Teraz jest 10 wrz 2025, 13:39

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1463 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 105  Następna strona
Planowane podwyżki 
Autor Treść postu
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
Post Re: Planowane podwyżki we wrześniu 2017
annaj                    

Na Podkarpaciu związki tak "dbają" o pracownika, że nie mogą dojść do porozumienia.
Dyrekcja podjęła decyzję, że jak nie zostanie osiągnięte porozumienie, to środki przeznaczone na podwyżki wrócą do ministerstwa.
Fajnie! Dziękujemy szanownym związkom! :zygi:

Jeśli to prawda to Szanowni Panowie ze związków zasługują na porządnego kopa w zadek.

15 lis 2017, 22:03
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA16 kwi 2013, 17:31

POSTY        18
Właśnie - odcięcie się od odpowiedzialności. Czy mecenasi nie podpowiedzą, że jak nie ma jednolitego stanowiska to pracodawca sam ustala zasady podziału? Nie sądzę  żeby to związki przyznały urągającą naszej godności kwotę do podziału. Nawet ze swoich "lokomotyw" się wycofano z tego co słychać. Jak to podzielić? Coraz więcej osób mówi, że nikt ich nie będzie straszył za taką kwotę. Czy to nie poniżające? Żenująca podwyżka, nagrody wg regulaminu co pół roku (jako chyba jedyni w kraju) których i tak nie ma.

15 lis 2017, 22:10
Zaawansowany

REJESTRACJA28 lip 2009, 06:29

POSTY        71
skarbczyk                    

Właśnie - odcięcie się od odpowiedzialności. Czy mecenasi nie podpowiedzą, że jak nie ma jednolitego stanowiska to pracodawca sam ustala zasady podziału? Nie sądzę  żeby to związki przyznały urągającą naszej godności kwotę do podziału. Nawet ze swoich "lokomotyw" się wycofano z tego co słychać. Jak to podzielić? Coraz więcej osób mówi, że nikt ich nie będzie straszył za taką kwotę. Czy to nie poniżające? Żenująca podwyżka, nagrody wg regulaminu co pół roku (jako chyba jedyni w kraju) których i tak nie ma.

Jeśli w innych izbach objęto podwyżkami kilka tysięcy osób a na Podkarpaciu 400 z tego co ludzie mówią to jest coś nie tak, co tu dzielić. Podobno izba dała zapotrzebowanie na tak niską kasę?

15 lis 2017, 22:40
Specjalista
Własny awatar

POSTY        400
Jak może być dobrze w IAS Rzeszów skoro tam DIAS jest tylko przejściowo. To już 3 dyrektor w tym roku. ZZ które reprezentują garstkę pracowników mają czelność zabrać wszyskim. Coś się tu chyba komuś pomyliło.

15 lis 2017, 22:49
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA16 kwi 2013, 17:31

POSTY        18
Brawo, 3800 pracowników a zamówiono dla 400. Nie dziwię się, że nikt nie chce za to wziąć odpowiedzialności. Dobrze, że jest burza bo przynajmniej ktoś tym się zainteresuje. "ZZ które reprezentują garstkę pracowników mają czelność zabrać wszyskim" - nie wiem jak ktoś to sobie wyobraża, zastanówmy się co piszemy i to na forum związkowym właśnie. Sprawa ma drugie dno a może i trzecie tylko na razie ci co znają sytuację boją się. Wystarczy zobaczyć co piszą na innym forum w sprawie. Coś tu brzydko pachnie. I konia z rzędem temu kto podzieli podwyżkę dla 400 osób na 3800. Owszem dla radców, audytorów i koordynatorów może starczy. Skończmy opluwać samych siebie bo chyba o to decydentom chodzi. A oni niech się zamówią trochę więcej kasy a nie zwalają na naszych przedstawicieli jakby nie było.

16 lis 2017, 07:07
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 gru 2015, 11:51

POSTY        212
Zachodniopomorskie
Informacja z intranetu

Komunikaty (świadczenia pieniężne)

Przesunięcie terminu wypłaty wyrównania wynagrodzeń

Zaplanowana do 17 listopada 2017 r.  wypłata wyrównania wynagrodzeń ze środków rezerwy celowej nastąpi niezwłocznie  po otrzymaniu od dysponenta wyższego stopnia decyzji o podziale kwoty rezerwy w poszczególnych kodach budżetu zadaniowego

I tyle w temacie :dokuczacz:

16 lis 2017, 07:46
Specjalista
Własny awatar

POSTY        400
skarbczyk                    

Brawo, 3800 pracowników a zamówiono dla 400. Nie dziwię się, że nikt nie chce za to wziąć odpowiedzialności. Dobrze, że jest burza bo przynajmniej ktoś tym się zainteresuje. "ZZ które reprezentują garstkę pracowników mają czelność zabrać wszyskim" - nie wiem jak ktoś to sobie wyobraża, zastanówmy się co piszemy i to na forum związkowym właśnie. Sprawa ma drugie dno a może i trzecie tylko na razie ci co znają sytuację boją się. Wystarczy zobaczyć co piszą na innym forum w sprawie. Coś tu brzydko pachnie. I konia z rzędem temu kto podzieli podwyżkę dla 400 osób na 3800. Owszem dla radców, audytorów i koordynatorów może starczy. Skończmy opluwać samych siebie bo chyba o to decydentom chodzi. A oni niech się zamówią trochę więcej kasy a nie zwalają na naszych przedstawicieli jakby nie było.

Trochę chyba lekka przesada nazywać ich "naszymi przedstawicielami". A nie lepiej podzielić to co jest i wystąpić o dodstkowe środki? Czy kierowanie się zasadą albo wszyscy albo nikt, to sprawiedliwa zasada. To naprawdę lepiej oddać pieniądze? No cóż nie zgadzam się na takie podejście do sprawy.

16 lis 2017, 08:17
Znawca

REJESTRACJA15 lip 2009, 17:46

POSTY        119
zygzak1980                    

W IAS Katowice na intranecie pojawiły się już konkretne kwoty wyrównań za IX i X  2017.
Duży szum na korytarzach urzędowych pt: Komu dali, komu nie itp :/ ogólnie większość niezadowolona...

Gdzie te kwoty są? Nigdzie na stronie IAS K-ce nie ma kwot podanych. Jedyna informacja o wysokościach "od-do" to porozumienie., a z niego nie wynika kto ile dostał.

16 lis 2017, 08:29
Zaawansowany

REJESTRACJA30 maja 2017, 07:41

POSTY        65

LOKALIZACJAPowązki
Post Re: Planowane wyrównania grudzień 2017
Miały być od 1 Września , ale będą w Grudniu i dodatkowo w przyszłym roku.

16 lis 2017, 08:32
Zobacz profil ICQ
Znawca

REJESTRACJA15 lip 2009, 17:46

POSTY        119
IAS K-ce - wrześniowe - jutro będą wypłacane wyrównania za IX i X. Listopadowa wypłata już ma być "po nowemu". O grudniowych "wyrównaniach" na razie cisza :)

16 lis 2017, 08:41
Zaawansowany

REJESTRACJA04 maja 2016, 10:06

POSTY        36
skarb111                    

zygzak1980                    

W IAS Katowice na intranecie pojawiły się już konkretne kwoty wyrównań za IX i X  2017.
Duży szum na korytarzach urzędowych pt: Komu dali, komu nie itp :/ ogólnie większość niezadowolona...

I jak to wyszło?  Jakieś szczegóły?

Podział ze względu na staż ( nic więcej )
7-9 lat 1,65
10lat 1,75
20lat 1,85
Naczelnik miał jeszcze swoją pulę (podobno miała być przeznaczona na osoby ze stażem powyżej 25lat) ale nikt się nie chce przyznać

quryj                    

zygzak1980                    

Gdzie te kwoty są? Nigdzie na stronie IAS K-ce nie ma kwot podanych. Jedyna informacja o wysokościach "od-do" to porozumienie., a z niego nie wynika kto ile dostał.

Sprostowanie -  nie na intranecie tylko w portalu pracownika w płacach za listopad 2017

16 lis 2017, 09:15
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA09 mar 2017, 21:31

POSTY        34
Witam, czy w IS K-ce słychać coś na temat podwyżek planowanych na grudzień, czy znana jest kwota przyznanych środków, jakie będą kryteria podziału. :D

16 lis 2017, 10:12
Zaawansowany

REJESTRACJA25 maja 2009, 06:56

POSTY        63
W zach-pom wypłaty wyrównań dla pracowników wstrzymane:( podobno niektóre USy mają przecieki i na szybko piszą wnioski o podwyżki w widełkach.

16 lis 2017, 10:21
Zaawansowany

REJESTRACJA21 lut 2008, 20:43

POSTY        30
quryj                    

IAS K-ce - wrześniowe - jutro będą wypłacane wyrównania za IX i X. Listopadowa wypłata już ma być "po nowemu". O grudniowych "wyrównaniach" na razie cisza :)

Witam , czy IAS K- ce to KIELCE czy KATOWICE? boje--==

16 lis 2017, 10:35
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1463 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 105  Następna strona