Ja myślę, że w tym roku test z wiedzy był bardziej ludzki, nie licząc niektórych pytań o meblach itd. Mimo to zrobiłam takie prymitywne błędy, że szok, nie wiem czy to stres czy poprostu opuściło mnie szczęście. W tym roku może być tak że nie wystarczy zdać aby uzyskać mianowanie. A jeśli chodzi o test z umiejętności, to w ciągu godziny można zrobić zadania ale bez pierwszych 20! Dla mnie to jest niewykonalne ogarnąć te zadania matematyczne w tak krótkim czasie. Ale trzeba mieć nadzieję i wierzyć dzielnie, że kto ma dostać mianowanie, to i tak dostanie! CZEKAMY
03 lip 2017, 19:31
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Też jestem ciekawy jak liczą pkt na teście z umiejętności. Może wyliczają średnią na zasadzie 30 x 20 (liczba osób która zdobyła 20 pkt) + 25 x 35 itd. to wszystko podzielić przez liczbę zdających i tak np. średnia wyjdzie 35 pkt czyli ci co zdobyli te 35 pkt dostają 30 pkt, za każdy pkt mniej lub więcej odpowiednio się odejmuje lub dodaje pkt.
____________________________________ Pieniądze szczęścia nie dają. Jeżeli pieniądze nie dają ci szczęścia: 1) to pozwolą cierpieć w komforcie. 2) to znaczy, że źle je wydajesz. 3) to kup sobie pingwina.
03 lip 2017, 19:48
To by miało sens. Ale podobno były przypadki, że ktoś nie zrobił wszystkich zadań i dostał max 60 punktów
03 lip 2017, 19:54
Czyli najlepiej by było gdyby średnia była jak najniższa.
____________________________________ Pieniądze szczęścia nie dają. Jeżeli pieniądze nie dają ci szczęścia: 1) to pozwolą cierpieć w komforcie. 2) to znaczy, że źle je wydajesz. 3) to kup sobie pingwina.
03 lip 2017, 20:02
W zeszłym roku pokusiłam się o wróżenie pułapu punktów, od których będzie mianowanie. To było tak na czuja, ale wytypowałam trafnie. Teraz podniosłam sobie poprzeczkę i swoją wróżbę poparłam analizą poziomu zdawalności w latach ubiegłych. Moje wnioski są takie, że w tegorocznym teście poziom zdawalności może powrócić do poziomu ok. 40 %, ale to i tak pozwoliłoby załapać sie na mianowanie wszystkim, którzy zdobędą 90 pkt. Potraktujcie to jednak z przymróżeniem oka
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
03 lip 2017, 20:33
Oby Pusia, oby...
____________________________________ 2017 - U44, W48, o 2 za mało do szczęścia... 2018 - U38, W44, o 8 za mało do szczęścia... 2019 - U44, W62, wystarczyło...
03 lip 2017, 20:56
Madizka, sama na to liczę, bo z przekroczeniem 90-ciu, to tylko w biodrach nie mam problemu
03 lip 2017, 21:00
Hehehe, Pusia, no to tak jak ja
____________________________________ 2017 - U44, W48, o 2 za mało do szczęścia... 2018 - U38, W44, o 8 za mało do szczęścia... 2019 - U44, W62, wystarczyło...
03 lip 2017, 21:26
Pusia
W zeszłym roku pokusiłam się o wróżenie pułapu punktów, od których będzie mianowanie. Potraktujcie to jednak z przymrużeniem oka
Uzupełniam tabelkę: w 2010 roku mianowanie otrzymało 996osób: 951 z egzaminu + 45 z KSAP. Pięć osób z miejsc 952-956 miało jednakowy wynik, stąd nie został wykorzystany limit mianowań 1000, bo limit byłby przekroczony o 1 osobę (996+5=1001).
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
03 lip 2017, 21:53
Dzięki Nadir. Te dane to z jednej strony zaklinanie rzeczywistości, a z drugiej - żeby sie nie odzwyczaić od statystyki i tabelek.
04 lip 2017, 04:46
gaba81
To chyba niemożliwe Wszystkiego nie da się zrobić z te 60 minut i chyba o tym w tym niestety chodzi... Moim zdaniem trzeba zrobić po trochu z każdego rodzaju zadań, bo niewiadomo jaki będzie klucz oceniania.
Nie wiem jak oceniają, ale w zeszłym roku zrobiłem wszystkie zadania poza 5 czy 6 tabelkami, które z braku czasu musiałem już ustrzelić, a punktów dostałem 44.
04 lip 2017, 09:31
Moim zdaniem trudne były raveny, reszta do przejścia, tylko mało czasu.
04 lip 2017, 18:23
Zgadzam się Atriza, raveny były bardzo trudne. Sylogizmów i relacji było chyba ok 20 albo więcej. Ale dokładnie nie podam. Raveny były chyba 5.
____________________________________ CR
04 lip 2017, 18:28
Dla mnie raveny były łatwe. Żadnego nie strzelałam aczkolwiek nie zdziwię się, jeśli się okaże, że moja logika różni się od tej KSAPowej