach, spłoną w pożarach............. 3. Na ziemskim globie flagi czerwone ....Krzyże Kościołów, krzyże ofiarne.....................Będą na chwałę grały jak dzwony ....I w bezpowrotnym zgubi się szlaku.................Czerwona Armia i wódz jej Stalin ....Z Lechickiej ziemi Orzeł Polaków.......................Odwiecznych wrogów swoich obali
2. O słońce jasne, wodzu Stalinie......................4. Zmienisz się rychło w wieku godzinie ....Niech władza twoja nigdy nie zginie...................Polsko, a twoje córy i syny ....Niech jako orłów prowadzi z gniazda.................Wiara i każdy krzyż na mogile ....Rosji i Kremla płonąca gwiazda..........................U stóp nam legnie w prochu i pyle.
Wiersz prawdopodobnie napisany przez grupę lwowskich studentów (alchemików) i wydrukowany w 1935 roku w miejscowej prasie za zezwoleniem władz radzieckich i nagrodzony specjalną nagrodą Stalina.
Autorstwo wiersza przypisywane Czesławowi Miłoszowi. Miłosz miał go napisać po zajęciu przez Sowietów Lwowa i miał być opublikowany w lipcu 1940 roku. Podobno Miłosz nie potwierdził tej wersji.
Przewrotność pomysłu polega na tym, że wiersz czytany kolejno zwrotkami jest panegirykiem na cześć Stalina i jednocześnie kpiną z Polski. Czytany natomiast wierszami poziomymi - dokładnie na odwrót!
Polacy po raz kolejny pokazali swoją mądrość i swój patriotyzm....
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 18 paź 2007, 19:18 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
18 paź 2007, 19:04
Prawdziwa hekatomba w sądach. Przegrał Ziobro ( kłamczuszek ), przegrała Gilowska, wcześniej przegrał Brudziński. Przeciwko Prawym ( ? ) i ( Nie ) sprawiedliwym wytoczono kolejne procesy... Może już więcej ich nie dobijać?
Żeby nie było, że polityczni przeciwnicy PiS-u są zupełnie z kamienia, proponuję mały konkurs haseł wyborczych do wykorzystania przez sztab partii rządzącej w ostatnich godzinach kampanii wyborczej.
Zoltar już wcześniej jedno zgłosił. "Nikt ci nie da tyle co PiS obieca" ( w oryginale było "Nikt ci nie da tyle co Widzew obieca" ).
A ja w życiu nie napiszę w stylu Nadira ( choćbym nie wiem jak próbował ) ale co tam. To nie wiersz tylko hasło:
Kto da lekarzom i pięgniarkom? PiS da! Kto da emerytom i rencistom? PiS da! Kto da skarbowcom? PiS da!
PiS da, PiS da, PiS da!!!!!!!!
18 paź 2007, 19:14
List otwarty od polskiego wykształciucha do Saby
Toruń, 18 października 2007 roku
Szanowna Suko Sabo
Zwracam się do szanownej suki, ponieważ uważam, że szanowna suka posiada organ warczenia znacznie delikatniejszy niż jej pan. Poza tym szanowna suka jest tresowana, więc mogę przyjąć, że jest psim wykształciuchem. Ja natomiast zostałem nazwany przez Arystotelesa zwierzęciem, co prawda społecznym, ale to wystarczy bym wiedział jak potrafi uwierać kaganiec. Dlatego, droga Sabo, do wyborów pójdę, ale nie zagłosuję na PiS.
Nie zagłosuję, ponieważ lubię Gombrowicza i Witkacego, natomiast tytuły Bestsellerów, pisanych przez dotychczasową władzę są mi obce. Nie zachwyca mnie "Kamaszutra, czyli Sztuka Poniżania Lekarzy". I nie przekona mnie pan Ludwik, "że powinna zachwycać, bo wszystkich zachwyca, nawet pacjentów zachwyca". Mnie nie zachwyca.
PiS zaczął kręcić "abc CBA, czyli krótki film o zabijaniu opozycji". I kreci nadal, że walczy z korupcją, że wobec własnych członków także podejmuje akcje, tylko że zatrudnił słabych aktorów, więc filmy o nich pozostaną poza emisją.
Dyrektor piernikowej radiostacji nagrał przebój "Szambo nr 5, czyli zapach pierwszej kobiety". Był on wysoko na listach przebojów, bijąc w warstwie tekstowej gangsterskie utwory hip-hopowe. Nie uraził on jednak ani pierwszej damy, ani prezydenta. Ja jako wykształciuch szanuję jednak siebie i swoje uszy. Nie będę dalej uczestniczył w hip-hopie.
Droga Sabo, mówiłem o kilku rzeczach, które nas łączą, jest natomiast też poważna różnica. Szanowna suka nie może zmienić swego pana, ja natomiast idąc do wyborów mogę zmienić panów, którzy panują i panować chcą nadal.
Obawiam się też, że gdybym nie poszedł do wyborów i nie zmienił rządzących, to mogłoby się okazać, że w przyszłych wyborach szanowna Saba będzie miała głos, tak jak kot, rybka i każde inne zwierzątko należące do członka PiS. Natomiast głosu zostanie pozbawiony wykształciuch, jako łże-wyborca. Nie, dziękuję, proszę powiedzieć swemu panu, że na to nie pozwalam.
Droga Sabo, pójdę i nie będę głosował na PiS, ponieważ nasze państwo, proszę mi wybaczyć, nie może zejść na psy.
Wykształciuch
Marek Pijanowski
(ten sam, który nie chciał dać kluczy do bram Torunia Prezydentowi Kaczyńskiemu)
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
18 paź 2007, 20:22
helvet
Tylko jedno mnie nurtuje. Po wyborach mam się zwalniać z pracy w urzędzie czy nie ( ja chcę tylko pracować z najlepszymi )...
Nurtuje, zwalniać, nie zwalniać, pracować z najlepszymi… Obudź się, Ty już wybrałeś 2000 zł w urzędzie i to są twoje możliwości. Jak był byś dobry, to pracował byś z najlepszymi i 2000 zł dawał byś kobiecie na waciki.
Wracając do wyborów, to „Nie bądź durny, idź do urny” i wybieraj: znajomych (jeśli ich masz) lub ludzi prawych i sprawiedliwych (jeśli ich znajdziesz).
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
18 paź 2007, 20:26
PO i PGNiG: Przedwyborcza umowa za 4 miliardy złotych
Związki zawodowe działające w Polskim Górnictwie Naftowym i Gazownictwie podpisały umowę z Platformą Obywatelską. Udzielą partii poparcia w wyborach parlamentarnych, a ta w zamian obiecała, że jeżeli je wygra i stworzy rząd, to doprowadzi do wydania byłym i obecnym pracownikom spółki 750 tys. darmowych akcji (około 12,7 proc. kapitału). Akcje o wartości rynkowej około 4,4 mld zł trafiłyby do blisko 61 tys. osób. Na głowę przypada pakiet wart średnio 72 tys. zł. W umowie zapisano, że akcje, które ewentualnie dostanie załoga, mają być zabezpieczone przed przejęciem przez inwestora, którego nie akceptowałby rząd (teraz kontroluje ponad 84 proc. kapitału PGNiG).......
Platforma Obywatelska tuż przed wyborami parlamentarnymi zyskała niebagatelną grupę kilkudziesięciu tysięcy zwolenników w postaci sporej części pracowników Polskiego Górnictwa Naftowego i Gazownictwa i ich rodzin. Problem w tym, że ludzi tych do poparcia kandydatów PO nie przekonał program ugrupowania, ale kontrowersyjna umowa handlowa, jaką zawarły strona związkowa i partyjna.
18 paź 2007, 20:34
Zasłyszany w Trójce dylemat muzyczny: czy w okresie ciszy wyborczej można emitować Give peace the chance ?
____________________________________ always look on the bright side of life
19 paź 2007, 06:51
zielonka
Nurtuje, zwalniać, nie zwalniać, pracować z najlepszymi… Obudź się, Ty już wybrałeś 2000 zł w urzędzie i to są twoje możliwości. Jak był byś dobry, to pracował byś z najlepszymi i 2000 zł dawał byś kobiecie na waciki.
Wracając do wyborów, to „Nie bądź durny, idź do urny” i wybieraj: znajomych (jeśli ich masz) lub ludzi prawych i sprawiedliwych (jeśli ich znajdziesz).
Że też sprowadzasz wszystko do kwestii finansowych. Czyżby zawodowy przechył ? Gdyby mi zależało tylko na pieniądzach, to pewno zagłosowałbym na PiS. Na szczęście nie każdego można kupić KAS-ową obietnicą podwyżek.
A podobnego komentarza ( dotyczącego pracy z najlepszymi ) pod postem Millana jakoś nie zauważyłem...
PS. Ludzi prawych i sprawiedliwych można odszukać bez problemu. Nawet na listach wyborczych. Tylko raczej nie w PiS-ie...
19 paź 2007, 07:41
Piątek, 19 października 2007
Sawicka kłamała ws. dostępu do tajnych dokumentów
Posłanka Beata Sawicka, do niedawna reprezentująca Platformę Obywatelską, podczas konferencji prasowej kłamała, twierdząc, że nie miała dostępu do tajnych dokumentów - opisuje "Nasz Dziennik". Sawicka za ustawienie przetargu na Helu wzięła od biznesmena - agenta CBA, 100 tys. zł.
Oczywiście nie miała dostępu do informacji, do których potrzebne są specjalne licencje wystawiane przez służby specjalne. Ale uczestniczyła w zamkniętych posiedzeniach Komisji ds. Kontroli Państwowej, na której prezentowano pewne informacje jeszcze przed ich upublicznieniem - mówi informator gazety, jeden z członków komisji.
Jak ustalił "Nasz Dziennik", Sawicka poszukiwała możliwości wyrobienia sobie dobrych kontaktów w NIK i Państwowej Inspekcji Pracy.
Można wręcz powiedzieć, że kiedy pojawiali się ludzie mający wpływy, znajomości w NIK, to wręcz przyklejała się do rozmówcy. Bardzo szybko chciała przejść na etap koleżeńskiej znajomości. Być może miała taki charakter, tego nie wiem, ale będziemy wnioskować, by - jeśli powstanie w jej sprawie komisja śledcza - również zbadała tę kwestię - mówi gazecie poseł Tomasz Górski z sejmowej Komisji ds. Kontroli Państwowej. (PAP) <a href="http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=9913&wid=9310159&rfbawp=1192775581.294" target="_blank">http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat...=1192775581.294</a> **************************************
Szpital, który chciała prywatyzować Sawicka, od lat jest prywatny Oskarżona o korupcję Beata Sawicka mówiła agentowi CBA o rychłej prywatyzacji szpitala górniczego przy KGHM. Tymczasem to szpital prywatny i nikt nie chce go sprzedawać. <a href="http://wiadomosci.gwno.pl/Wiadomosci/1,80269,4590476.html" target="_blank">http://wiadomosci.gwno.pl/Wiadomosci/1,80269,4590476.html</a> ***************************************
Zakochana kobieta oszukała i wzieła łapówke od swojego przyjaciela (kochanka)??? Chyba nigdy nie byłam zakochana !!!!!!!